13 Октомври, 2018 23:02 4 239 20

Най-доброто барбекю по света

  • барбекю-
  • овче-
  • агнешко

Няма нищо по-добро от скара в задния двор и студена напитка в ръка. На филе, пържоли, на скара, тиган или дървени въглища всички обичат аромата на добре изпечено месо или зеленчуци. Барбекюто е празник за цялото семейство и приготвянето му е истинско изкушение за сетивата, съобщават от foodpanda.

Ето и какво е барбекюто по света:

Почти всяка страна има свой собствен стил на барбекю (ако не и много стилове).

Китай | Shaokao - Сред най-подценяваното барбекю на земята е Shawao. Заетите улици и нощните пазари в цял Китай са пълни с всички видове месо, морски дарове, зеленчуци и гъбички на бамбукови шишчета, подправени с щедра доза кимион и китайски прах от пет подправки

Мексико | Barbacoa- месо barbacoa – овче, агнешко, козе, а понякога дори свинско, в зависимост от региона - е зарито в яма в земята, покрита с листа от агаве. Обикновено се сервира в бульон и се яде като супа или с тортила.

Аржентина | Asado- В Аржентина те оставят месото да говори само. Месото се забучва на шиш, поставен изправен на земята близо до открит пламък.

Филипините | Lechon- Цялата печена свиня е разпространена на Карибите, Тихия океан
и Югоизточна Азия, но никой не я прави по-добре от Филипините. Обикновено прасето
на възраст между три и шест месеца се маринира в смес от сол, черен пипер и рибен сос
за няколко дни, пълнено с билки и бавно печено на шиш за няколко часа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Баш готвача- старата школа

    19 19 Отговор
    По хубаво от сръбската и турската скара няма! И не се рови в ями и землянки!! Който иска да пробва турска скара адреса е преди Пловдив на тираджийския паркинг има отбивка !!

    Коментиран от #2

  • 2 БАЦЕТО

    8 4 Отговор

    До коментар #1 от "Баш готвача- старата школа":

    Къде бре ТИ ДА НЕ СИ ПРАВИШ РЕКЛАМА

    Коментиран от #3

  • 3 Баш готвача- старата школа

    10 8 Отговор

    До коментар #2 от "БАЦЕТО":

    Не готви свинско не се притеснявай няма никой да те улучи в канибализъм!

    Коментиран от #4, #5

  • 4 БАЦЕТО

    6 3 Отговор

    До коментар #3 от "Баш готвача- старата школа":

    Ти някога готвил ли си

    Коментиран от #6

  • 5 БАЦЕТО

    6 2 Отговор

    До коментар #3 от "Баш готвача- старата школа":

    Или само меджерме и адана кебап
  • 6 Баш готвача- старата школа

    5 2 Отговор

    До коментар #4 от "БАЦЕТО":

    Сега за мерудии ли ще ме разпитваш? Ще познаеш ли на кое ядене се казва,, телешко коремче в прясно мляко "??

    Коментиран от #7, #10, #19

  • 7 БАЦЕТО

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "Баш готвача- старата школа":

    Сигорно шкембе чорба А

    Коментиран от #8

  • 8 Баш готвача- старата школа

    2 2 Отговор

    До коментар #7 от "БАЦЕТО":

    А Аха
  • 9 hold up

    5 2 Отговор
    Октопус не! Кавказки шиш да!!!!!А още по добре зеленчуци на скара!!!!!

    Коментиран от #12

  • 10 БАЦЕТО

    3 3 Отговор

    До коментар #6 от "Баш готвача- старата школа":

    Ало добър вечер ЧИРПАК

    Коментиран от #13

  • 11 ежко бежко

    6 3 Отговор
    Мексиканската кухня е много вкусна,защото е люта!!!!

    Коментиран от #14

  • 12 БАЦЕТО

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "hold up":

    Да съгласен съм с теб
  • 13 Пиандур

    6 0 Отговор

    До коментар #10 от "БАЦЕТО":

    Много обичам баничка с капачка с 3ка български кебапчета айде наздраве след малко се разсъмва а в понеделник не обичам да бачкам!!
  • 14 БАЦЕТО

    3 1 Отговор

    До коментар #11 от "ежко бежко":

    МАЙ НАПРАВИХМЕ КУЛИНАРЕН ФОРУМ ААА..

    Коментиран от #18

  • 15 Баш готвача- старата школа

    3 4 Отговор
    Тия къде наливат (-) на първия ми коментар да знаят че турчина не предлага Мусака и Супа Топчета на скара там и да не ходят!!

    Коментиран от #16

  • 16 БАЦЕТО

    6 1 Отговор

    До коментар #15 от "Баш готвача- старата школа":

    Прав си
  • 17 Скара

    9 2 Отговор
    Е да ми хвалиш скара без свинско е като да сравняваш порно със секс
  • 18 ежко бежко

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "БАЦЕТО":

    Според темата,спазваме изискванията!!!!!!!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Пенсионер

    3 0 Отговор
    Студентска скара от 70-те години.След взет изпит тройка кебапчета с гарнитура-75ст. И една бира-25ст. и ето ти левче.За по яшните и шкембе чорбъ за 6 ст.В Студентски град само 4 коли ,две от които на чужденци.Ама бяхме млади , а девойките дашни.