18 Октомври, 2018 10:44 51 836 32

Красивата Нина от „Фермата” направи шокиращи признания за…

  • нина-
  • фермата-
  • участник-
  • българка-
  • зад граница-
  • емигрант

Избрала живот в чужбина, сега младата българка е по-убедена отвсякога къде да живее

Красивата Нина от „Фермата” направи шокиращи признания за… - 1

Нина Гърдева е поредният отпаднал участник от „Фермата”, шоуто по bTV. което тази година реши да „съедини“ две групи българи: тези, избрали да градят живота си в чужбина, и българи, останали да живеят в България. 28-годишната Нина, която е родом от Пловдив, попада във втората група. Заради съпруга си, който работи във Великобритания, тя трайно се е установила в Лондон, където, вместо да практикува учителската си професия, чисти къщи и гледа двете им деца.

Въпреки че е щастливо омъжена, носталгията ѝ по България е това, което често я натъжава, а най-голямата ѝ мечта е всички заедно да се приберат у дома. Категорична е, че не иска децата ѝ да растат в чужбина, а да ги възпитава и изучи в родината им. Работата на съпруга ѝ Милко е това, което продължава да пречи на завръщането им. След участието си във „Фермата” обаче те предприемат първи крачки към завръщането към родината си.

Красивата Нина от „Фермата” направи шокиращи признания за…

Ето какво сподели позитивната и красива Нина пред вестник „ШОУ”.

— Нина, съжаляваш ли за отпадането си от „Фермата”? Успя ли да изпълниш целта си с това участие?
Да, съжалявам, че не стигнах по-напред в предаването, за да видя и науча нови неща, да опозная повече самите хора, с които участвах. Но пък, от друга страна, не съжалявам, защото се върнах при децата си. Те са във възраст, в която имат огромна нужда от мен. Така е било писано и се е случило. Успях да изпълня целта си. С моя съпруг искахме да се приберем в България, беше въпрос на време да започнем да го планираме по-сериозно. След участието ми във „Фермата” установих, че не само искам да се прибера в родината, но и че искам да живея на село. Обмисляме как точно да си направим нещата, за да може да се приберем и заживеем на село.

Красивата Нина от „Фермата” направи шокиращи признания за…

— Кога със семейството си напуснахте България и харесва ли ти животът в Лондон?
Заминах за Англия, след като завърших висшето си образование. Исках да открия нови светове, да се срещна с нови хора. Причината не е била в липсата на средства. Отношенията с мъжа ми се развиха изцяло в чужбина. Познавахме се отпреди това, но не сме имали нищо сериозно. В чужбина така се стекоха обстоятелствата, че аз заживях с него и сестра му.
На шестия месец от връзката ни той ми предложи брак. На следващата година беше нашата сватба, а после се родиха и децата ни. Родих в Англия и това е най-хубавото нещо, което ми е дала тази страна. Имах много тежка бременност. Преди това имах интервенция, същата като на Гергана от „Фермата” (рак на маточната шийка — б.а.). Скъсяваше се шийката на матката ми, а аз бях бременна. Това адски много тежи и пречи, трябваше да съм на легло. Имах купен билет за България, защото исках там да родя при семейството си и да имам помощ. Изпуснах момента и докторите ми казаха, че кача ли се на самолета е напълно възможно раждането да започне там. Бях принудена да остана, но не съжалявам. Родих нормално, докато в България раждането по нормален път на близнаци е рядко срещано. Родиха се страшно рано — 32 гестационна седмица, бяха в кувьоз 13 дни. Полагахме страшно големи грижи за тях, много доктори присъстваха на самото раждане.
Не мога да кажа, че Англия не ми е дала хубави моменти. Но там нямаме никакъв социален живот. Сестра му и нейното семейство се прибраха в България и ни показаха, че е възможен този преход. Останахме там без роднини и приятели. Искам децата ми да живеят и учат в България. Вярвам, че там ще бъдат по-щастливи.

Красивата Нина от „Фермата” направи шокиращи признания за…

— Повечето хора мечтаят децата им да се изучат в чужбина, ти пък обратното…
— Това се случва тогава, когато детето е ориентирано какво иска да учи в бъдеще. Говоря за след 8-и клас, дори след 12-и за висшите училища и колежи. Ако на детето му се учи и му се отдава, може да отиде в целия свят и да продължи следването си. Това няма да е спирка за него. Когато обаче едно дете е малко, не виждам какво повече може да му даде Англия пред България. При положение, че баби и дядовци, приятелчета и братовчеди са тук. Имам шест братовчеди, които са с деца и аз лишавам моите момичета от тази комуникация, като ги държа сами в Англия. В българското училище могат да учат английски, дори да ходят на допълнителни часове. А когато пораснат да направят своя избор.

— Имаше ли човек от семейството, който се опълчи срещу заминаването ви?
— Баща ми не е рисков човек, обича да стои на сигурното. Заминаването ми беше уж за малко и когато в един момент родих, започнаха спорове и разправии, че трябва да се приберем и да се радват и те на децата. Много пъти ми е минавала идеята да доведа всичките си роднини в Англия и да си заживеем щастливо. Радвам се, че това не се случи. Пък и баща ми винаги е отказвал. С голям зор дойде на гости за една Коледа, да се съберем всички. Истината е, че доста от нашите познати и роднини ни казват: „Не се връщайте”. Не слушаме хората, ние вътрешно усетихме тази нужда да се приберем и вече сме задвижили нещата.

— В Англия, вместо да упражняваш учителската си професия, ти чистиш къщи. Удовлетворена ли си от това?
— Не, разбира се! Денят минава еднообразно в грижи за децата. И когато мъжът носи само парите вкъщи, ти се чувстваш зависим и безполезен. Той оценява аз какво правя вкъщи и че се грижа за децата. Няма смисъл да работя и изкарваните пари да ги давам по детски градини, защото в Англия са много скъпи. Получава се безсмислен кръговрат. Но когато се приберем в България, те ще тръгнат на градина, искам да се социализират. Тогава аз ще мога да работя и да бъда полезна вкъщи и финансово.

— Зависима ли си от съпруга си и би ли търпяла всичко да минава по неговия план, без да взимаш под внимание твоите желания и мечти?
— В никакъв случай не съм зависима от него. Разчитам много на него, свикнали сме един с друг. Чувствам го най-близкия ми човек в този свят. Истината е, че каквото и да ми се случва, ще се обадя да го попитам за мнението му, но ще си действам по моя начин. Най-добрият ми приятел е и си споделям с него всичко. Винаги се оказва прав и бих му се доверила за страшно много неща в живота. В никакъв случай не съм зависима от него. Той може да го потвърди, че когато си наумя нещо, никой не е способен да ме спре.

— Кой е най-тежкият момент в живота ти?
— Голям оптимист съм и вярвам в доброто. Всеки човек обаче си има някакви по-гадни неща, които са му се случили. Първият тежък момент е от детството ми, когато почина дядо ми. С него съм израснала и смятам, че ме обичаше повече и от родителите ми. Живеехме заедно на село и ми е показал всичко, което сега във „Фермата” видях отново. Другото най-страшно нещо е, когато ми сложиха диагнозата рак на шийката на матката и мисълта, че е възможно да нямам деца. Това ме беше побъркало. Раждането ми също беше тежко, родиха се рано и всеки ден ходихме да ги гледаме в тези кувьози. Сърчицето ми се свиваше, треперих. И това мина, зимата ще станат на 3 години, здрави и силни момичета.

Красивата Нина от „Фермата” направи шокиращи признания за…

Интервю на Красимир КРАСИМИРОВ


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рамбо

    109 29 Отговор
    Браво на тази хубава жена за всичко но приберат ли се в България много скоро след това СТРАШНО МНОГО ЩЕ СЪЖАЛЯВАТ !!!

    Коментиран от #13

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Дако

    75 2 Отговор

    До коментар #2 от "Бойко Кръстанов":

    Красотата е относително нещо и всеки я разбира по различен начин за мен тази жена е красива,но по важното е че е много чаровна и усмихната...
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Гого

    56 5 Отговор
    Това е съдбата на хората с висше образование да са чистачи и общи работници наравно с необразованите роми ще взимат едни пари.
  • 7 izzi

    60 6 Отговор
    Простата истина, колкото и да не ни се ще да я признаем, е, че на запад хората , било то и чистачи, живеят нормално. Живеят както трябва да живее един човек, а не както нас тука - като животни. Навсякъде боклуци, ла$*%на, мизерия и злоба. Ако някой не ми вярва да отиде за кратко, на екскурзия, на запад. Където и да било. А после да се прибере обратно в Бг и да си ги обича нашите управници мили.

    Коментиран от #8, #12

  • 8 Disagree

    40 6 Отговор

    До коментар #7 от "izzi":

    Напротив истината е че те правят зависим от парите. И когато имаш пари да си купиш салам си мислиш че живееш добре. А душата ти е празна и сърцето, точно така се чувства тя сега празна но със пълен стомах. Иначе много симпатично момиче пожелавам и всичко да и се подреди както тя го иска.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 УжасТ

    26 18 Отговор
    Абе момиче ти акъл имаш ли? В България, искаш да се върнеш? Сериозно?
  • 11 Българин

    27 8 Отговор
    В България образованите хора взимат 500-600лв, с напъни и малко повече. Срамота и позор за държавата ни.В магазина обаче , без пари не дават.
  • 12 321

    27 6 Отговор

    До коментар #7 от "izzi":

    От ходене на екскурзии може да правиш подобни глупави заключения. Като поживееш малко там и видиш колко е "хубаво" в действителност, тогава може да направиш истинската оценка, като тази жена. А мога да ти кажа, че и чужденците, които идват тук на екскурзия им се вижда рай. Като поживееш някъде повече време почваш да се вглеждаш в недостатъците. Изобщо не е лоша България, ама сме големи мрънкачи. Тази дама тук с 1000 лева заплата като учителка ще живее доста по-добре, отколкото с 1000 паунда като чистачка в Лондон. Още повече, че тук вероятно има жилище и няма да се налага плаща наем.

    Коментиран от #29

  • 13 megi

    19 5 Отговор

    До коментар #1 от "Рамбо":

    Радвам се, че се дават хубави коментари и още никой никого не е започнал да обижда. Да, жената е много красива, привлекателна или който както я приеме положително, но също така ще кажа, че тя е и много умна и родолюбива БЪЛГАРКА! Не е зле в България. Камъкът си тежи на мястото. Не е леко нито тук, нито в чужбина. Но в България се чувстваме най-добре. Страната ни е много красива. "Опознай България, за да я обикнеш!" И много правилно са го казали хората. А Вие, Господине, ако толкова вярвате, че в чужбина е по-добре, защо не отидете да им чистите къщите? Защото няма да се чувствате добре, нали? Дори и като голям специалист да отидете, както ходят много интелигентни и образовани българи, повярвайте ми, никой не се чувства добре там! Ние винаги ще бъдем унижавани и пренебрегвани в чужбина. Затова аз и семейството ми, избрахме да останем в България, да живеем достойно и да сме щастливи с близките си, останали тук.

    Коментиран от #14

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 РУМЪНЕЦА И ЕНЧЕВ

    8 2 Отговор

    До коментар #14 от "над 10":

    АБСОЛЮТНО СИ ПРАВ И ВЯРНО 1 КЪМ 1...
    В ,,ДИВИЯ И ПРОГНИЛ КАПИТАЛИЗЪМ" СИСТЕМАТА РАБОТИ ЗА ХОРАТА,ЖИВОТА Е СПОКОЕН,НЯМА СТРЕС И ВСИЧКО Е ТОЧНО...
  • 17 Гост

    15 2 Отговор

    До коментар #14 от "над 10":

    Жената в предишния коментар megi, много добре е написала, че е въпрос на достойнство да останеш в родината си. А това да обиждаш, че тук сме останали 90% боклуци, показва само колко малко ти е акъла. Не може безродник без топки като теб, да си позволява да обижда хората имащи достойнство и останали да се борят с трудния живот. То да не си отишъл, за да ти е по-трудно - не, нали? Отишъл си да ти е лекичко и да станеш слуга. Ама как нямате грам признателност към предците си дали живота си за тази земя? Да не би те да не са могли да емигрират и да не би техния живот на къра да е бил по-лесен? Истината е, че се продавате като проститутки, в името на нова кола и още малко материални играчки!
  • 18 Убеден

    6 13 Отговор
    Неуспелите се връщат.
  • 19 Caci

    4 4 Отговор
    Ма много разбирачи много нещо.
    Я вземете да се гръмнете бе скапаняци!!!
  • 20 Зорлия

    1 24 Отговор
    Голема красавица няма що... С.пола не бих си хвърлил по нея. Но разбирам ги хората - не върви да напишат "Крокодилът Нина".

    Коментиран от #28, #30

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Маман

    1 17 Отговор
    Тия двете руси момиченца сестрички, след некоя и друга година, вероятното им бъдеще е да станат звезди в някой от лондонските бардаци... Негри, пакита и араби ще има да им се кефят. Заедно и поотделно, кой за каквото има кинти.
  • 23 vasik atanasova

    7 9 Отговор
    ДОКАТО ГЕРБ СА НА ВЛАСТ
    НЕ И И ТРЯБВА ТУКА

    Коментиран от #24

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Ввв

    4 6 Отговор
    В България било най-хубаво,това само неадекватен човек може да го каже,ама то повечето са такива,така че нормално
  • 26 Гадината

    1 7 Отговор
    Аз па бих я захранил с бг йогурт устно че ще и е по вкусно,па после да иде къде ще
  • 27 месара

    4 6 Отговор
    още една "успяла" българка, чистила къщи в лондон!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Alfa Romeo 159 TI

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "Зорлия":

    Даже няма и да те обиждам, достатъчно ти е че сам трябва да се търпиш!
  • 31 Бббб

    5 0 Отговор
    Хора никъде не е лесно но според мен навън си една идея по спокоен и уверен , а тука си е голямо напрежение и стрес то и за това вече няма здрави хора в БГ

    Коментиран от #32

  • 32 Питанка

    1 1 Отговор

    До коментар #31 от "Бббб":

    Навън отиваш много надъхан, но след всяка година осъзнаваш грешката си и става по-тежко и по-тежко. Не се пише какво работи мъжът и, ако е ИТ специалист или банкер е ясно, че тежестта от нереализация я понася само тя.