1 Октомври, 2018 16:25 6 970 3

Ето това скромно момиче укроти Тайгър Уудс (СНИМКИ)

  • тайгър уудс-
  • голф играч-
  • ново гадже-
  • ерика херман

Най-известният голф играч пак се усмихва и побеждава, откакто е с Ерика Херман

Ето това скромно момиче укроти Тайгър Уудс (СНИМКИ) - 1
Снимки: АП/БТА

За човек, който се подготвя като обсебен за турнирите по голф, Тайгър Уудс изглеждаше необичайно разсеян тази седмица при тренировките на отбора на САЩ за купата "Райдър" в Париж. Очакваше се подготовката за 3-дневната битка срещу европейския отбор да поглъща изцяло вниманието му, пише Daily Mail.

Само че след едва няколко удара той си даде почивка, за да извади телефона от джоба на безупречно белите си панталони и да провери съобщенията си, от време на време почуквайки върху екрана за бърз отговор.

Неизбежно бе един от зрителите, струпали се да зърнат Уудс, сринал се преди 9 г., когато лъснаха безбройните негови секс афери с порнозвезди и сервитьорки на коктейли, да се изкуши с пиперливо галско подхвърляне. "Хей, Тайгър! С някоя от засуканите си жени ли говориш?", извика веселякът, намеквайки как бившата му съпруга Елин Нордегрен разкри серийните му изневери, като изпрати фалшив текст към една от любовниците му, чиито номера той неразумно пазеше в телефонния си указател.

Ето това скромно момиче укроти Тайгър Уудс (СНИМКИ)

Хапливото подхвърляне предизвика хихикане тук и там, но повечето от присъстващите промърмориха неодобрително.

От мига, в който той слезе от самолета на летището "Шарл де Гол" в понеделник, следван плътно от последната си приятелка Ерика Херман (34 г.), която управлява неговия ресторант във Флорида, Уудс бе посрещнат като месия. Сред звездния списък с най-добрите голфъри в света, само неговото име бе в устата на всички.

Ако е чул подхвърлянето на игрището, Уудс въобще не му обърна никакво внимание. Никога досега традиционно навъсеният голфър не е изглеждал толкова щастлив и отпуснат. А промяната за него едва ли можеше да бъде по-драматична.

Само година по-рано той се появи пред съда във Флорида, след като бе открит свлечен върху волана на мерцедеса си, работещ на празен ход, погълнал коктейл от обезболяващи. По изцъклените му очи от полицейската снимка беше болезнено ясно, че той е стигнал дъното.

Ето това скромно момиче укроти Тайгър Уудс (СНИМКИ)

Това бе последното унижение в 10-годишно пропадане, през което той не само загуби своята безупречно чиста репутация, семейството и поне 120 милиона долара от издръжки и скъсани спонсорски договори, но изстрада толкова тежки контузии на гръбнака, че лекарите се страхуваха дали той изобщо ще може да ходи. Камо ли да си върне формата, която го превърна в безспорно най-финия голфър, размахвал някога стика.

И въпреки това днес, на 42-годишна възраст, оплешивяващ и леко прегърбен след 4-те операции на гръбнака, при последната, от която се наложи слепването на два прешлена в един, ревът на тигъра отново се чува. На игрището и извън него.

Миналия уикенд след 5 г. суша без победа и срив до 1199-то място в ранглистата, той сложи в джоба си 5 млн. долара за триумфа си на престижния турнир в Атланта. От сцените с дива еуфория, последвали неговия победен удар, беше ясно, че феновете са му простили.

Междувременно и бизнесът на Тайгър отново процъфтява. Толкова силен е чарът му — първият чернокож, който мачка в спорт, принадлежал досега на богатия бял елит, че Уудс стана най-скъпоплатеният спортист на планетата малко след като премина при професионалистите на 20-годишна възраст.

Оттогава, според запознати, той е натрупал около 1,5 милиарда долара от награден фонд и рекламни договори. Новата му популярност му осигури пресни контракти с Bridgestone и голфърската марка TaylorMade, като партньорството му с "Найк" продължава да му носи по 170 млн. евро на година. Империята на Уудс, струваща, според някои, над 640 млн. евро през 2016 г., изглежда отново ще се разшири.

И тук е неговата нова приятелка Ерика, с която той вероятно разменяше текстове на онази тренировка. С нейната леко небрежна външност, тъмнокафява коса и работнически произход (майка й живее в каравана), без да говорим за нейните провалени бизнес начинания, мис Херман не изглежда като обичайната приятелка на Уудс.

Ето това скромно момиче укроти Тайгър Уудс (СНИМКИ)

Бившата му шведска съпруга бе като изваяна статуя, бивш модел с безупречен произход, а другите две скорошни негови гаджета — скиорката Линдзи Вон и собственичката на стайлинг компания Кристин Смит, бяха също толкова поразителни и преуспяващи блондинки.

За щастие Ерика не може да се сравнява и с много от онези 120 жени, за които се твърди, че са преминали през леглото на Уудс (по собствените му признания), на когото се наложи да отиде в клиника за пристрастени към секса в Мисисипи през 2010 г. За попадането в личния му таен харем се изискваха светла коса, предизвикателни тоалети и, според злите езици, хирургически подобрени фигури.

Ето това скромно момиче укроти Тайгър Уудс (СНИМКИ)

Въпреки това той очевидно е влюбен в Ерика, която е в неговия апартамент в парижкия хотел "Уолдорф Астория Трианон Палас" във Версай, и пак тя бе в яка ръка на Уудс на галавечерята в сряда.

Всъщност това бе седмицата, в която връзката им излезе на показ. Въпреки, че са заедно от година, през която тя бе неизменно до него в шампионата по голф и се премести да живее в неговия замък, едва при победата му миналата седмица в Атланта двамата демонстрираха привързаността си пред публика.

Ето това скромно момиче укроти Тайгър Уудс (СНИМКИ)

Докато Уудс крачеше по тревата след 18-та дупка с просълзени очи, Ерика го поздрави с дълга прегръдка, а протегнатите тв микрофони хванаха как тя прошепва "Обичам те!"

"Ако новото момиче на Тайкър идва от скромно семейство и е здраво стъпило на земята, смятам, че това ще му се отрази добре", споделя един от първите учители на Уудс — Уоли Гудуин, негов треньор в университета "Станфорд" в Калифорния.

"В него има някакво ново спокойствие, настъпила е някаква основна промяна. Има разлика в походката му и държането му. Дори изражението му е по-спокойно", отчита той.

Ето това скромно момиче укроти Тайгър Уудс (СНИМКИ)

Явно, че дори за мъж, който вероятно е изневерил 120 пъти на съпругата си, има изкупление. Със забележителна нежност бившата му съпруга Елин, която завърши психология след развода им, прости на Тайгър и днес двамата поддържат отлични отношения, като споделят издръжката на двете им деца, за които той е всеотдаен баща.

Днес той изглежда е открил стабилност чрез Ерика. За която сегашното й положение е голямо издигане. В град Бойнтън Бийч във Флорида, където тя е израснала в едно от многото бунгала под наем, някогашният им съсед си спомня за баща й Чарли, умрял преждевременно като непоправим пияница.

Майка й — Арлин Партън Дън, вече с нов съпруг, живее и днес в каравана, макар и луксозна. Съседът описва Ерика като "умно момиче", поставило си за цел да преуспее в живота.

Ето това скромно момиче укроти Тайгър Уудс (СНИМКИ)

След като завършва тя се хвърля в бизнеса с тогавашния си приятел Джеси Нютън и трети партньор — Рики Макинтош. Взимат кредит в размер на 171 000 евро, планирайки да открият 5 бара в Орландо. Идеята пропада, а техният инвеститор Том Морис осъжда мис Херман да му върне парите, плюс 40 000 отгоре от глоби, разходи и лихви.

Явно ще са й нужни много години, за да изплати дълга си, за който й удържат седмични вноски по 293 долара от заплатата й като управител на ресторанта "Джупитър" на Уудс. Освен ако нейният прочут с пестеливостта си приятел не получи изведнъж пристъп на щедрост…

Ето това скромно момиче укроти Тайгър Уудс (СНИМКИ)

Но нейните финансови проблеми не свършват дотук. През 2012 г. банка я осъжда за 13 000 долара, изтеглени от нея да си купи BMW, а през 2014 тя и Джеси Нютън били изгонени от дома им, след като забравили да плащат наем на хазяина им в продължение на 2 години.

На всичкото отгоре миналия декември частните съдебни изпълнители завели ново дело срещу мис Херман, този път за покупки за хиляди долари, купени на кредит за оборудване на баровете. Случаят бил отхвърлен, след като агенцията така и не успяла да я открие. Вероятно агентите така и не са се усетили да я потърсят на игрището за голф…

Ето това скромно момиче укроти Тайгър Уудс (СНИМКИ)

Всичко това обаче изглежда безкрайно далеч от разкоша на Версай и подстриганата до милиметър трева на игрището за "Райдър Къп". След като привлякла погледа на Тайгър, работейки в неговия ресторант, и го впечатлила със своята непоклатима привързаност, явно сега тя е неговото момиче.

И ако възкръсването продължи, а Тайгър стане най-успешният голфър за всички времена, Ерика ще може да се похвали, че е изиграла малка, но важна роля, в една от най-невероятните и вдъхновяващи спортни истории.

Ето това скромно момиче укроти Тайгър Уудс (СНИМКИ)

Ето това скромно момиче укроти Тайгър Уудс (СНИМКИ)


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    9 2 Отговор
    Кюмур
  • 2 Иван

    16 2 Отговор
    Ето това е дълга статия ! Ако може следващия път да е и за значим човек, за да си струва прочитането и
  • 3 лабораторията

    3 2 Отговор
    тоя с толкова пари такъв вълк ли си избра, момето само от голф отбира явно