12 Септември, 2018 16:16 6 769 5

Няколко града едновременно чуха грохота на Апокалипсиса (ВИДЕО)

  • апокалипсис-
  • края на света-
  • грохот-
  • тромпет-
  • армагедон

Вярва се, че преди светът да свърши, ще се чуят ангелски тромпети

Няколко града едновременно чуха грохота на Апокалипсиса (ВИДЕО) - 1
Снимка: Shutterstock

В края на август тази година в три различни града на планетата - Мюнхен, Джорджтаун в Малайзия и Далас, щата Тексас, САЩ - в небето бяха чути мистериозни оглушителни звуци, напомнящи на гръмко тръбене на огромен тромпет или рев на животно. Всеки един от тези инциденти е станал в едно и също време от денонощието и е привлякъл вниманието на мнозина поразени очевидци.

"Тръбите на Апокалипсиса", както ги наричат някои специалисти, през последните години все по-често се чуват в различни кътчета на планетата, но никой не може да определи техния източник. Хората предполагат, че шумът идва от движещи се влакове, заводи, движение на тектонските плочи и дори тръбенето на слоновете, но нито една от тези хипотези не е потвърдена. Ревът се чува все по-често през нощта в радиус от десетки километри, а голям брой свидетели твърдят, че звукът идва директно от небето.

В много религиозни текстове се казва, че преди началото на края на света в небето ще започнат да се чуват тръбите на ангелите, оповестявайки на хората за Денят на страшния съд. Именно затова много хора, сблъскващи се с дадения феномен, предполагат, че той има божествен произход. При това, "Тръбите на Апокалипсиса" се чуват из целия свят вече две десетилетия подред, а краят на дните все още не настъпва.

Разбира се, Апокалипсисът далеч не са единствената версия, която се опитва да обясни аномалните явления. Едни са убедени, че шумът е предизвикан от някакво гигантско чудовище, събудило се преди години в Световния океан. Според други, за всичко са виновни представителите на извънземните цивилизации, чиито кораби постоянно посещават нашата планета. Ако се вярва на трети, става дума за звукови колебания, предизвиквани от наслагването на една реалност с друга. Най-накрая, четвърти са на мнение, че това е бъг в "Матрицата", в която живее човечеството.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ухомор

    12 6 Отговор
    Аз пък смятам, че всички трябва да отидат н ушен лекар :)))

    Коментиран от #2

  • 2 Май

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Ухомор":

    ти не можеш да смяташ
  • 3 Ввв

    7 3 Отговор
    Друга теория твърди,че белото е добро
  • 4 Мършата

    5 5 Отговор
    Грохот на Апокалипсиса?Не помня в тез градове да съм пърдял!
  • 5 Кардинал Чапаев

    1 1 Отговор
    Това е звукът на слоновете, които придържат плоската земя.