2 956 3

Безутешна косатка цяла седмица носи тялото на мъртвото си бебе (ВИДЕО)

Безутешна косатка цяла седмица носи тялото на мъртвото си бебе (ВИДЕО)
Снимка: Shutterstock
Венелина Маринова

Безутешна косатка от застрашен вид носи безжизненото тяло на умрялото ѝ малко вече повече от седмица, пише "Дарик". Случката се разиграва на северозападното тихоокеанско крайбрежие на САЩ. Специалисти от Музея на кита на остров Сан Хуан наблюдават отблизо 20-годишната косатка, известна под кодовия номер J35.


Малкото на морския бозайник умряло малко след като се родило. Вече цяла седмица майката косатка носи безжизненото бебе на челото си, като го изтласква на повърхността на водата. Цялото стадо е изпаднало в тъга.

Кадрите със скърбящата майка, отказваща да се раздели с мъртвата рожба, трогнаха много хора по света.

Малкото бе първото новородено от три години насам от този застрашен вид косатки, от които са останали едва 75 екземпляра.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ГосТ
  Отговор
  1 18:33  10.08.18
  Накрая ще излезе, че някои бозайници имат много повече морал и чувства от много хора. пак ще цитирам Монтен, който още 16в го е казал "много често разликата между човек и човек, е много по голяма от тази между човек и животно" май става така,че в 21в много често разликите между човек и животно са в полза на животното.
 • Аси
  Отговор
  2 22:43  10.08.18
  Милото животинче
 • vasik atanasova
  Отговор
  3 22:59  11.08.18
  че те са повече хора от нас ние се изродихме продаваме децата си и ги убиваме а за видеото много зле поредица от снимки аз се надявах да видя истинско видео

Напиши коментар:


Публикувай