Last news in Fakti

4 Юли, 2018 11:57 5 344 3

Почина най-възрастният мъж в света

  • почина-
  • джафар бехбаханян-
  • най-възрастният мъж в света-
  • гинес-
  • непризнат

От книгата за рекорди на Гинес не са го признали за такъв

На 116-годишна възраст в Базел почина Джафар Бехбаханян, най-старият жител на Швейцария.

Той е роден в Иран. Учил е в Бейрут, Ливан, след което е работил в родината си като администратор на собственост на персийския шах и е достигнал до поста вице министър. В Швейцария е мигрирал през 1978 година заради извършената в страната му Ислямска революция.

Вдовицата му, която е с 36 години по-млада от него, разказа на агенцията, че мъжът й е водил здравословен начин на живот, никога не е консумирал алкохол и не е пушил, но е "работил като луд". Той е имал позитивно отношение към живота и никога не се е оплаквал.

Двойката е пътувала много, дори пред последните години. Данните за възрастта на Бехбаханян обаче противоречат на Книгата за рекордите на Гинеса.

На 10 април тази година тя призна за най-възрастния мъж на планетата 112-годишният японец Масадзо Нонаку. Преди това рекордът за дълголетие принадлежеше на 113-годишния испанец Франциско Оливера, който почина този февруари.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Име :

    3 2 Отговор
    без време
  • 2 Лост

    13 5 Отговор
    Бог да го прости човечеца, дали е на 115 или 110 няма значение важното е, че си е поживял ама със сигурност нямаше да окряка тука до тия години с 200 лв пенсия, дизелов въздух 1,9 ТДИ на 20 години без катализатор(мноу варии чуееек, чипнал съм го всичко е точно) и вода от пластмасови туби колкото и да се е пазил.
  • 3 гнида

    7 2 Отговор
    Та всички милионери и милиардери да почват да " работят като луди " за да доживеят до старини и да си харчат парите със здраве !