Last news in Fakti

11 Август, 2018 00:30 14 109 16

Съвременните жени страдат основно от три сексуални разстройства

  • съвременни-
  • жени-
  • страдат-
  • сексуални-
  • разстройства-
  • михаил литвак

Психотерапевтът Михаил Литвак: 45-годишната жена е с по-добри позиции в секса от младата

Съвременните жени страдат основно от три сексуални разстройства - 1
Снимка: Shutterstock

“Любовта означава мъжът и жената да гледат в една посока, а не да се гледат един друг! Съвременните жени страдат от три сексуални разстройства: педофилия, зоофилия, мазохизъм“.

Такива авангардни и леко странни заключения прави световноизвестният руски психолог и психотерапевт Михаил Литвак - специалист с 40-годишен стаж, кандидат на медицинските науки, автор на книги по практическа и популярна психология. Най-популярните му произведения са: “Психологическо айкидо”, “Принципът на сперматозоида”, “Ако искаш да бъдеш щастлив”, “Как да променим съдбата си”. Повечето от неговите книги са преведени и на български език, пише zdrave.to.

Вижте това интервю с популярния психотерапевт, касаещо брачната статистика, която сякаш в цял свят изглежда като социална катастрофа. Не е тайна, че броят на разводите застига броя на браковете. Според психолозите много хора се женят по различни нелепи причини, а не с цел да създадат здраво истинско семейство.

- Г-н Литвак, в едно интервю казвате, че щастливи семейства няма?

- Има, но са много малко. Аз самият съм изследвал 11 хиляди семейства - открих само 3 щастливи. И, което е най-важното, само щастливите семейства са нормални. Останалите - това е патология, съжителство на двама нещастни души.

- Навсякъде по света ли е така?

- Да, в една или друга степен, тази патология я има навсякъде.

- Защо се случва така, защо има толкова много разводи? Хората не умеят да направят правилния избор на съпруг, съпруга?

- Това се случва, защото хората са зле възпитани. Те не са се научили да мислят, не са се научили да си подбират мъжа или жената. Ние проведохме анкета на тема: кое от обясненията в любов ви е харесало най-много? Предложени бяха следните варианти: “Аз не мога да живея без теб”, “Аз никога не бих те обидил”, “Хайде заедно да теглим каиша на живота”. И ето какво се получи: 75% от жените избраха обяснението “Аз не мога да живея без теб”.

Нима не е очевидно, че това обяснение е характерно за мъжа-дете или за алкохолика? А същинското, истинското обяснение в любов “Хайде заедно да теглим каиша на живота”, не се понрави на никого.

- А какво според вас въобще представлява любовта?

- Това е активна заинтересованост от живота и развитието на обекта на любовта ви. Всички само повтарят, че обичат някого. Умеете ли въобще да обичате? За повечето хора браковете всъщност са нещо като засмукване на принципа: “Аз без теб не мога да живея”.

По принцип с годините любовта става все по-силна и по-силна... Ако поначало нея не я е имало, тогава става все по-зле и по-зле.

- По различен начин ли възприемат брака жените и мъжете? И ако е така - каква е разликата?

- Мъжете и жените възприемат брака еднакво. Но я се огледайте, виждате ли мъже, виждате ли жени? У нас, пък и навсякъде, има “носещи панталони” и “носещи полички”. Така че първо трябва да станеш или мъж, или жена, а след това да градиш семейство. Само физически здрав, духовно развит и материално състоятелен човек има право да създаде семейство. Не се захващайте с бедни необразовани мизерници.

- Ако обаче връзката е започнала със секс, какво бъдеще очаква такава двойка?

- Сексът трябва да се случи след това. В началото е нужно, дори задължително двамата да имат общ мироглед, да гледат в една посока.

Любовта означава двамата не да се гледат един друг, а да гледат в една посока. Канадски изследователи извеждат четири фактора, които правят едно семейство здраво и щастливо. Първият фактор е общият мироглед. Вторият - общите гастрономически вкусове. И чак на трето място поставят секса. На четвърто място - желанието да се галят, да се милват един друг. А когато семейството се създаде след секса или заради секса, тогава не очаквайте нищо добро.

- Защо мъжете често се сравняват със самци и твърдят, че за тях изневерите са едва ли не задължителни?

- Изневерите възникват заради това, защото хората са сбъркали в избора на партньор, на спътник в живота. Ако ти си сбъркал и си се оженил (омъжила) не за когото трябва, не за “твоя човек”, естествено, че ще започне да ти харесва някой друг.

- Какви жени не изневеряват?

- Физически здравите, духовно развитите и материално независимите. По принцип, нашите жени и въобще жените, имат три сексуални разстройства: педофилия, зоофилия, мазохизъм. Първо, те си вземат мъж не за мъж, а да го възпитават. Второ, живеят с алкохолици. А какво е алкохоликът? Това е едно животно. И трето, страдат от мазохизъм, защото явно нямат нищо против някой да издевателства и да се гаври с тях.

- Добре, ако жената е физическа здрави и материално независима, обаче вече не е в първа младост? По-малки ли са нейните перспективи да си намери мъж?

- Напротив! Тя има по-големи перспективи! Това е жена в разцвета на силите си.

На нея не й трябва гарнитура, на нея й е нужна пържола, бифтек. 45-50-годишната жена е в много по-предни позиции в секса от младите.

- Как на първа, втора среща например човек, било то жена или мъж, да направи “проучване” и да разбере дали това е “твоят” човек, или не?

- По общуването, по жестикулациите, по маниера на обличане. Сократ още е казал: “Кажи ми нещо, за да видя какъв човек си”. Само след няколко фрази можеш да определиш кой седи пред теб и дали ти допада по мироглед, светоглед и прочее.

- А трябва ли партньорите да си съвпадат и по отношение на сексуалната си конституция?

- Разбира се. Ако мъжът има нужда от секс по 50 минути, 3 пъти да ден, а жената - 3 минути един път в месец - нищо няма да се получи при тяхното съжителство.

- Ако съществуват някакви несъвпадения, може ли жената да се адаптира към желанията на мъжа или пък да опита да го превъзпита?

- Не. Трябва, нужно е да си вземеш готова продукция, а не полуфабрикат. Трябва да се женят зрели хора. А иначе, човек може да превъзпитава единствено себе си. Ако си сбъркал, значи трябва да се разведеш. И да търсиш друг.

- Къде е най-добре да го търсиш?

- Само на работното място, на работа. Когато наблюдаваш човека на работа, виждаш какво представлява. Ето ние сега с вас работим заедно и вие можете да си съставите мнение за мен... А на вечерните срещи или в нощните клубове - там се събират лъжльовци.

- Промениха ли се потребностите на жените в последно време?

- Не, никак не са се променили за последните сто хиляди години.

- А как ще коментирате факта, че сега момичетата искат да се омъжат именно за мъже с добър социален статус?

- Така трябва. Значи съзряват. Но е нужно и самата жена да си има свой собствен статус. У нас, за съжаление, повечето жени имат психологията на латентна проститутка

Да си намери богат мъж, за да може той да я издържа, да я храни. И за тази цена те са готови да поддържат домакинството и да се отчитат в леглото. Нещата трябва да се назовават с истинските им имена: това си е проституция. Обаче сега вече има и много мъже, които могат да бъдат наречени латентни алфонсовци, които търсят богати жени, а самите те не желаят да се развиват.

- Но съществува теория, че жената трябва само да вдъхновява мъжа, като му създава комфортни условия, оставайки в неговата сянка...

- Вие бъркате истинския мъж с “носещ панталони”. На мъжа не му е нужно да го вдъхновяват. Той сам е вдъхновяван от своята работа и резултатите от нея. Не трябва да живееш заради жената или заради мъжа.

- А заради децата?

- Още повече, заради децата... Децата са нещо ефимерно. Децата, каквито и да са те, хубави или лоши, все едно, на 18-20 години ще си отидат от дома. Мъжът и жената са по-близки един на друг, а децата - това е нещо временно. Страничният продукт на нашата любов.

- В резултат на развода обаче жената остава с този “продукт на любовта”, а мъжът твърди, че не иска да се жени за жена с дете...

- За мъжа (а не за носещия панталони) детето от първия брак не е проблем. Защо? Защото той е готов да направи всичко за детето, само и само любимата да е редом с него. Но когато самата жена сметне, че детето е най-важно в живота й, тя никога няма да бъде щастлива в брака.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 стръв

    5 2 Отговор
    Може,но това са болни жени!Аз се радвам ,че не съм от тях?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Аз съм

    20 5 Отговор
    Много точно и добре поднесено.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Lady

    8 1 Отговор
    Невероятно!!! Още като прочетох израза "Хайде заедно да теглим каиша на жовота", все едно го е писал за мене и съпруга ми! Жалко за тях, че не им се е понравило...
  • 6 1234

    11 13 Отговор
    Бил изследвал 3000 семейства?!?! Абе алнкооолу, колко време ти трябва да изследваш едно семейство? Половин час, един час ???? Обаче, простите патки вярват. Пълно отсъствие на мозъчна дейност, като на Венелина, даже и в нейния случай е необходимо поне два дни да и прочетеш глупостите!

    Коментиран от #8

  • 7 Гост

    6 1 Отговор
    Всичко е временно.
  • 8 Фактология

    7 7 Отговор

    До коментар #6 от "1234":

    Подкрепям 100%!
  • 9 Коко

    21 6 Отговор
    Най-после една умна и интересна статия по тази тема.
  • 10 Антилибераст

    12 3 Отговор
    Глупости, единственото разстройство, от което страдат, е "феминизма"/либерастията. От него произлизат всички проблеми, свързани със секса и всякакви взаимоотношения с другия пол.
  • 11 гост

    17 5 Отговор
    Повторих я статията внимателно,всичко е вярно!
  • 12 Милена

    11 4 Отговор
    Много е просто бе, Не се женете, Не подписвайте а си живейте така. Какви сватби, какви ритуали, полудяхте ли, да не сме в панти века. Познавам 3 двойки които живееха много време заедно, без проблеми и дразги, решиха да се оженят и после решиха да се разведат а мъжете сега си блъскат главите. Що за мания е да се ожениш???? Някой не са добре, а ма и мъжете са прости същества понякога.
  • 13 Валя

    0 4 Отговор
    Много е просто,религиозната лигавщина ,,брак,, да се изтрие от човешкото съзнание и хората ще бъдат много по-щастливи

    Коментиран от #14

  • 14 Religious Woman

    4 0 Отговор

    До коментар #13 от "Валя":

    Аз съм силно религиозна и вярваща в Господ жена! Чела съм Библията! И дори сега продължавам да чета някои неща от Библията. Впрочем, бракът може да е просто граждански с подпис и толкоз. Не е задължително да е църковен. Аз също съм за живота на семейни начала, с приятеля ми живеем така и не искаме никакви деца! Колкото за вас, г-це Валя, зная ви, изказвате се винаги във форумите като 'атеистка' и против Господ, но според мен сте добър човек и дано един ден Бог ви просветли да повярвате в Него!
  • 15 А българките какви са

    0 0 Отговор
    Латентни проститутки и мазохистки. Селяка със статуса като и се насити и започва, да я мачка... Е, има и някои педофилки.
  • 16 обществото е много болно

    0 0 Отговор
    Имам само едно сексуално разстройство...не правя секс...В студенстките години спах с един грозен олигофрен, който ми обърка живота и заради него не се отпуснах да си намеря подходящ сексуален партньор...