Няма нищо по-добро от скара в задния двор и студена напитка в ръка. На филе, пържоли, на скара, тиган или дървени въглища всички обичат аромата на добре изпечено месо или зеленчуци. Барбекюто е празник за цялото семейство и приготвянето му е истинско изкушение за сетивата, съобщават от foodpanda.
Ето и какво е барбекюто по света:
Почти всяка страна има свой собствен стил на барбекю (ако не и много стилове).
Китай | Shaokao - Сред най-подценяваното барбекю на земята е Shawao. Заетите улици и нощните пазари в цял Китай са пълни с всички видове месо, морски дарове, зеленчуци и гъбички на бамбукови шишчета, подправени с щедра доза кимион и китайски прах от пет подправки
Мексико | Barbacoa- месо barbacoa – овче, агнешко, козе, а понякога дори свинско, в зависимост от региона - е зарито в яма в земята, покрита с листа от агаве. Обикновено се сервира в бульон и се яде като супа или с тортила.
Аржентина | Asado- В Аржентина те оставят месото да говори само. Месото се забучва на шиш, поставен изправен на земята близо до открит пламък.
Филипините | Lechon- Цялата печена свиня е разпространена на Карибите, Тихия океан
и Югоизточна Азия, но никой не я прави по-добре от Филипините. Обикновено прасето
на възраст между три и шест месеца се маринира в смес от сол, черен пипер и рибен сос
за няколко дни, пълнено с билки и бавно печено на шиш за няколко часа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Баш готвача- старата школа
Коментиран от #2
23:08 13.10.2018
2 БАЦЕТО
До коментар #1 от "Баш готвача- старата школа":
Къде бре ТИ ДА НЕ СИ ПРАВИШ РЕКЛАМАКоментиран от #3
23:18 13.10.2018
3 Баш готвача- старата школа
До коментар #2 от "БАЦЕТО":
Не готви свинско не се притеснявай няма никой да те улучи в канибализъм!Коментиран от #4, #5
23:26 13.10.2018
4 БАЦЕТО
До коментар #3 от "Баш готвача- старата школа":
Ти някога готвил ли сиКоментиран от #6
23:32 13.10.2018
5 БАЦЕТО
До коментар #3 от "Баш готвача- старата школа":
Или само меджерме и адана кебап23:37 13.10.2018
6 Баш готвача- старата школа
До коментар #4 от "БАЦЕТО":
Сега за мерудии ли ще ме разпитваш? Ще познаеш ли на кое ядене се казва,, телешко коремче в прясно мляко "??Коментиран от #7, #10, #19
23:38 13.10.2018
7 БАЦЕТО
До коментар #6 от "Баш готвача- старата школа":
Сигорно шкембе чорба АКоментиран от #8
23:47 13.10.2018
8 Баш готвача- старата школа
До коментар #7 от "БАЦЕТО":
А Аха23:50 13.10.2018
9 hold up
Коментиран от #12
23:50 13.10.2018
10 БАЦЕТО
До коментар #6 от "Баш готвача- старата школа":
Ало добър вечер ЧИРПАККоментиран от #13
23:51 13.10.2018
11 ежко бежко
Коментиран от #14
23:53 13.10.2018
12 БАЦЕТО
До коментар #9 от "hold up":
Да съгласен съм с теб23:54 13.10.2018
13 Пиандур
До коментар #10 от "БАЦЕТО":
Много обичам баничка с капачка с 3ка български кебапчета айде наздраве след малко се разсъмва а в понеделник не обичам да бачкам!!23:56 13.10.2018
14 БАЦЕТО
До коментар #11 от "ежко бежко":
МАЙ НАПРАВИХМЕ КУЛИНАРЕН ФОРУМ ААА..Коментиран от #18
23:57 13.10.2018
15 Баш готвача- старата школа
Коментиран от #16
00:03 14.10.2018
16 БАЦЕТО
До коментар #15 от "Баш готвача- старата школа":
Прав си00:11 14.10.2018
17 Скара
08:11 14.10.2018
18 ежко бежко
До коментар #14 от "БАЦЕТО":
Според темата,спазваме изискванията!!!!!!!10:49 14.10.2018
19 Този коментар е премахнат от модератор.
20 Пенсионер
18:06 14.10.2018