14 Октомври, 2018 16:40 25 682 6

5 неща, които могат да променят цвета на очите ви

  • очи-
  • цвят на очите-
  • промяма-
  • сменят цвета си-
  • цвят

Каква е зависимостта между цвета на очите и дрехите, с които е облечен човек

5 неща, които могат да променят цвета на очите ви - 1
Снимки: shutterstock

Цветът на очите ни е генетично предопределен и всичко зависи от нашите родители. Въпреки товаа... има и изключения.

Сигурно се питате дали кафяви очи могат да станат сини или обратното? Такава рязка и напълно различна промяна не може да се случи по естествен начин, но въпреки това, промяната на цвета на очите се наблюдава почти при всеки човек, като при някои е доста по-осезаема.

Най-силно изразена е при бебетата, които в първите си месеци могат да променят много рязко цвета на ирисите си. Ако например се роди дете със сини очи, то от първата до третата му година очите могат да станат зеленикави.

5 неща, които могат да променят цвета на очите ви

Но как се променя цветът на очите при възрастните и какво може да го промени?

Има редица фактори, които могат да променят цвета на ириса. Ето някои от най-интересните причини за това:

Настроението влияе на наситеността на цвета

Ярките емоции са известен шок за нашето тяло. Онези моменти, в които сърцето ни прескача, трудно ни е да поемем въздух. Точно тогава се променя и цвета на очите ни, понякога към по-тъмно, друг път към по-светло, зависи от естествения цвят и от конкретната емоция. Учените са установили, че моментите на щастие, оказват най-силно влияние.

5 неща, които могат да променят цвета на очите ви

Количеството на меланин в организма също е фактор

Знаете, че повечето бебета се раждат със сини очи. Това се дължи на по-ниското съдържание на меланин в ириса. С увеличаването на възрастта, съответно и на меланина, цветът се променя. Хората, които живеят в планински райони, често се раждат със сини очи, които по-късно се превръщат в лешникови. Понякога окончателният цвят на очите не се установява до 12-годишна възраст.

Начинът на хранене

В алтернативната медицина съществува теория, която свързва цвета на ирисите и здравето на вътрешните органи. Този раздел в медицината се нарича иридология, но тъй като няма достатъчна доказателствена база, се смята за псевдонаучна. И все пак, има достатъчно основания да се смята, че продължителното суровоядство може да промени цвета на очите. Например, спанакът помага очите да се запазят здрави и ярки, медът може да добави топъл нюанс, а морските дарове да направят цвета по-интензивен.

5 неща, които могат да променят цвета на очите ви

Гримът и дрехите влияят на нюансите

Жените имат магически инструменти като грим, дрехи и цвят на косата, които могат да използват, за да „оцветят” очите си. Дамите с кафяви очи могат да използват златни, розови и яркозелени дрехи, за да направят ирисите си по-светли. Сините и зелените очи могат да засилят интензивността на цвета с помощта на тюркоаз, смарагд и синьо.

Лазерна операция

Е, време е да се върнем в технологичното съвремие. През 2011 година д-р Грег Хоумър изобретил лазерна хирургия, която може да промени цвета на очите. С помощта на лазер, клетките, които произвеждат меланин, се разрушават. Това означава, че хората с кафяви очи могат да станат синеоки. Процедурата трае само 20 секунди, а крайният резултат се вижда след 2-4 седмици.

5 неща, които могат да променят цвета на очите ви


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 hold up

    3 3 Отговор
    На бебето са много хубав цвят,моите и те не били лоши,те са като на трета картинка!

    Коментиран от #2

  • 2 hold up

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "hold up":

    Трета ,след бебето!
  • 3 Гъл

    8 8 Отговор
    Жълти очи! Като на вълк или друг хищник! За някои гадост, за други белег на "висша раса"! Но май има връзка между цвета на очите и морално етичните качества на човека. Например израза "честни сини очи". А виждал ли е някой с "golden eyes" добър бъде човек? Като гледам на доста хора в Бате Г(б)ойковата държава, очите им са пожълтели. А душите им са почернели... То май само такива и оцеляват при демокрацията... Да живее демокрацията! Да живее лъжата и лицемерието!

    Коментиран от #4

  • 4 ежко бежко

    9 2 Отговор

    До коментар #3 от "Гъл":

    Има и такъв филм,,Честни сини очи,, -шведски , ако не се лъжа!Криминален ,за времето си беше интересен!
  • 5 Събирач

    6 4 Отговор
    Има още две неща казват се ляв и десен прав. Стават изцяло червени.
  • 6 анонимен

    0 0 Отговор
    Има и друг начин за смяна на цвета на очите. Единствено със слушане на музика хаха.
    Проверете в ютюб biokinesis subliminal и се насладете