19 Август, 2018 11:38 7 253 5

Голяма трагедия сполетя Камелия Тодорова

  • трагедия-
  • камелия тодорова-
  • майка-
  • почина-
  • рейчъл роу

Майката на джаз примата Камелия Тодорова е починала.

„Вчера загубих моята грижовна, сърдечна и любвеобвилна мама Стойка! Няма по-голяма болка от тази да загубиш мама, моята закрила и вдъхновение“, написа в социалната мрежа певицата.

93-годишанта жена издъхна в хоспис, тъй като в последно време страдаше от деменция. Кеми даде целия си хонорар от „ВИП Брадър“ за грижите за майка си.

Междувременно трагичната вест бе коментирана и от дъщерята на Кеми – Рейчъл Роу, която написа в личния си фейсбук профил следното:

„Израснах в женско царство. В семейство на истински, силни и борбени дами, които се справят с всичко наравно с мъжете, но и притежаващи любов, състрадателност, загриженост... и о, да - определено знаят как да готвят! Баба Стойка бе нашата майка-кралица, около която всички жужахме - докато учеше едната си внучка как да пере дънките на четка на мивката в банята, другата беше хваната в кухнята да бърка белтъците с миксера за поредния божествен сладкиш от и с рецепти. В същото време се занимаваше с някой тоалет на дъщеря си Кеми, докато на гладен племенник му се предлагаше общо взето налично за ядене "Искаш ли да ти сипя мусака, хайде, и ориз с тиквички има, а и две кюфтета от вчера, после ще ти дам и кремче, едно парче диня ще ти нарежа в кутийка за после...." - да не би да остане гладен. Разговорите по металния зелен телефон с шайба от 20-те години освен на готварска тематика бяха свързани и с всякакви медицински въпроси, та нали е била и мед. сестра в 16-та поликлиника. Осен кулинарията и грижите за всички около нея тя ме учудваше физическата си сила - беше на осемдесет и две-три когато ни съобщи, че е преместила хладилника от кухнята на балкона в другата стая…

"Снайперистът" пък и беше прякор, измислен от приятелите ни задето ни наблюдаваше от кухненския прозорец докато играем в двора пред блока. Най-много като че ли харесваше да си подсвирква някоя италианска мелодия и да играе на табла и карти; разказва за годините, когато е пяла в хора на Светослав Обретенов и за сърничката, която са си отглеждали трите сестри Бухлеви. И как с дядо Кирчо били арестувани, защото танцували рокендрол в заведение на Слънчев Бряг във време когато не било разрешено.

Въпреки бунтарския си дух все ми повтаряше "По-умният отстъпва" когато се карахме със сестра ми. Всички подражавахме на Стойчето, всички я обичахме и търсехме нейното мнение и одобрение. За мен тя остава в съзнанието един велик учител, страхотен, весел и забавен човек и строга, но справедлива и обичаща ни баба. Обичам те, Царице, светъл ти път нека Божията светлина и любов е в теб! Поздрави на всички близки, които те очакват, за да си пеете заедно!“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 месара

    20 2 Отговор
    и в нашия квартал много такива трагедии, то навсякъде де, ама не пишете за тях. то за простолюдието защо да пишеш, то не плаща! иначе бабата, бог да я прости.
  • 2 vasik atanasova

    11 0 Отговор
    много е тежко да изгубиш майка си
    въпреки че е на 93 г
    но се питам защо е дадена в хоспис
  • 3 Обективната истина

    5 1 Отговор
    За свястните хора се отнася! За гадини никой не скърби, даже напротив!
  • 4 Мари

    4 1 Отговор
    Моите съболезнования, Бог да прости тази прекрасна жена,която е обгрижвана с любов близките си!
  • 5 вАрНа

    0 0 Отговор
    Б Х