Last news in Fakti

19 Юли, 2018 19:37 19 961 1

Преборете разширените вени с продукти, които всеки има вкъщи

  • разширени вени-
  • здраве-
  • болки-
  • крака-
  • проблем-
  • здравословно-
  • витамин
Преборете разширените вени с продукти, които всеки има вкъщи - 1
Снимки: Shutterstock

Приблизително 25% от възрастните страдат по една или друга причина от разширени вени. Най-често те се появяват, когато нещо със здравето и начина ни на живот не е наред: продължително стоене прави, хормонален дисбаланс, наднормено тегло, липса на витамини и др.

Тук обаче сме изброили няколко лесни рецепти, с които може да се отървете още вкъщи с подутите и посинели вени. Ето как:

1. Ябълков оцет

Благодарение на противовъзпалителните си свойства, ябълковият оцет е отлично средство за борба с разширените вени. Облекчава подуването и подобрява потока на кръвта.

Потопете парче памук в смес от равни части ябълков оцет и вода. Поставете го върху възпалените вени и го оставете за 20-30 минути. Отмийте с вода. Повтаряйте процедурата два пъти на ден.

Може също така да слагате оцет директно върху мястото и да масажирате внимателно. Правете това всеки ден преди лягане, докато видите положителен резултат.

2. Чесън, портокалов сок и зехтин

Преборете разширените вени с продукти, които всеки има вкъщи

Чесънът съдържа компонент, който се нарича алицин, което спира възпалителните процеси в кръвоносните съдове. Той се използва и за премахване на токсините от тялото и подобряване на цялостното здраве. Чесънът върши чудеса в комбинация с портокаловия сок и зехтина.

Смелете 6 скилидки чесън и ги смесете със сока от 3 портокала. Добавете 2 лъжички зехтин към сместа. Оставете я да престои 12 часа преди да я използвате. Масажирайте сместа върху проблемното място нежно, докато напълно попие в кожата. Повтаряйте това ежедневно.

3. Магданоз

Преборете разширените вени с продукти, които всеки има вкъщи

Това е един от най-ефективните продукти срещу разширените вени. Магданозът е пълен с витамин Ц, който възстановява и укрепва кръвоносните съдове, като така облекчава дискомфорта от разширените вени.

Нарежете на ситно една връзка магданоз и я сложете в купа вода. Сварете я за между 5 и 7 минути и я оставете да изстине. Добавете етерично масло към магданоза. Натопете парче плат или памук във водата и я поставете върху засегнатите места. Правете това по два пъти на ден, докато подуванията и посиняването на отслабнат.

4. Зеле

Преборете разширените вени с продукти, които всеки има вкъщи

Зелето е чудесен източник на витамини, фибри, магнезий, калций и калий, които са много важни за здравето ни. Тези вещества могат значително да облекчат подуването и разширените вени.

Нарежете зелеви листа и ги пасирайте. Добавете вода, за да се получи паста. Намажете пастата на засегнатите части от тялото. Сложете плат/хавлия върху тях и ги оставете да престоят 2 часа. Изплакнете с вода. Повтаряйте процеса в продължение на месец.

5. Джинджифил

Джинджифилът също е чудесно средство в борбата срещу възпалените вени. Той е антиоксидант, който съдържа веществото, наречено фибрин и което подобрява циркулацията на кръвта. Пиенето на чай от джинджифил може бързо да помогне във възстановяването.

Нарежете пресен джинджифил на парчета. Добавете ги към вряща вода и ги оставете за 10 минути. Извадете парченцата и добавете мед към водата. Пийте този чай 2-3 пъти на ден.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кирил

    18 3 Отговор
    Аман от некомпетентни, вишистки, журноля.
    Разширените вени след като се получат няма връщане назад. Ако се възпалят тогава е лошо. Витамин Ц укрепва стените на съдовете също така и Рутаскорбина. Има много мехлеми но всички са за да си ги купите и накрая нищо.
    Разширените вени са два вида: вътрешни и външни
    Вътрешните са в мускула те боят много. Няма лек. Живее се с болката и дискомфорта. Получават се рядко тъй като мускулът ги държи притиснати и подпомага стените на съда.
    Външните вени са тези които се виждат по краката. Те се облекчават кой както намери и накрая като загрубее и се стигне до вареци и инфекция взима ябълков оцет и се моли. Практично решение е отстраняване на съда оперативно. НОО ако чичо доктор каже че може.
    Лека вечер трябва да си опна краката на високо че нещо наболяват.