Last news in Fakti

22 Август, 2018 12:20 17 019 16

Специалисти установиха от колко секс се нуждаят жените и...

  • специалисти-
  • установиха-
  • секс-
  • нуждаят-
  • жени

Резултатите са потресаващи!

Специалисти установиха от колко секс се нуждаят жените и... - 1
Снимки: shutterstock

Настроението на една жена може да се прецака от много неща — излишни килограми, целулит, бръчки... Но това, което по никакъв начин не може да се отрази негативно на душевното й състояние, е сексът!

Наскоро Асоциацията на американските психолози проведе анонимно допитване сред жени на възраст между 28-55 години от най-различни социални групи. Въпросът, на който дамите е трябвало да дадат отговор, бил следният: "От колко секс се нуждаете, за да се чувствате сексуално пълноценна?".

Резултатите били потресаващи, а най-често разпространеният отговор звучал така: "Колкото повече, толкова по-добре!".

Научавайки за експеримента на американските си колеги, и други психолози са решили да направят подобно изследване в своите страни. Секс допитвания са били направени в Англия, Франция, Германия, Италия. Можете ли да се досетите какъв е бил най-разпространеният отговор, който са получили специалистите? Точно така — "Колкото повече, толкова по-добре!".

Ах, тези жени! Кой би предположил, че нежният пол мисли за секс не по-малко от мъжете! А може би тези данни са резултат от сексуалната революция?

От колко секс се нуждаем, за да сме здрави?

Половите контакти, от които се нуждаем, за да сме здрави, зависят от възрастта на човека. След многогодишни наблюдения на пациентите, е станало ясно, че:

• От 20-25 години — 4 пъти седмично

• От 25-30 години — 3 пъти седмично

• От 30-40 години — 2 пъти седмично

• От 40-50 години — по-малко от веднъж седмично

• От 50-60 години — веднъж на 2 седмици

• Над 60 години — най-малко веднъж месечно

Своята гледна точка към статистиката дава и ценител на източната философия. Той казва така: "За здравето на всяка жена е достатъчно такова количество секс, което й позволява да се чувства достатъчно здрава".

А от колко секс се нуждае една дама, за да е щастлива? Това е съвсем друг въпрос. Тук всичко е индивидуално.

Максимата "количество — в качество"

Сега мнозина от вас сигурно четат и си мислят: "Нима всичко е в количеството?". Разбира се, че не! Но не забравяйте философския закон, че количеството неизменно води до качество. Ако не получавате удовлетворение от половите си контакти, не се отказвайте от тях! Всяка жена може да подобри секса. Няма да лъжем, че това е изключително елементарно, но ако приложите търпение и изобретателност, ще бъдете в състояние най-сетне да получите удовлетворение. Но ако няма количество... За какво изобщо да говорим?!?

Естествена секс терапия

В днешно време всички са толкова образовани на тема секс, че едва ли се налага да говорим за опасностите, които той крие (нежелана бременност, инфекции, травми). Заслужава си обаче да споменем част от преимуществата, които може да ни донесе (освен върховната наслада, разбира се).

Специалистите твърдят, че редовният полов живот намалява риска от сърдечно-съдови заболявания. Вероятността от инфаркти и инсулти се намалява двойно. При редовен полов живот процесът на кръвообращение протича много по-ефективно, което допринася за пълноценен поток на кръв към всички органи, т.е. за пълноценното им функциониране.

Освен това, редовният секс осигурява добра двигателна активност, един вид гимнастика за мускулите на цялото тяло, което им позволява да съхранят жизнения си тонус. При редовен секс процесът на изгаряне на калории се нормализира; редовно се отделя ендорфин, известен повече като хормона на щастието; повишава се имунитетът, което означава, че сексът е много добра профилактика срещу всякакви болести, вируси и епидемии.

Високата хормонална активност се отразява много добре на състоянието на кожата, косата, зъбите и ноктите. Правейки секс, вие не спирате да се подмладявате! И никога няма да страдате от депресия и други психични и нервни заболявания.

Не се страхувайте да бъдете прекалено сексуална! Не се притеснявайте от това, че искате често да правите любов, а от това, че нямате желание за полови контакти. Ето това си е наистина катастрофа! Но и в този случай не следва да драматизирате! Всичко е поправимо. Започнете да следвате максимата "количество — в качество".

Каквито и проблеми да имате, рецептата е една: Секс трябва да се прави!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мъдержич

    19 2 Отговор
    вени трябва да е в отпуска....
  • 2 99 годишен

    4 0 Отговор
    Аз се нуждая от 2 пъти седмично, но от парти Г-20. Ако са пл-малко ще мисля, че съм импотентен. А, Митьо Пищова, как я кара нонстоп?
  • 3 onq s konq

    9 3 Отговор
    Па ниа с Ристе гу праим ниакулко пати на ден
  • 4 асистент

    15 0 Отговор
    А, защо не пишете за 10-12 годишните? Те я карат повече пъти.
  • 5 гост

    8 1 Отговор
    Над 60 не искам! Това са много запалени стари коври! Краката и целите във вени ,целулит,сложила къса рокля или пола!Меракът и личи отдалече!
  • 6 Истината

    11 0 Отговор
    Зависи с кого и какъв секс!
  • 7 vasik atanasova

    9 2 Отговор
    всичко е относително
  • 8 колок образувателно

    5 1 Отговор
    То за това магистралните мантинели се цъфтят и се младеят!
  • 9 Ога

    10 0 Отговор
    От 30-40 години — 2 пъти седмично! Чи нии с жината са протриаме начи :)
  • 10 Empty

    3 0 Отговор
    А защо не направят и запитване при 15-18 годишните да видим тогава по колко пъти на седмица ще се окаже че се нуждаят...?! ;)
  • 11 Оху Боху

    7 0 Отговор
    В Тора е разписано- в петък вечер, един или два пъти, когато е за зачеване. А инак, ако се водиме по женски акъл, трябва само секс да правиме и нищо друго.
  • 12 Антижурналист

    2 0 Отговор
    Стига простотии, стига сте рекламирали секса..Хората за да сме здрави имаме нужда да даряваме, получаваме и да правим любов! Тогава и само тогава Бог дарява Благодат и няма ограничения един път или сто пъти..!Зареден с Божи Благодат човек свети ..жената е красива отвътре излъчва Светлина Секса изтощава ! При секс отдаваш енергия незнайно къде ..нахалост! Ама нали за това ви плащат на журналистите да държите хората в неведение и да им промивате съзнанието!
  • 13 ЯНИ

    4 0 Отговор
    КОЛКОТО ПОВЕЧЕ-ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ....
  • 14 събуден интерес

    1 0 Отговор
    Миленче, ти в коя възрастова група попадаш?
  • 15 пенко

    1 0 Отговор
    ОБИЧАМ ИНТЕРНЕТ !!! ВЕСЕЛО МИ Е ,КОГАТО СРЕЩАМ "БИ!-СЕР!-НА" ЖУРНАГЪСТИКА !!! НО В СЛУЧАЯ -...ЗАЩО В МЪЖКИ РОД СПЕЦИАЛИСТИ , А НЕ В ЖЕНСКИ-:СПЕЦИАЛИСТКИ ??? ХОРМОНАЛНАТА РЕГУЛАЦИЯ ИМ Е НЕПОЗНАТА -А И НЕ СА УЧИЛИ !?!?!? НО СИ ИМА СПЕЦИАЛИСТКИ !!!
  • 16 фонзи

    1 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Можете ли да се досетите какъв е бил най-разпространеният отговор, който са получили специалистите? Точно така — "Колкото повече, толкова по-добре!".......АКО 2 ПЪТИ СЕДМИЧНО Е "КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ТОЛКОВА ПО ДОБРЕ" Е ТОО ДА ИМ СЕ.АМ НА ЖЕНИТЕ ! ! ! И ТОВА МЛАДА ЖЕНА НА 30 ГОДИНИ ! ! ! ЧЕ ТОВА Е НИЩО БЕ ВИЕ СЕРИОЗНО ЛИ АЙДЕЕ МОЛЯ ВИ СЕ !!! КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ПО ДОБРЕ ЗНАЧИ ВСЕКИ ДЕН ПО 2 ПЪТИ А НЕ 2 ПЪТИ СЕДМИЧНО ! ! ! ! ! ! ! !