6 649 5

Голяма трагедия сполетя Камелия Тодорова

Мария Атанасова

Майката на джаз примата Камелия Тодорова е починала.

„Вчера загубих моята грижовна, сърдечна и любвеобвилна мама Стойка! Няма по-голяма болка от тази да загубиш мама, моята закрила и вдъхновение“, написа в социалната мрежа певицата.

93-годишанта жена издъхна в хоспис, тъй като в последно време страдаше от деменция. Кеми даде целия си хонорар от „ВИП Брадър“ за грижите за майка си.

Междувременно трагичната вест бе коментирана и от дъщерята на Кеми – Рейчъл Роу, която написа в личния си фейсбук профил следното:

„Израснах в женско царство. В семейство на истински, силни и борбени дами, които се справят с всичко наравно с мъжете, но и притежаващи любов, състрадателност, загриженост... и о, да - определено знаят как да готвят! Баба Стойка бе нашата майка-кралица, около която всички жужахме - докато учеше едната си внучка как да пере дънките на четка на мивката в банята, другата беше хваната в кухнята да бърка белтъците с миксера за поредния божествен сладкиш от и с рецепти. В същото време се занимаваше с някой тоалет на дъщеря си Кеми, докато на гладен племенник му се предлагаше общо взето налично за ядене "Искаш ли да ти сипя мусака, хайде, и ориз с тиквички има, а и две кюфтета от вчера, после ще ти дам и кремче, едно парче диня ще ти нарежа в кутийка за после...." - да не би да остане гладен. Разговорите по металния зелен телефон с шайба от 20-те години освен на готварска тематика бяха свързани и с всякакви медицински въпроси, та нали е била и мед. сестра в 16-та поликлиника. Осен кулинарията и грижите за всички около нея тя ме учудваше физическата си сила - беше на осемдесет и две-три когато ни съобщи, че е преместила хладилника от кухнята на балкона в другата стая…

"Снайперистът" пък и беше прякор, измислен от приятелите ни задето ни наблюдаваше от кухненския прозорец докато играем в двора пред блока. Най-много като че ли харесваше да си подсвирква някоя италианска мелодия и да играе на табла и карти; разказва за годините, когато е пяла в хора на Светослав Обретенов и за сърничката, която са си отглеждали трите сестри Бухлеви. И как с дядо Кирчо били арестувани, защото танцували рокендрол в заведение на Слънчев Бряг във време когато не било разрешено.

Въпреки бунтарския си дух все ми повтаряше "По-умният отстъпва" когато се карахме със сестра ми. Всички подражавахме на Стойчето, всички я обичахме и търсехме нейното мнение и одобрение. За мен тя остава в съзнанието един велик учител, страхотен, весел и забавен човек и строга, но справедлива и обичаща ни баба. Обичам те, Царице, светъл ти път нека Божията светлина и любов е в теб! Поздрави на всички близки, които те очакват, за да си пеете заедно!“.

Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • месара
  Отговор
  1 14:05  19.08.18
  и в нашия квартал много такива трагедии, то навсякъде де, ама не пишете за тях. то за простолюдието защо да пишеш, то не плаща! иначе бабата, бог да я прости.
 • vasik atanasova
  Отговор
  2 14:50  19.08.18
  много е тежко да изгубиш майка си въпреки че е на 93 г но се питам защо е дадена в хоспис
 • Обективната истина
  Отговор
  3 16:16  19.08.18
  За свястните хора се отнася! За гадини никой не скърби, даже напротив!
 • Мари
  Отговор
  4 20:10  19.08.18
  Моите съболезнования, Бог да прости тази прекрасна жена,която е обгрижвана с любов близките си!
 • вАрНа
  Отговор
  5 07:35  22.08.18
  Б Х

Напиши коментар:


Публикувай