Last news in Fakti

16 Юли, 2018 19:41 11 430 3

Лесни начини да спрем задържането на вода в тялото

  • вода-
  • задържа вода-
  • краставица-
  • зелен чай-
  • подуване-
  • червени боровинки-
  • канела-
  • диня-
  • храна-
  • течности

Храни и напитки, които ще ни помогнат бързо да се отървем от излишната вода в тялото

Лесни начини да спрем задържането на вода в тялото - 1
Снимки: Shutterstock

Задържането на вода е проблем, при който различни течности се натрупат в тялото и не могат да излязат. То може да причини подувания на ръцете, краката и глезените. Жените най-често задържат вода при бременност или по време на месечния си цикъл. Има няколко причинителя за задържането на вода, но повечето от тях не са опасни. В случаите, когато подуването не е плашещо и не се дължи на сериозни причини, ви предлагаме да опитате тези 10 продукта, които имат диуретични свойства и ще ви помогнат да се отървете от излишните течности.

1. Краставици

Лесни начини да спрем задържането на вода в тялото

С огромното си съдържание на вода, краставиците помагат на течностите и киселините да излязат от бъбреците възможно най-бързо. А тъй като са и с много ниско съдържание на калории, те са идеалния заместител на снаксовете за хората, които се борят с излишното тегло.

2. Червени боровинки

Лесни начини да спрем задържането на вода в тялото

Червените боровинки са изключително богати на Витамин Ц и антиоксиданти, които прави много по-лесна борбата с излишната вода. Освен това те защитават клетките в тялото от вредата от токсините, които се произвеждат от тялото по време на метаболитните процеси.

3. Диня

Лесни начини да спрем задържането на вода в тялото

Динята е 92% вода и е толкова пълна с витамини и минерали, които ще ви помогнат бързо да се отървете от задържаните течности.

4. Целина

Целината е богата на веществото, наречено кумарин, което помага на тялото да се пречисти от излишните токсини и вода чрез урината. Тя също така помага при проблеми с кръвното налягане и обработването на храната.

5. Джинджифил

Лесни начини да спрем задържането на вода в тялото

Джинджифилът е едно най-ефективните средства срещу подуването и натрупването на вода. Той се бори и много ефективно срещу токсините в тялото.

6. Моркови

Морковите са богати на антиоксиданти и витамини, които детоксикират тялото. Благодарение на високото количество калий в морковите, те са полезни и за поддържане нивата на холестерола и кръвната захар.

7. Канела

Лесни начини да спрем задържането на вода в тялото

Канелата съдържа хром, който потиска апетита. Тя засилва имунитета и помага в детоксикацията.

8. Аспержи

Високото съдържание на калий помага в борбата с излишната вода.

9. Зелен чай

Лесни начини да спрем задържането на вода в тялото

Зеленият чай е естествен диуретик. Проучвания показват, че редовното пиене на зелен чай може да понижи телесните мазнини до 19%.

10. Чай от глухарче

Лесни начини да спрем задържането на вода в тялото

Подобно на зеления чай, глухарчето е природен дуиретик. То намира своето широко приложение в медицината, особено в Европа, където се среща често.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Asd

    0 4 Отговор
    11. Дренаж!

    Коментиран от #2

  • 2 Ааа

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Asd":

    Коо речи ???
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.