6 669 14

5 ситуации, които предразполагат към изневяра

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Венелина Маринова

Има няколко момента, в които ние или партньорът сме най-склонни към изневяра и отдалечаване от любимия човек. Психоложката Холи Ричмънд уточнява кога хората най-често се решават да изневерят. В тези ситуации е за предпочитане да поддържате по-близък контакт, за да разберете откъде идва проблемът и как може да се реши, съветва woman.bg. Ако си затворите очите за отчуждаването на партньора, много скоро може да стане късно за скрепяване на връзката помежду ви. Ето в коит ситуации трябва да сте особено бдителни:

1. Преди сватбата

Тревогите преди сватбата и съмненията в готовността за семеен живот наистина могат да доведат до изневяра.

„Много двойки очакват с нетърпение предстоящата церемония и перспективата да станат истинско семейство“, пояснява психоложката и секс-терапевт Холи Ричмънд. „Но често се случва в този период един от партньорите да усеща, че това е последният му шанс да прояви своята свободна и независима сексуалност, особено ако в двойката има уговорка за моногамност. Тези изневери се случват най-често месец-два преди сватбата“.

2. След раждането на първото дете

Раждането на първото дете за някои родители (най-често за бащите) също може да пробуди страха от „сериозна и вечна обвързаност“.

„Раждането на дете може да сближи партньорите повече от всичко друго“, казва Ричмънд, „но може и да стане причина за отчуждаване. Ако вторият родител е отдаден твърде много, ако е погълнат изцяло от детето или самото дете е по-проблемно, постоянно плаче, пречи на родителите да спят или боледува, партньорът може да изпита желанието да си върне онази част от зрелия бездетен живот, която е изгубил“.

3. При ръст в кариерата

„Ако в даден момент усетите, че за партньора работата е станала по-важна от вас, това може да показва, че приоритетите му са се променили“, смята Ричмънд. „Ако той постоянно се прибира късно от работа и не говори за причината за закъснението си, уместно е да го питате сами. Може да работи над спешен проект или да има възможност за повишение? Или пък връзката ви куца и затова на него му е по-приятно да прекарва времето си в офиса? Ако партньорът използва работата като прикритие за нежеланието си да се прибере вкъщи, вероятността да изневери нараства“.

4. На около 40 години

„Това е особено актуално при жените“, уточнява Холи Ричмънд. „В практиката си съм виждала много пъти как се променя мирогледът на жената с наближаването на 40-тия рожден ден. Има две причини за това. Първо – на тази възраст много дами вече са се реализирали професионално, чувстват се уверени и знаят какво искат от живота. Това самочувствие се проектира и върху личния живот, жената започва да възприема по нов начин себе си и външния си вид, пробуждайки мощна сексуална енергия. Второ – на около 40 години обратното отброяване на биологичния часовник се усеща по-силно. Независимо дали жената иска да има дете или не, организмът й разбира, че не й остава много време да остави потомство. Затова либидото и сексуалността се повишават“.

5. По време на кризата на средната възраст

„Това важи както за мъжете, така и за жените. При повечето идва момент, в който те разбират, че не живеят така, както са искали и мечтали“, пояснява Ричмънд. „Често това е съпроводено от мащабни промени – човек изведнъж започва диета, тръгва на активни тренировки, променя кариерата си. В резултат на което други хора го обсипват с комплименти и се възхищават на постъпките и решенията му. Човекът иска да получава повече такова внимание. Разбира се, това може да е от полза за връзката, ако партньорът подкрепя тази промяна и изразява възторга си от волята за нов живот на съпруга/съпругата. Ако обаче човекът в криза на средната възраст не получава одобрение у дома и при това чува възхитени коментари по свой адрес на друго място, той ще поиска да се намира там, където е по-високо оценен“.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гост
  Отговор
  1 00:47  12.08.18
  Аз мисля , че не е криза! Просто който си е решил и го прави!А ако не си изневерил,и някой ти натресе такава мисъл, това е по гадното!
 • Бачи Кико
  Отговор
  2 01:02  12.08.18
  Има и шеста ситуация! А именно, неубоздан сърбеж в аналната област, потушаването на който изисква намеса на член.

  Коментиран от #9

 • ежко бежко
  Отговор
  3 01:07  12.08.18
  Това за тебе се отнася Иведик!Никой не ти желае мръсотиите,освен твоето злато в къщи!Я реви сега!
 • сладурче
  Отговор
  4 05:16  12.08.18
  Необуздания сърбеж го има бачото,нахакайте му го!До последно се бори за него!Със зъби и нокти,все едно члена му е отроче!

 • гост
  Отговор
  5 06:53  12.08.18
  Анала,или канала,няма значение!Като даваш акъл с маман,първото ,,злато,, де е?Дразни ме тази дума,анал!Но от мръсна уста ,няма друго какво да излезне!?
 • гощо
  Отговор
  6 08:12  12.08.18
  Мераклиите сме повече от китайците.Мерака загива последен. Така,че имаш ли среда има ли матРИал все ще се възползваш.

  Коментиран от #7

 • ТЕ ТЕКА Е...
  Отговор
  7 09:54  12.08.18

  До коментар #6 от "гощо":

  Мнооо си прав баца,мерачец има ли,не мож го спира,а па подкрепен ли е и с ШИРОКО ОТВОРЕНИ ВРАТИ,глей кво става:)ма па си е и убаво,нема кво се лъжем;)
 • 360 градуса
  Отговор
  8 10:14  12.08.18
  Не може да се позволи на тъпото,да си мисли ,че е над нещата! На село все ще си намери колая,да му задоволят анала!Тук не са червените фенери,да си го предлага наляво и надясно!
 • Gemini
  Отговор
  9 14:05  12.08.18

  До коментар #2 от "Бачи Кико":

  Аз жена си все там я е... а.
 • мюмюн
  Отговор
  10 16:58  12.08.18
  Съвременното възпитание създава егоисти. От там идва и кризата...
 • hmhmhm
  Отговор
  11 17:15  12.08.18
  Много силно подтиква към изневяра постоянното главоболие и мрънкане!
 • 7ма ситуация
  Отговор
  12 17:34  12.08.18
  Запознаваш се със красив, добър, интелигентен и привлекателен човек... и изведнъж виждаш и разбираш с какво досадно същество си бил досега! И хоп - зарязваш го завинаги и започваш щастлив живот с този, когото заслужаваш!
 • гост
  Отговор
  13 18:22  12.08.18
  Това за Реджеп Иведик ли става въпрос!Ще умре от мъка по теб!Това ми било служител на реда!Да лъже и маже!Не ли се страхуваш от Бог!
 • Распутин
  Отговор
  14 14:28  13.08.18
  Вени, по улиците е пълно с "ниски топки" като теб. Е затова изневеряват мъжете щото не коства никакви усилия да забършеш нещо странично.

Напиши коментар:


Публикувай