3 Септември, 2018 18:19 10 651 26

Млада жена изживя страшен кошмар в столичното метро

  • метро-
  • софия-
  • бърза помощ-
  • реакция-
  • човешки живот-
  • инсулт-
  • разказ

Разказът е покъртителен: Мъжът получи инсулт в метрото, умираше в ръцете ми

Млада жена изживя страшен кошмар в столичното метро - 1
Снимка: shutterstock

Младо момиче изживя най-големия си кошмар, след като непознат мъж за малко не умира в ръцете му.

Действието се развива не на някое далечно и чуждо място, а в софийското метро.

Ето какво разказва младата жена, станала главно действащо лице в тази страшна и тъжна история, разиграла се наскоро в столицата:

"Не исках да пиша за това, но по-възрастни и по-умни от мен хора ме посъветваха да го направя. Миналата сряда пътувах с метрото за Университета. Както винаги закъснявах, както винаги слушах музика със слушалки от телефона си, както винаги си мислех за предстоящите ми изпити, за които бях сигурна, че не съм добре подготвена.

Стисках чантата си с телефона и документите си в препълнения вагон на метрото и разглеждах хората около себе си. До мен стояха две момчета, говореха шумно и се смееха, дебела лелка със скъпо кожено палто и възрастен човек с разкопчано палто, шапка и безвкусен шал около врата си. Личеше си, че трудно се държи на краката си и реших, че е пиян. Слязохме от метрото заедно. Човекът залитна и се облегна на стената. Помислих си, че нито е моя работа, нито имам време да пазя някакъв си пиян да не падне на релсите на метрото, но въпреки това се приближих и го попитах дали всичко е наред. Странно, но от него не лъхаше на алкохол.

Погледна ме уплашено и се опита нещо да ми отговори, но нищо не се разбра от думите му. Тогава си спомних една лекция за признаците на инсулта и със замряло сърце го помолих да се усмихне. Гледаше ме пребледнял и не отговаряше. "Моля ви, усмихнете ми се, едно красиво младо момиче ви моли да се усмихнете, няма ли да го направите?!" Опита да се усмихне. Усмивката му се плъзна само на половината от лицето. Това беше инсулт. Какво се случи след това? След това му помогнах да легне и сложих главата му на коленете си.

След това звънях по телефона на "Бърза помощ". След това се карах с операторите, които ме караха по няколко пъти да обяснявам какво се е случило, къде се е случило, как се е случило и защо е шумно около мен. След това им обяснявах, че човека умира на коленете ми. И накрая дочаках отговора: "Не се притеснявайте, изпращаме екип". Последваха 20 минути, които никога няма да забравя. Седях с умиращ в ръцете ми човек и молех преминаващите покрай нас поне да извикат полицията, която дежуреше на изхода на метрото. Някои просто ме отминаваха, други се спираха за миг, само за да ми кажат, че бързат и нямат време. Накрая пристигна "Бърза помощ".

Сложиха мъжа на носилка и… кошмарът продължи.

Разбирам, че е час пик, разбирам, че всички бързат, за да не закъснеят, но какъв човек трябва да си, за да не пропускаш лекари с носилка, на която лежи умиращ човек? Въпросът е риторичен — трябва да си бездушна тълпа.

След два часа ми позвъни едно момче от екипа на "Бърза помощ", на когото бях дала телефона си и ми съобщи, че човекът е починал пред вратите на болницата. Твърде много се е забавила лекарската намеса и просто е умрял и то не по вина на лекарите, а заради останалите хора.

Даже не зная как се казваше този човек. Но сега зная една страшна истина — можете да умрете пред очите на стотици хора и никой да не се спре, за да ви помогне.

Моля ви, понякога се откъснете от своите мисли и погледнете встрани. Можете да спасите живота на някой човек, или поне да му дадете шанс да се бори за своя живот."

Покъртителният разказ за преживяното тя споделя в профила си социалната мрежа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пища Хуфангел

    29 26 Отговор
    Да добре миналата Сряда чиешвек с балтон и шал и жена със скъпо кожено палто!!!????? Моля Авгуат месец 2018г .миналата сряда а нещо сняг нямаше ли?

    Коментиран от #5, #19

  • 2 Е.Николов

    29 9 Отговор
    Разстърсващо о мното тъжно.това е адската бездушна действителност е нашата държава!!! Не знам в какво се превръщаме гледаме около нас как хора умират бъдат пребивани имат нужда от помощ борят се за живота си за живота си най-ценното, а не само че седим и гледаме а даже и пречим! Защо е най ценното ,защото нямаш право да вземеш(със бездушноста си и апатията) онова което не мижеше да дадеш никога.Забравихме за Бог забравихме какво е живота самоубихме се в жалкия ни материален свят.Вярвам же надежда все още има от вс нас зависи
  • 3 Име без име

    19 3 Отговор
    Защо бе... Защо само копипействате без да си четете статиите...това е несериозно вече
  • 4 да помни

    2 15 Отговор
    затова никва помощ, да се оправят сами с ордите!!
  • 5 кучето шаро

    7 12 Отговор

    До коментар #1 от "Пища Хуфангел":

    Миналата сряда страшен студ беше , жената с кубинки , а аз със сандали !
  • 6 MT Гонтан

    8 15 Отговор
    Голям разказ , с елементи на разсъждения , изпърдяна история ...... безвкусен шал ..... ти да не го близа ма та да е.аааа

    Коментиран от #25

  • 7 Първото изречение ме отказа

    4 8 Отговор
    Радвам се че не го прочетох !
  • 8 Ей ЛУМПЕНИ!!!

    24 5 Отговор
    Какво значение има от кога е статиятя и кой кога я е пуснал или копирал?!? Браво, страхотни детективи сте!
    Като чета коментарите ( без #2) ми става лошо!!!
    Най-вероятно такива като вас са бързали и не са помогнали.
    САМО ЛУМПЕНИ И БЕЗМОЗЪЧНИ ДЕБИЛИ!!!
    УЖААААС!!!

    Коментиран от #10

  • 9 Сатан

    2 15 Отговор
    Свиква патко това те чака и теб:)
    Живот в страх и тревоги и дед !
  • 10 Лумпен

    0 22 Отговор

    До коментар #8 от "Ей ЛУМПЕНИ!!!":

    Ха ха ще ми се да те гледам в очите как се гърчиш в агония и кръвта ти изтича по паважа ...
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Мъка,мъка....

    28 3 Отговор
    Как може за тридесет години толкова боклук и гад да се навъди в България??

    Коментиран от #13

  • 13 Ей ЛУМПЕНИ!!!

    11 1 Отговор

    До коментар #12 от "Мъка,мъка....":

    И аз това се чудя. Направо не ми се вярва!

    Коментиран от #14

  • 14 Ммм даааа

    10 4 Отговор

    До коментар #13 от "Ей ЛУМПЕНИ!!!":

    Няма нищо чудно. Половината лумпени са недоносчета, които не са могли да се реализират след 10 ноември . Останалите са децата им. Крушата няма как да падне далеч от дървото. А пък всички те са страстни почитатели на чалгата. И гласуват за ГЕРБ, естествено. Няма да се оправим скоро, да не казвам никога. Това е. Тъжна работа.

    Коментиран от #18

  • 15 Мдааа ми едеш ....

    1 9 Отговор
    Язе не сам ни чалгар ниту гербажия бе бунак ....
  • 16 Кор за в час

    0 8 Отговор
    Кой слага минос е бао бао ...помяр :)
  • 17 Ефтини сензации

    2 2 Отговор
    Като оставим настрана, че миналата сряда не беше време за балтони и шалове.
    Този дето се спрял и умрял, ами моме ти самата го написа едвам си е стоял на краката преди това, кой знае колко преди да падне е получил инсулта...

    Хубаво пишете, ама...
  • 18 Ефтини сензации

    0 2 Отговор

    До коментар #14 от "Ммм даааа":

    За теб вече е късно...
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Бай иван

    11 0 Отговор
    Това е прехвалената София за която почти всеки в България копнее . Преди доста време точно заради тази лудница се разделихме с една от бившите . Искаше големия град , че имало всичко и здравната система работи добре . Бях и на гости за 1 седмица едвам се сдържах на 2 ден да не си тръгна . Точно такова усещане имах, ако ми стане нещо и падна на улицата цял ден ще ме газят . Всеки бърза за някаде никой почти не поглеждаше в краката си ..... И така кофти за починалия човек и за момичето с изживяния кошмар .
  • 21 s7un7

    4 1 Отговор
    Статия от преди 2 години, при това измислена, а овцете вярват ..... и се вайкат
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Чеп

    1 1 Отговор
    Това е пълна измислица!
  • 24 479

    2 1 Отговор
    плоска история, слаба писателка
  • 25 645

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "MT Гонтан":

    хаха ти да не го близа, хахах това сравнение е добро хаха браво!! получи ти се
  • 26 Bubbles

    0 0 Отговор
    Не знам какво да кажа, четем история за това как бездушното ганьовско стадо е погубило един български гражданин с безхаберието и простотията си, а потресаващото е че дори леко да се осъмниш че това е възможно, коментарите по статията го потвърждават на 100%!
    И тук идва въпроса - Абе УРОДИ ГНУСНИ, това утре може да сте вие или баща или дядо ви или пък вашето дете, какво ще стане когато никой не ви обърне внимание а шепа уроди като вас самите извадят телефоните за да снимат сеира?
    Знаете ли че ако човека беше циганин за нула време в метрото щяха да се съберат мало и голямо от махалата и щяха да изринат цяло стадо бездушни боклуци за да помогнат на ближния си в беда?
    Обаче ако циганин бие българин останалите българи ще гледат отстрани и ше снимат за фейсбука та хванат някой лайк...
    Ей това сте вие, а такива уроди като вас не заслужават да живеят, затова и никъде по света не ни харесват, затова и ного хора се срамуват да кажат че са българи.
    Затова в България идвам само като турсит за по няколко дни годишно, но както е тръгнало сигурно ще спра тотално да стъпвам там, очевидно е че тая територия е пропита с малоумници, боклуци, простаци, дебили и всякаква друга измет!
    Жалко за хубавата СТРАНА България и за малкото останали свестни хорица там!