Авокадото присъства в храненето на много култури още от десетилетия, но днес то е една от най-популярните добавки към дневното меню, и то не само за почитателите на здравословното хранене. Както казва един от световните шефове, Нигела Лаусон, добре е, че зелените храни най-накрая имат своето подобаващо място, съобщават от foodpanda.
Авокадото влезе под номер 2 за 2018 г. в тенденциите в храната в годишното проучване на диетолозите. Авокадото е една от най-предпочитаните луксозни храни. Вече има аромати на лате и чай с авокадо, както и ароматизирани десерти и сладкиши. В Азия например, авокадото намира своето място и в солените ястия като паста, ориз и месо. Там е произведен и първия вегетариански шоколадов бар от авокадо, а в много ресторанти се продават сладолед и палачинки с авокадо.
Продажбите на авокадо са се увеличи изведнъж с 30%, след като по телевизията се излъчва реклама на тост с авокадо като предложение за перфектната закуска. Освен че е богат на антиоксиданти, той е отличен източник на витамин С, Е и К, белтъчини, фибри и мастни киселини. Здравословните мазнини подобряват здравето на сърцето и понижават кръвното налягане, а витамин Е е добър за очите.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Коректор
Коментиран от #2
07:43 25.09.2018
2 Guðmundsson
До коментар #1 от "Коректор":
Че те българския не са го фона учили какво остава за ънглийския.08:09 25.09.2018
3 Да да
08:41 25.09.2018
4 Да да
08:41 25.09.2018
5 месара
08:56 25.09.2018
6 ежко бежко
10:21 25.09.2018