23 Септември, 2018 19:14 8 142 7

Гореща красавица от „Откраднат живот” щяла да замени Гала в "На кафе"

  • елена карабойчева-
  • откраднат живот-
  • актриса

Елена Карабойчева споделя: Хората се правят, че им е лошо, за да им помагам

Може би не всеки познава Елена Карабойчева, но всеки знае коя е сестра Чокова от хитовия медицински сериал „Откраднат живот”, чийто нов сезон стартира преди броени дни. Интересът към сагата постоянно ескалира така, както и към всеки от героите в него. За мнозина, например, е безкрайно интересно да разберат доколко се припокриват образите – на актьора с неговия герой. На този въпрос, но и не само, ни отговаря лично сестра Чокова или Елена Карабойчева. Тя не е дипломирана актриса и въпреки това ролята в „Откраднат живот” не е първото й участие в телевизионна продукция. Зад гърба си ефектната красавица, която между другото е майка на цели три деца, има редица роли в български сериали, както и участия в риалити формати.

Ето какво разказва самата тя за себе си в интервю пред вестник "ШОУ":

- Въпреки че не е първи сезон, хората удобно се наместиха в навика си да следят какво се случва в „Откраднат живот”, където вие сте сестра Чокова. Ще се промени ли нейната съдба в този сезон?
- Определено има нови моменти и емоционални неща, които ще се случат в живота на сестра Чокова, но не мога да ги издам (смее се). Иначе сте много права за това, че хората си създават навик да следят какво се случва в сериала. Това се получава от само себе си. За този сезон, например, ние започнахме подготовката и снимките още в средата на юли и ще продължим до декември. Много беше вълнуващо и приповдигнато. Всички го чакахме с нетърпение. Бяхме много щастливи, че Юлиан (Юлиан Вергов, б.а.) се връща, а също и от срещата с новите персонажи. Ще бъде по-различен сюжетът и мисля, че на хората ще продължи да им бъде интересно. Лично на мен сега ми е любопитно тепърва, като започнат да се случват новите сюжетни линии, как хората ще реагират. Сега, като им чета мненията в мрежата, ми е много интересно как те обсъждат онова, което се случва в сериала така, сякаш е действително случващо се (усмихва се). И осъждат актьорите, и ги подкрепят, много е странно.

- Лесно ли се справихте с чисто медицинската терминология, за която други ваши колеги от сериала са ми споделяли, че е била сериозно препъни камъче?
- Това май е проблем за всички (смее се). Много трудно беше в самото начало. Правихме много дубли точно заради тези термини, много се оплитахме всички. Медицината е доста сложна материя и определено не е за всеки. Но ние на терен винаги имаме по един лекар, който много внимателно ни обяснява и консултира не само термините, но и самите процедури — от това как се извършват чисто физически до това какво точно означават. Но пак не е лесно.

- Имате ли допирни точки в живота с героинята си сестра Чокова? Лесно ли влизате в нейната кожа?
- В интерес на истината не ми е трудно да я пресъздам. Сега това, което ще се случи тепърва с нея, не е точно моето като поведение и разбирания, но пък е интересно и провокиращо.

- Разпознават ли ви често хората на улицата? И какво точно правят?
- О, да, много често. Разпознават ме дори българи в Гърция, където наскоро ходих на почивка. Радват ми се много. Разбира се, обръщат се към мен със „сестра Чокова” (смее се). Забавно се получи и при паспортния контрол на границата, където се е случвало някои хора да се правят, че им е лошо, за да им помагам (смее се). При последното ми пътуване до Миконос пък жената от паспортния контрол буквално ми се скара, когато ме видя. Каза: „Ама вие къде сте тръгнали? Вас кой ви пусна да излизате от България?” и аз чак се стреснах. Попитах дали има някакъв проблем с документите... а тя отвръща с усмивка: „Не, няма, но вие не снимате ли, къде сте тръгнали сега?”. Интересно е, че явно възрастовият диапазон на хората, които гледат сериала, е много голям — от деца до възрастни хора ме разпознават.

- В такъв случай вероятно като сестра Чокова полицаите са ви опрощавали и някое дребно нарушение на пътя, казано с усмивка?
- (Смее се) да, да, случвало ми се е. Точно! И то ми се е случвало нееднократно.

- Интересното е, че всъщност ставате актриса почти на шега... Допускам обаче, че вече имате жажда за киното?
- Определено. Имах късмет просто. Нямам актьорско образование, нито претенции за кой знае какви способности в тази посока. Иначе съм дизайнер по професия. Но да, признавам, имам жажда за киното. Дори вече обмислям да се запиша на курсове по актьорско майсторство, за да се усъвършенствам, защото около мен има толкова големи актьори, че е просто срамота човек да не е способен. Например актриса като Мария Каварджикова, която за мен е космос, уникална е. Наблюдавам абсолютно всички – как работят, как пресъздават, седя кротичко и си ги слушам как репетират, за да науча нещо, те са големи професионалисти. Дават ми често съвети, много са мили.

- Споменахте, че по образование сте дизайнер. А занимавате ли се още с мода?
- Имах ателие за дрехи преди време, както и собствена марка, но вече не се занимавам с това. Правя го за себе си и предимно за приятелки, но не ми остава време покрай сериала. И за разлика от киното, идеята да стана дизайнер беше добре обмислена от мен преди години, още когато завърших университета. Изкарах курс и започнах да се занимавам. Но пък сега дъщеря ми върви по моите стъпки, защото учи мода в Рим и аз много й помагам.

- Преди години сте отказали предложение да станете тв водеща. Защо?
- Ооо, тогава бях на 24-25 години. Предложиха ми да застана на мястото на Гала, която започваше на „На кафе”, а преди това водеше едно друго предаване. Само че тогава децата ми бяха още много малки, мъжът ми – много ревнив и така (смее се). Не се случиха нещата и ми беше мъчно, защото много ми се искаше.

- Може пък да се случат сега, ако желанието все още е факт?
- Дано да имам късмет и шанс, както и способностите, защото не е само до визия. Желание определено ми е останало.

- Сигурно често ви питат, но как поддържате толкова съвършена фигура? Още повече, че сте майка на цели три деца!
- Много се съобразявам какво хапвам, но при мен фигурата се дължи до голяма степен и на гена, защото след три деца наистина, каквото и да си говорим, ако човек няма такъв, ген, трудно ще постигне желаните резултати. Това, което винаги най-много ме е изкушавало, това е шоколадът — просто няма отказване. Иначе залагам на леки неща — салати, риба.

- А какво се случва с политическата кариера? Преди две години се бяхте кандидатирали за кмет на „Младост”.
- От време на време се появяват някакви предложения, които все още не са моите, но ако нещо интересно се появи, което да се припокрива за моите разбирания за нещата, защо не.

- Изненада ли ви това, което се случи с настоящата кметица Десислава Иванчева?
- Не съм точният човек, който да коментира нейния казус, но чисто човешки ми се стори тогава, че тази жена не е достатъчно подготвена да бъде на тази позиция, както и аз не съм. Може би някъде нещо дълбоко се е объркала. Не мога да кажа дали наистина го е направила или не, но ситуацията не трябва да изглежда по този начин.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Анонимен

    3 9 Отговор
    Само това оставаше! Една почти непозната да стане водеща! Не разбраха ли , че лицено на "На кафе" е Гала?

    Коментиран от #4

  • 3 148

    2 1 Отговор
    И тази май е една от многото издигнали се на колене.
  • 4 МЕТГОНТАН

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "Анонимен":

    Колко време трябва да мине докато разберат че зрителите не се интересуват от лицата на водещите , ами от задните им части , както и други сексистки елементи , и го боли любовния хаспел коя ще е водеща , важното е в хладилника да има лютеничка , кренвирши , биричка и сирини /ама от хубууто /
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.