Last news in Fakti

21 Август, 2018 18:44 5 024 11

Как оцеля жената паднала зад борда на круизен кораб

  • британка-
  • круизен кораб-
  • кей лонгстаф-
  • тайна-
  • йога-
  • оцеля

Жената, която падна зад борда на круизния кораб, разкри тайната на оцеляването си в морето

Вече ви разказахме историята на 46-годишната британка Кей Лонгстаф, която прекара 10 часа в открито море след падане от норвежкия круизен кораб Norwegian Star.

Спасението й изглежда истинско чудо, според експерти, защото след падане зад борда от 20-метрова височина е почти невъзможно да оцелееш и да запазиш разсъдъка си.

Въпреки това Кей Лонгстаф смята, че нейната история не е за чудотворно спасение, а за преодоляване на себе си.

Жената разказва, че е практикувала йога в продължение на много години и вярва, че поради тренировките тялото й е било в състояние да издържи изпитанието на студената вода.

"Промяната на позите от йогата са й помагнали да запази топлината и енергията си за дълго време във водата, а за да не чувства студа през нощта и да не заспи, тя се е насилвала да пее", преразказва един от спасителите вдъхновяващата история на Кей.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 stupid dog

    32 2 Отговор
    Запазила е дух!Здрава физически!И доза късмет е имала!Важното ,че е спасена!
  • 2 Гост

    6 22 Отговор
    Поредната пияна англичанка
  • 3 Т рекс

    18 0 Отговор
    Слава на Господа! Той я е спасил.Ние само си преписване неговите заслуги.
  • 4 Реалист

    9 1 Отговор
    За каква студена вода става въпрос в Адриатическо море посред лято ? Ако беше около Англия до 1-2 часа става храна за рибите .

    Коментиран от #6

  • 5 гост

    6 0 Отговор
    Добра е, затова Бог я опазил!
  • 6 CL500

    6 2 Отговор

    До коментар #4 от "Реалист":

    Е, колко да е температурата, да не е над 37 градуса? Забравяш, колко е телесната температура на човек и всяка една температура под тази ще охлажда тялото, по-бързо или по-бавно, в зависимост от случая. Това не е да се цамбуркаш на плажа за 10-на минути и то на плитко, където температурата е бая по-висока. Жената е била в средата на нищото, 10-на часа на непрестанно охлаждане. А вероятно е била с летни дрехи и не с дебели обувки, а тези неща са крайно важни, защото макар и мокри, задържат слой затоплена от тялото вода около теб.

    Коментиран от #7, #8

  • 7 Реалист

    1 4 Отговор

    До коментар #6 от "CL500":

    Искаш да кажеш ,че живеем в среда с температура над 37 °C ? Не си подготвен по темата и не се излагай !

    Коментиран от #10, #11

  • 8 У гречко

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "CL500":

    Точно така е!
  • 9 Лобо

    1 3 Отговор
    Била е пияна , не е осьзнала отначало какво става. Каква температура? Средиземно море е топло море ,а ако падне в балтийско море тогава, ще я видим.
  • 10 CL500

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Реалист":

    Ти май не правиш разлика между въздух и вода. Ако не ти е известно въздухът примерно е топлинен изолатор (затова има дупки в тухлите примерно), а водата е много добър топлинен проводник (затова примерно се използва за охлаждане на ДВГ с антифриз само да не замръзва). Водата така те охлажда, че идея си нямаш, а ако си без дрехи, още по-зле, много по-зле. Вече писах, защо... А дали съм подготвен - аз съм ст. пом. на кораб и водя тревогите всяка седмица на кораба, вкл. и инструктаж против хипотермия, мерки, способи и прочие. Айде, лека ... ;-)
  • 11 CL500

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Реалист":

    И ако още не можеш да си обясниш разликата от това да си на сушата и във водата - замисли се и над факта от въздействието и затопляплянето от слънчевите лъчи, които фокусирани дори запалват, т.е. имат потенциал за няколко стотин градуса, ама не във водата, нали ;-)