1 Септември, 2018 00:30 10 512 11

Сексомния - фантазия или болест?

  • фантазия-
  • болест-
  • насън-
  • сексомния
Сексомния - фантазия или болест? - 1
Снимка: Shutterstock

Ако правите секс насън, трябва да знаете, че това не е еротична фантазия, а съвсем обикновена болест. Представете си, че заспивате, правите секс, а след това не помните нищо от нощните си приключения.

Подобно преживяване ви заплашва с доста неприятности. Например, партньорът ви събужда, обвинявайки ви в сексуално насилие.

Вие сте учуден, но убеден, че не сте лунатик. В такъв случай специалистите съветват да се свържете с някой добър психиатър. Има вероятност да сте болен от сексомния.

По целия свят има 11 различни причини за нарушение на съня. Съвсем скоро лекарите започнаха да отделят повече внимание на този проблем.

Сексомнията е рядка болест, известна като „секс в съня“ или „атипично сексуално поведение в съня“. Хората, страдащи от сексомния, несъзнателно, докато спят, се опитват да получат сексуално удоволствие.

Според лекарите, такова поведение може да включва в себе си мастурбация, принуда на партньора към секс, сексуални стонове в съня, желание за изнасилване на партньора, усилено полово възбуждане, хипер – възбуждане и спонтанен оргазъм.

Подобни неща се случват, защото в съня човек може да реализира своите скрити инстинкти и желания.

През февруари апелационният съд на канадската провинция Онтарио оправда 35 – годишен дизайнер от Торонто. Човекът е бил обвинен в сексуално домашно посегателство.

Вечерно време мъжът се опитвал да прави секс с жена си, но... насън. Следствието е стигнало до извода, че у мъжа са се появили първите пристъпи на сексомния.

Това е бил първият случай, в който съдът е трябвало да реши проблем за „лунатизъм“ от сексуален характер. Съдът оправдал мъжа, тъй като той е извършвал действията несъзнателно.

Специалисти твърдят, че хората, страдащи от подобни нарушения на съня, са абсолютно здрави психически. Все пак, те съобщават, че подобни симптоми могат да се лекуват с медикаменти.

Самата сексомния може съществено да влияе на взаимоотношенията между партньорите, пише dnes.bg. Така по време на агресивен секс „болният“ може да нарани или да удари своя партньор, без сам да осъзнава какво прави.

Сутринта „болните“ недоумяват какво са правили през нощта, изпитват остро чувство на вина, смущения, шок, раздразнение, вълнение и страх.

Все пак, за определени хора „болестта“ има добри страни - при такива нощни любовни игри някои партньори, нестрадащи от сексомния, изпитват повече удоволствие от техните любовници.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дедо МъдрЮ

    21 3 Отговор
    Приказка за лека нощ мили деца:
    "Дошла зимата.
    Мечо Пух, като истински мечок заспал зимен сън.
    Прасчо, като истинска свиня ... го опънал отзад."
  • 2 странна работа

    10 1 Отговор
    На Вени и се пише статия нощем.
  • 3 НЕО ВаптЦарофф

    8 2 Отговор
    Срещу тоя вирус, патрони няма открити, няма открити...
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Дидо

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "Скаппаняци":

    Хахаха браво пич ...
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Хи их хи

    4 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: , а съвсем обикновена болест. Хахаха, ама трепете бе! Обикновена болест! Друго си е да си болен от необикновена болест!
  • 11 Пухина

    3 1 Отговор
    Жената тъкмо заспала,и лунатика да и развали сладкия сън!Разни хора,разни идеали! До сега не ми се е случвало такава извратеност! Здрава психика имам! Слава на Бога!