Last news in Fakti

16 Октомври, 2018 12:07 44 655 96

ВИДЕО доказа, че кацането на Луната е заснето в студио

  • наса-
  • аполо 11-
  • кацане на луната-
  • фалшиво-
  • заснето в студио-
  • теория на конспирацията-
  • 50-годишнина-
  • първия човек

Невиждани до сега кадри разкриха "фалшивото" кацане на Аполо 11 в деня на премиерата на новия филм "Първия човек"

ВИДЕО доказа, че кацането на Луната е заснето в студио - 1

Кадри, изтекли от архивите на НАСА показват, че кацането на Луната е фалшифицирано. На тях ясно личи, че единадесетата мисия Аполо се е разиграла на място, което изглежда като филмово студио през 1969 г.

Откакто Аполо 11 отведе на лунната повърхност първите хора — астронавтите Нийл Армстронг, Бъз Олдрин и Майкъл Колинс — преди почти 50 години, конспиролозите непрестанно твърдят, че НАСА е фалшифицирала цялото събитие. Сега обаче, тези твърдения набират все по-голяма скорост заради наближаващия юбилей от това историческо събитие и новият филм, който се появи в киносалоните, за да разкаже историята на първия човек стъпил на Луната.

ВИДЕО доказа, че кацането на Луната е заснето в студио
Снимка: shutterstock

Лентата, която носи заглавието "Първият човек", ни напомня, че фактите и фантазиите винаги са вървели ръка за ръка що се отнася до необятния Космос.

ВИДЕО доказа, че кацането на Луната е заснето в студио
Снимка: shutterstock

Главният историк на НАСА Бил Бари и екипът му са подготвени за всички нови теории на конспирацията, които филмът неминуемо ще отприщи.

Макар да е свикнал с какви ли не обвинения и налудничави твърдения от страна на любителите на конспиративни теории, включително това, че астронавтът Нийл Армстронг никога не е стъпвал на Луната, Бари не крие, че е изнервен покрай излизането на новия филм и предстоящото отбелязване на 50-тата годишнина от мисията на НАСА "Аполо 11".

ВИДЕО доказа, че кацането на Луната е заснето в студио
Снимка Архив АР/БТА

"Опитвам се да не се притеснявам прекалено много за конспиратолозите и техните теории, въпреки че следващото лято ни предстои голямо събитие — 50-годишнината от стъпването на първия човек на Луната", казва Бари по време на интервю в космическия център "Кенеди" преди премиерата на „Първия човек“.

ВИДЕО доказа, че кацането на Луната е заснето в студио
Снимка Архив АР/БТА

В деня, в който филмът бе представен пред широката общественост, в мрежата изтекоха и други, невиждани до сега кадри, които разкриват „голямата измама“, създадена от НАСА.

Твърди се, че видеото е намерено в отдела за редактиране на филми към Държавната компания за филмови продукции в Тексас и е заснето в периода между 1966 и 1972 година".

В него се вижда как снимачни екипи подготвят камери върху повърхност, много наподобяваща на тази на Луната, както и астронавт, който забива американския флаг в земята и режисьор, който крещи "готови, снимаме".

ВИДЕО доказа, че кацането на Луната е заснето в студио
Снимка Архив АР/БТА

Нередактираните кадри показват също и сцена, в която снимачен екип е наобиколил нещо, което прилича на совалката от мисията Аполо 11, а когато Нийл Армстронг, Бъз Олдрин и Майкъл Колинс влизат в космическия кораб се чува глас зад камерата, който отново вика "готови и снимаме".

Според потребителя в YouTube, който е разпространил видеото, то е било открито в кутия за обувки през 2017 година и е била необходима една година, за да бъде дигитализирано.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стига глупости

    93 205 Отговор
    САЩ кацнаха на Луната няколко пъти и скоро пак ще кацат. СССР щяха също не само да кацнат, но и база да направят ако алкохоликът тъпанар Брежнев не беше спрял програмата.

    Коментиран от #6, #14, #96

  • 2 РАСО

    199 37 Отговор
    ...това ни беше отодавна известно на нас ....

    Коментиран от #16

  • 3 845

    213 51 Отговор
    Краварите винаги са измисляли най-долните лъжи. Сега ще кажат, че наистина видеото е снимано от снимачен екип, но там на Луната, заедно с астронавтите!
  • 4 американски фейк

    164 41 Отговор
    Ай чиститУ ! И после пак се "чудете", защо америка още не е повторила кацането на Луната и защо НАСА се отказа от проекта, който беше предприела !!! Първият, който успее да кацне там, ще разбие "американското достижение" на пух и лунен прах ! Инак хич не са нагли де даже нов филм са пуснали, явно разчитат на приказката "една лъжа повторена 100 пъти става истина" хаха

    Коментиран от #19

  • 5 бббббб

    91 28 Отговор
    И това знаме как се вее
  • 6 да стига глупости

    46 19 Отговор

    До коментар #1 от "Стига глупости":

    И сам не си вярваш нали ?? ;)))

    Коментиран от #12

  • 7 гост

    132 19 Отговор
    В ерата на тогавашните технологии и неуспехите при стестовете американците изведнъж изпълняват множество полети без грешки и аварии? Лунният модул не може да се пилотира на земята и го разбиват, но на Луната всичко минава безпроблемно много пъти подред.
    Спейс Х разби ракети докато се научи да ги контролира, а преди 50г. няма проблем в това да се справят.

    Коментиран от #15, #57

  • 8 Ганьо Балкански

    78 19 Отговор
    Нема начин да са кацнале,защото нема начин!

    Коментиран от #18

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Пеньо

    74 21 Отговор
    И филмчето за аутопсията на извънземно дълго време се пробутваше за автентично. но...
  • 11 българина

    92 14 Отговор
    ако са кацали защо спряха и не изследват луната? ако не са защо не са?
  • 12 Ттт

    38 94 Отговор

    До коментар #6 от "да стига глупости":

    Вярвай на комунисти.
    Виж кои с какви технологии разполага в момента, червенчо. мани ги тея мераци на рашките!

    Коментиран от #34

  • 13 Аналлизатор

    37 46 Отговор
    Не съм чел опровержение от сериозни учени-руснаци,англичани,французи.За балъците обаче това е благодатна тема,нещо като тайните открития на Тесла.
  • 14 Morgoth

    93 26 Отговор

    До коментар #1 от "Стига глупости":

    Руската програма е спряна, защото е безсмислена. На Луната няма нищо, което да си струва пращането на човек, единственото ценно е първата стъпка с която да покажеш технологично надмощие над противника. СССР нямат нуждата да харчат пари за да покажат, че са втори, затова и програмата спира.

    Коментиран от #28

  • 15 без аналог

    32 44 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    ако помислиш малко ,ще разбереш , че пилотирането на лунният модул на земята е много по-сложно от колкото би било на луната при много по-ниска гравитация и отсъствие на атмосфера
  • 16 Аналлизатор

    16 28 Отговор

    До коментар #2 от "РАСО":

    А здравословното ви състояние известно ли ви е?
  • 17 гост

    109 17 Отговор
    Колкото арабски терористи откраднаха самолети и ги разбиха в кулите и пентагона, толкова и американците са кацали на луната. Защо, щом е изпълнимо сегашните компании с много по-развита техника плануват само да обиколят луната и да се върнат, ане да кацат и да се разхождат?
  • 18 Заев

    60 5 Отговор

    До коментар #8 от "Ганьо Балкански":

    -Е ка па да са кацнале ...напраих справка во Македонското външно министерство---досега на американци визи не сме давале ,само на наши ора....така де-македонскиот домат -най-големият домат и у космоса...

    Коментиран от #44

  • 19 Azazel

    40 85 Отговор

    До коментар #4 от "американски фейк":

    Абе, имбецил, САЩ не просто повртраят, а кацат още 5 (ПЕТ) пъти на Луната след това първо кацане и това не се отрича нито от руснаците, нито от първият български космонавт Георги Иванов. Отричат го само такива неинформирани имбецили, като теб, дето дори не знаят, че е имало кацания на Луната след това на Армстронг и Олдрин, и повтарят като папагали някакви абсурдни конспиративни теории за бавноразвиващи се.

    Коментиран от #54

  • 20 Зорлем

    43 12 Отговор
    Интересно само как американците са включили в конспирацията и СССР, тъй като последните никога не са оспорвали (официално) кацането на Луната? Дали биха пропуснали такъв златен шанс?
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Брат ми

    43 27 Отговор
    Тъпа статия.Русия никога не е оспорвала кацането на Американците на луната.Явно има защо.

    Коментиран от #41

  • 23 Аналлизатор

    33 37 Отговор
    Тази статия е част от програмата "Преброяване на глупаците",финансирана от Нова Гвинея.Иначе нормалните хора не си задават този въпрос-ясно е,че са кацнали.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Аналлизатор

    20 22 Отговор

    До коментар #21 от "Селянина с колелото":

    Познах те!Колелото ти е руско и има пластмасова касетка на багажника

    Коментиран от #43

  • 26 гост

    40 10 Отговор
    Много интересно,къде кацнаха и как излетяха.
  • 27 Манджур

    59 16 Отговор
    В момента все още не може да се каже дали наистина са ходили или не, поне докато някой друг не отиде там наистина, но конспиративната версия за заснемането на филм в студио изглежда доста правдоподобно, такъв тип действия отговаря напълно на стила на държавата с претенции да е направила това постижение.
  • 28 Гост

    21 25 Отговор

    До коментар #14 от "Morgoth":

    Те така направиха и със совалката. Направиха я,излетя без екипаж,защото не бяха сигурни ,че ще качне отново и я зазимиха завинаги. Няма кинти. За да се върви напред, трябват кинти,но рашките ги изпиха.

    Коментиран от #39

  • 29 Bubbles

    47 17 Отговор
    То цялата им така наречена държава е еедин огромен фейк, та кацането на луната ли!?

    Коментиран от #30

  • 30 Тъп

    17 51 Отговор

    До коментар #29 от "Bubbles":

    Ако "огромен фейк"означава огромен напредък,значи си прав.САЩ са водещи в света в науката и технологиите!
  • 31 гост

    6 10 Отговор
    А не ве швепс... Мушенници
  • 32 pazenek

    25 10 Отговор
    Кацнали са, на САМОЛЕТОНОСАЧА, НА БАТЕТО Славков. Бог, да го прости!!!
  • 33 Така де

    40 16 Отговор
    Може и да е измама, защото на американците им е вродено да мамят!!! Щом сега нямат потенциал да пратят човек на луната ми е странно как са го направили в ония години
  • 34 куку руку ку

    3 4 Отговор

    До коментар #12 от "Ттт":

    Пак ли ти спуснаха "опорките"? Защо забрави да споменеш и другата опорка?
  • 35 Неграмотни русофили

    6 11 Отговор
    https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%BF%D0%B8%D1%81%D1%8A%D0%BA_%D0%BD%D0%B0_%D0%BB%D1%83%D0%BD%D0%BD%D0%B8_%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%B2%D1%82%D0%B8

    и така 12 пъти ...
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Конспиратора

    31 13 Отговор
    Ако имаше фалш на програмата, от СССР щяха такава джабала да вдигнат, та още да се чува. Сто процента са дебнали зорко.

    Има друга конспиративна хипотеза, по-вероятна ми се струва - от радиацията примерно - им се е прецакал оригиналния снимков /не ТВ/ мат'рял и/или не изглеждал достатъчно величествено, та се наложило да попрещракат някой и друг кадър в студиото.Накратко, теорията гласи - пичовете са си ходили по луната, ама кадрите - куци - айде втори дубъл, малко по-такива стойки, малко по-така, тоя път няма да си снимаме палеца и т.н. ...
  • 38 Вернер фон Браун

    32 9 Отговор
    Известен е факта, че когато Нийл Армстронг отваря люка на лунния модул и първото нещо което вижда е ръждясъл гаечен ключ и празна бутилка водка.
    Между другото Елвис също е жив.

    Коментиран от #40

  • 39 Morgoth

    16 7 Отговор

    До коментар #28 от "Гост":

    Спирането на лунната програма е било въпрос на практичност, докато спирането на Буран си е чист фалит.
  • 40 Елвиса

    13 4 Отговор

    До коментар #38 от "Вернер фон Браун":

    Бате ти на тва живот ли му викаш - отвличат го извънземните и го зарязват на Луната само с бутилка водка... Пак добре, че си е носил гаечния ключ, та поне да може да си я отвори, и добре, че НАСА прави цялата патардия с лунната програма, та да може да го приберат от Луната. Да, ама за да могат да го докарат, се налага да изхвърлят целия снимков материал, че много натежал кораба, а няма гориво... Че и два чувала лунни камъни зарязали. И после - айде снимките наново правиме в студиото, я да събереме два нови чувала баластра от съседния строеж, и да ги пръснеме в сив цвят - и после що лунните камъни по състав били точно като земните - е, за това са учените, да кажат - ясно, нещо с размерите на Марс явно ни е изчеластрило много отдавна и от парчетиите се образувала Луната. А Елвис от шока отслабнал бая, малко си променил гласа - и показал на света "лунната походка", като за прикритие се прекръстил на Майкъл.

    Коментиран от #80

  • 41 Вакуум

    15 3 Отговор

    До коментар #22 от "Брат ми":

    Навярно, защото има някой над САЩ и СССР/Русия/, който им е казал: - Наиграхте се и не се напрягайте повече! Сега същото пръстче ще получат и Китайците.
  • 42 Супертъпият

    13 27 Отговор
    Трябва да си супер болен мозък, за да си мислиш, че кацанията на Луната са били фалшифицирани. Да, САЩ имат навика да лъжат доста по различни геополитически теми, но това не е една от тях. Определено технологията е била налична. То немците можеха да го направят 10 години по-рано, през 1956 г., а американците през 1969 г. 100 %.
  • 43 Пешо

    26 3 Отговор

    До коментар #25 от "Аналлизатор":

    Човека поне кара колело, а ти ходиш пеша и чакаш краварите да изобретят крава с педали. За сега са налични само педали във ФАЩ.

    Коментиран от #50, #86

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 незнайко

    32 3 Отговор
    Руснаците пратиха (Луноход) вместо хора на луната, но наистина !!! Защо никой не споменава за това ? Защото болшинството от пишещите тук не знаят за него !!!
  • 46 123

    10 2 Отговор
    Македонците са били първите. ;)
  • 47 Batushka

    5 11 Отговор
    Глупости ...за да се заснеме в студио са необходими много хора ...все някой щеше да изпищи...такава тайна не може да бъде опазена....

    Коментиран от #66

  • 48 Цар Вул

    22 5 Отговор
    Интерес представлява това,че:"Краварите не разрешават на други космонавти да кацнат на същото това място на посочено от тях"?Като ,че ли те са собственици на Луната!Имат ли основание да крият нещо?Затова аз НЕ СЕ СЪМНЯВАМ,ЧЕ ТЕ НЕ СА КАЦНАЛИ НА ЛУНАТА!Спор няма!Ами ако следващите кацнали на Луната не открият никакви следи?/знамена,луноходи,за стъпки не говоря,защото те могат да се загубят от метеорити и други/!К,во прайм тогива?Затова четете вестник "Строго секретно"и всичко ще Ви се изясни!Чао поклонници на "Краварски лъжи и ментета"
    и тук таме на Холивудски "Курвета"!!!!

    Коментиран от #49

  • 49 Еврогейски толераст

    4 3 Отговор

    До коментар #48 от "Цар Вул":

    Кои са тези дето са се натискали за същото място??
  • 50 Аналлизатор

    3 7 Отговор

    До коментар #43 от "Пешо":

    Ти карал ли си руски велосипед,да видиш каква мъка е!
  • 51 ДОН

    2 4 Отговор
    Кацнали на луната,както и Гагарин е първият космонавт?
  • 52 Шаран БГ

    27 7 Отговор
    И да кажем, че са кацнали примерно 12 пъти.От това животът ми по-добър не стана..... За 50 години поскъпна 50 пъти, децата ни и внуците ни са на хиляди километри, държавата ни е разграден двор, данъчната тежест още по-вече натежа, краде се на поразия в световни мащаби. За престъпност и корупция няма да говорим!! Да кацнат и на Венера, че и на Марс, ама кел файда. Толкова хора да ровят по контейнерите за отпадъци не сме виждали . И това доживяхме. Но нали искаме капитализъм? Ал съ на !!!Били фъркали, били кацнали - много важно - дървата станаха стотина лева кубика , а топло от Луната няма и.....няма !

    Коментиран от #55, #87

  • 53 JEW

    27 4 Отговор
    Интересно как това кацане става точно в периода на студената война и по-точно след като Съюза праща първия човек в космоса Гагарин.50 гоидни по-късно когато технологийте са сигурно 500 пъти по развити никой не споменава и 2-ро кацане.Също така, предвид това колко други огромни лъжи са правили Американците просто няма как да им повярвам,че това не е снимано в някое Холивудско студио.
  • 54 Iluso

    1 1 Отговор

    До коментар #19 от "Azazel":

    Brst texnikata predi 50 godini e bila po moderna ot segashnata neznam da li si zabeliaxal che v kosmosa do sega se isprashtat samo mashini a chovek edinstveno e stigal do kosmicheskata stasia a tia ne e v kosmosa vse oshte se chudat kak da preodoleiat radiasiata v kosmosa a moshe bi predi 50 godini sa go napravili do lunato shs sigorno e stigal niskoi robot koito ne moshe da se vrne deda znam dano da si viarvash che chovek e minal po dalech ot kosmicheskata stasia iskat da otidat na mars no vse oshte rabotat po prezimiavaneto na kakvoto i da e bez da se povredi a onia predi 50 godini go prezimixa zabuchxa flaga y posle se vrnaxa zdravi i chitavi preodoliavaki bsichko koeto ti izredix
  • 55 гост

    26 4 Отговор

    До коментар #52 от "Шаран БГ":

    Кажи ми индустрия, в която лидерите изведнъж биват надскочени с много големи скокове от хора, които не са имали някакъв съществен успех в тази индустрия? Руснаците са били много стъпки напред и хоп САЩ решава, че ще стъпи на Луната и за броени години правят чудеса и изстрелват ракети, обиклят Луната, разхождат се по нея, после излитат безпроблемно и се прибират, без каквито и да е проблеми. А не са можели преди това един сателит в ниска орбита да пуснат. Как са го направили, няма доказателства. Та нали ако това е гордостта на американският напредък щеше да има навсякъде части от ракетите и мисиите и да има един хангар с употребените уреди и средства, за да им напомня колко са велики. А космонафтите дори не дават интервюта след това, спецификациите на уредите не отговарят на средата, в която са щели да бъдат използвани (бъгито им е с акумулатори, които са далеч от температурите на Луната, е как са работили тогаз и кой прави нещо, което не отговаря на целевата употреба?)
  • 56 12345

    9 1 Отговор
    Боже, боже, колко простотия!
  • 57 Спас екс

    4 11 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Че как пък летят около Земята?И това е лъжа,нали професоре?Изобщо няма спътници,а под секрет Земята е плоска и всичко е лъжа.
  • 58 Голям Смях

    16 2 Отговор
    Не мога да се начудя на малоумниците , които запенено подържат мизерната лъжа на американците за кацане на Луната преди половин век ! Човек със средни умствени възможности не би се хванал на такава удурма ! Ако това беше истина , Луната вече щеше да бъде колонизирана ! Смешното е ,че днес, 50 години по-късно американците все още използуват руски ракети носители за издигане в орбита около земята на тежки товари ! Ама наскоро май руснаците окончателно ги отрязаха за това !

    Коментиран от #61, #88

  • 59 Армстронг

    6 13 Отговор
    Хахаха,измамени камилчета.Разбира се ,че са кацнали на луната.Има снимки оъ следите им и други доказателства.Най малко руснаците щяха да се развикат.Хахахахах

    Коментиран от #63

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 ИМПЕРИАЛИСТ

    12 7 Отговор
    Програмата АПОЛО доведе, като страничен ефект, до напредък в много области, което не можеше да стане с холивудска имитация.
    Като за начало ще започна с Мрежовия план-график, ако разбирате от тази материя.
    Тази методика за планиране на дейности е разработена именно за да се организира много-обхватната програма Аполо.
    За ваше сведение, един от конструкторите на лунния модул е БЪЛГАРИН,- карловецът Иван /Джон/ Ночев, но за този факт комунистическата пропаганда мълчеше……… Негово ЛИЧНО изобретение са ВЗРИВЯВЯЩИТЕ СЕ АНКЕРНИ БОЛТОВЕ при излитането на модула от Луната. Тези анкери свъзват модула с опорите му, които остават на Луната……
    Шведската фирма за фотоапарати Hasselblad печели търга за фотоапарат за мисията Аполо и създава Lunar Module Pilot Camera...За програмата Аполо е създадена гигантската ракета Saturn V... Такива примери има много....... Общо са изведени 16 космически кораба.....
    Полетите до Луната бяха спряни, защото беше и все още е икономически неизгодно да се влагат милиарди, а резултите да са главно журналистически репортажи......
  • 63 Аналлизатор

    9 6 Отговор

    До коментар #59 от "Армстронг":

    Руснаците знаят и си траят,ама наште ибрикчий се навеждат по навик.
  • 64 Ммм даааа

    12 3 Отговор
    Никой не отваря приказка за един филм от 70-те, който се казваше "Полетът на Кеприкорн 1". Разглеждаше точно версията със заснемането на кацането в студио. Интересен беше. Имаше и един друг - "И като Икар". Той пък разглеждаше случай като убийството на Кенеди.
  • 65 владо

    5 5 Отговор
    Това видео доказва нещо само на доказаните идиоти. За останалите е просто проруска простотия.
  • 66 386

    3 3 Отговор

    До коментар #47 от "Batushka":

    или мълчиш или доживотен затвор .Дали ти щеше да мълчиш–
  • 67 🤣 в студио ми, че на Луната ли

    4 1 Отговор
    да се снимат 😂
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 тони

    5 4 Отговор
    факти.бг, това видео е гледано 29000 пъти само. Директно от трол фабриката от Русия ли ви го пратиха?
  • 70 Гост

    5 3 Отговор
    На Луната няма нито вятър, нито сянка...

    Коментиран от #71

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 АЛФ

    8 1 Отговор
    Да,да ама не, ако се абстрахираме от политическите пристрастия и погледнем на кацането на Луната от техническа гледна точка- би било не хубаво а направо супер постижение този факт но човешката цивилизация не е решила най- важният проблем - защита от радиацията ,те американците ВанАлен ги е открил двата радиационни пояса около Земята през тях неможе да премине и оцелее жив организъм и благодарение на тях има живот на Земята- в противен случай отдавна да сме унищожени от зараза пренесена с метеорити. Затова и МКСтанция лети на ниска орбита. Може би когато" пораснем" ще полетим и по далече в космоса далече от земята, за сега може да летим с мечтите си и във фантастичните филми...
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Reptile

    4 3 Отговор
    Полети до и около Луната - да, кацане - НЕ.
    Руската програма довежда целият СССР до глад и САЩ им дават продукти за няколко милиарда $, а СССР "признава" кацането, на цената на запазването на комунистическата власт тогава!
    Как са убедили останалите!? Ами - сложно! Със спътник, който предвартително е записвал телеметрия и я е предавал по време на полетите.
    Едиснтвените, които са били способни да потвърдят или отрекат тогава са СССР, но е било платено.
    По същият начин - имат уговорка за всички инциденти между ядрени подводници на САЩ и СССР да не се разгласява, защото това е рисков занаят, в който постоянно стават грешки и инциденти.
  • 75 Кондор

    7 2 Отговор
    Пълна фалшификация е кацането на Луната, много американски учени си признават че СаЩ по онова време са изоставали в космическите технологии и понеже СССР, ги бие по всички показатели изстрелвайки първия спътник през 57г. освен това изпращат първия човек в космоса, първата жена в космоса, американците е трябвало да отговорят по някакъв начин а именно заснемайки един доста неубедителен филм как техни астронавти кацат на Луната !!
  • 76 Патриот

    12 1 Отговор
    АБЕ ТЕ ТИЯ НЕ МОГАТ И НЯМАТ С КАКВО ДА СИ ПРАЩАТ КОСМОНАВТИТЕ ДО МКС,ТА ЩЕ ПРАЩАТ НА ЛУНАТА, ЩО СТЕ ТОЛКО НАИВНИ И ЗАГУБЕНИ, ДОБРЕ ЧЕ ИМАТ ,,ФАБРИКАТА ЗА ИЛЮЗИИ,, НАРЕЧЕНА КИНОИНДУСТРИЯ, ТА ДА СИ ПОМПАТ САМОЧУВСТВИЕТО !!
  • 77 Янко

    5 2 Отговор
    Сега американците не можели да отидат на марс заради радиацията,но до луната са могли ,тогава радиация е нямало, и не ги е направило на печени кебапчета ,само като са напуснали защитното магнитното поле на земята...може бе тогава техниката е била на по добро ниво!
  • 78 Prost

    1 2 Отговор
    Kato sa uti6li na lunata za6to nqma nito edna istinska snimka na zemqta ???? Si4ki snimki sa na foto shop . Ako sa kacnali i sa videli ili namerili ne6to ,to e zasekreteno i zatova e kacaneto e snimano v studio
  • 79 Кацнал

    6 1 Отговор
    Бръмбър на трънка.
  • 80 Ази

    2 1 Отговор

    До коментар #40 от "Елвиса":

    Евала!
  • 81 Йордан Йорданов

    1 2 Отговор
    Да приемем хипотезата, че кацането на луната е лъжа! Значи, по това време САЩ и Русия са във студена война. Аджаба, защо Руснаците не го опровергават. Има данни, че те са ги следили доста отблиско и не го отричат. Другото което е, на Луната по официални данни кажат близо 15 астронавта, като сложиш и техните семейства ( ако баща ти е излъгал, че е кацнал на луната все ще ти каже) отделно хилядите хора участвали на земята в програмата Аполо... Как пък никой от Тея хора не е издал тази тайна ? И да, напълно е нормално тези записи да са записани на земята, и аз да бях щях да ги запиша тук. Едва ли камерите на луната са успели да направят каквито и да е записи заради радияцията
  • 82 Йордан Йорданов

    2 6 Отговор
    А какво да кажем, за пробите, които астронавтите вземат от луната? През 60 те години със сигурност не са разполагали със технология безпилотна машина да ги вземе от луната! Следователно и те са фалшиви. Като се има предвит, че именно тяхното изследване е основополагащо за всички съвременни теорий за създаването на земята слънчевата система и въобще за разбирането на вселената... Излиза, че в тая конспирация участва всеки оважаван астроном, геолог, физик... Излиза, че хората, който участват в тая конспирация не са хиляди и стотици хиляди, даже милиони... И всичко, за да ви лъжат се впуска един огромен човешки и финансов ресурс, само за да бъдете излъгани.... Хора, пийте си хапчетата и вместо да гледате по цял ден Планета и Дисни панел, превключвате на нешънъл или Дискавъри, ей така, защото е срамота 2018 година да имате толкова ниска обща култура.

    Коментиран от #84

  • 83 технология за кацане на луната

    6 1 Отговор
    имат единствено северо македонците.
  • 84 Ivan

    5 2 Отговор

    До коментар #82 от "Йордан Йорданов":

    Батко ти си един изключителен неграмотник!!! Писанията ти са пълни с правописни грешки. По този начин олекваш пред другите и няма как като те четат да те взимат насериозно.
  • 85 Джо

    1 1 Отговор
    Питайте Иво Инджев той е доказан авторитет
    по темите за космоса.....
  • 86 Иван

    1 2 Отговор

    До коментар #43 от "Пешо":

    "сигурен" съм че караш руска кола и всичката ти техника в къщи е руска или поне измислена от тях дори и тази на която пишеш тези глупости
  • 87 Иван

    1 1 Отговор

    До коментар #52 от "Шаран БГ":

    Да ги бяха дали тези пари на тез дето ровят по кофите и нямат пари за дърва. Ако тъй правим ще дойде ден всички да ровим по кофите и да стоим на студено.
  • 88 Иван

    0 1 Отговор

    До коментар #58 от "Голям Смях":

    Явно твоите са и под стените
  • 89 они нас опередили

    1 1 Отговор
    Така каза ръководителят на руската лунна програма... били са много близко да осъществят полета си до луната значи ВТОРИ за тях няма смисъл..надпревара е било ..
    А дали САЩ са били има много теории...
  • 90 Тетевен

    0 2 Отговор
    Дали е кацано или не, това няма да разберем никога със сигурност.
  • 91 Баче Кико

    3 1 Отговор
    Пичове, Луната червена ли е или е бяла, кой крив кой прав, китайците пращат снимки на червена земя, луд ли съм или не съм?
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 СССРейчо

    0 1 Отговор
    Комунистически глупости !!! Би трябвало да спрат, ама не …….. ЛУНАР ОРБИТЪР преди около 2 години засне ВСИЧКИ кацания на Луната, с оставеното там оборудване и следи !!!!!!! ВСИЧКО се вижда !!!! Документирано и реално заснето - всеки може да отиде в Ютюб и да ги види !!! ЗАСРАМЕТЕ СЕ, червени сатрапи и лицемери !!!

    Коментиран от #94

  • 94 доктор

    0 1 Отговор

    До коментар #93 от "СССРейчо":

    Защо вярвате на тези тъпи капиталисти американците
  • 95 SATANAS

    0 0 Отговор
    НЕЗНАМ ЗА КАКВО ГОВОРИТЕ ВСИЧКИ, ПОГЛЕДНЕТЕ СТАТИСТИКАТА НА ЛУНАТА ПОЛЕЗНИТЕ ИСКОПАЕМИ КОЙТО ИМА И КАКВО ИМА ТИТАН НА ПЬРВО МЯСТО. АКО МОЗЕХА ДА ХОДЯТ ДО ЛУНАТА ОТ ОНИА ГОДИНИ ОТДАВНА ДА СА Я РАЗГРАБИЛИ. БЛАГОДАРЯ ВИ ЗА ДЬЛБОКИТЕ РАЗМИСЛИ ПО ИНТЕРНЕТА ИНАЧЕ.
  • 96 ФИЛИП ЕЙДЖИ

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Стига глупости":

    и аз бях там и ги посрещнах