Last news in Fakti

14 Октомври, 2018 15:24 11 907 3

Намериха кабината и опашката на Боинга-фантом? (СНИМКИ)

  • изчезнал самолет-
  • малайзийски авиолинии-
  • джунгла-
  • камбоджа-
  • политска кабина-
  • сателитни снимки-
  • mh370-
  • намерен

Според него останките на малайзийския полет MH370 лежат насред джунглите на Камбоджа

Намериха кабината и опашката на Боинга-фантом? (СНИМКИ) - 1
Снимки: shutterstock

Екип от войници е готов да преведе през камбоджанската джунгла британец, който твърди, че е открил местоположението на изчезналия безследно полет MH370 на малайзийските авиолинии.

Йън Уилсън, който преди месец обяви, че знае къде е паднал малайзийският Боинг, ще отлети от летище Хийтроу във вторник, убеден, че ще разкрие най-голямата авиационна мистерия на всички времена.

При пристигането си той ще се срещне с екип от камбоджански войници, които са се съгласили да го водят през планинския терен на 60 мили западно от столицата Пном Пен, за да търси останките на самолета.

Британецът се решил да предприеме това търсене, след като пилотът Даниел Бойер, друг търсещ истината и останките от самолета, който изчезна внезапно на 8 март 2014 г., заяви, че е открил пилотската кабина и опашката на мистериозно изчезналия Боинг сред джунглите на Камбоджа.

Интересът към издирването на останките от изчезналия Боинг се засили преди месец, когато британският таблоид Daily Star публикува интервю с Йън Уилсън, който тогава твърдеше, че е открил останките му сред камбоджанската джунгла с помощта на Google Maps.

Но интересът към мястото се засили още повече, когато неговият „колега“ — пилотът Даниел Бойер — обяви, че е намерил втора локация, където може да е паднал малайзийският самолет. Тя се намира само на 10 мили от мястото, намерено от Уилсън с помощта на сателитни снимки.

Намериха кабината и опашката на Боинга-фантом? (СНИМКИ)

Именно откритието на Бойер е накарало Уилсън да се отправи към джунглата.

Бойер вярва, че е открил опашката и пилотската кабина сред гъстите джунгли на Камбоджа, северозападно от столицата Пном Пен.

Намериха кабината и опашката на Боинга-фантом? (СНИМКИ)

На снимките, които той показа на екипа на Daily Star, се виждат няколко бели предмета, насред джунглата.

Изчислявайки мащаба на свалените от Google снимки, се предполага, че един от тези предмети е с дължина 17,8 фута — близка до тази на пилотската кабина на Боинг 777, която е 19 фута и 3 инча.

Намериха кабината и опашката на Боинга-фантом? (СНИМКИ)

При по-внимателно вглеждане, дори може да се забележи нещо, което изключително много наподобява на прозорец. Именно заради тези детайли той е убеден, че е открил самолета — фантом.

Бойер дори твърди, че може да различи червения цвят от логото на Малайзийските авиолинии на друго бяло парче, което се вижда на снимката и, за което мъжът е почти убеден, че е опашката на летателния апарат.

Намериха кабината и опашката на Боинга-фантом? (СНИМКИ)

„Не можех да повярвам, когато го забелязах. Първо можеше да се види кабината, а после и това. Останките определено трябва да се изследват“, заяви той пред изданието.

MH370, който летеше от столицата на Малайзия Куала Лумпур към китайската столица Пекин, с 239 души на борда, изчезна мистериозно от радарите на 8 март 2014 г.

Въпреки двете мащабни издирвателни операции, които бяха проведени и десетки страни изпратиха екипи, които да се включат в търсенето на сушата и в океана, самолетът така и не бе открит, но на отделни места през различен интервал от време, се появяваха парчета от него.

Намериха кабината и опашката на Боинга-фантом? (СНИМКИ)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русофил

    25 6 Отговор
    Това са снимки на прелитащи самолети, има такива по цял свят. Вече откриха парчета от самолета, плуващи в океана, няма как да е паднал с джунглата, още по-малко пък съвсем цял. Евтина сензация и нищо повече.
  • 2 Истината

    8 1 Отговор
    Пълни глупости.
  • 3 бббббб

    1 0 Отговор
    Намериха , предполагат или гадаят?!?!?