Last news in Fakti

19 Октомври, 2018 14:40 10 688 4

Естествена паста за зъби, която ще ви отърве от кариесите

  • паста за зъби-
  • домашно приготвена-
  • кариеси-
  • куркума-
  • лесен начин-
  • здрави зъби-
  • здрави венци

Благодарение на тази домашно приготвена паста ще забравите за проблемите с венците и зъбите

Естествена паста за зъби, която ще ви отърве от кариесите - 1
Снимки: shutterstock

Съвременният живот е прекалено забързан и огромният стрес, под който се намираме, ни кара да не обръщаме особено голямо внимание на хигиената на устната си кухина. А това е много лошо, защото всички знаем колко важно е да имаме хубава усмивка.

Сутрин винаги бързаме, за да не закъснеем за работа и не ни остава достатъчно време, за да се погрижим за зъбите си. С малкото време, което им отделяме, не можем да им осигури качествено почистване, а това се отразява лошо на здравето на устната кухина.

Естествена паста за зъби, която ще ви отърве от кариесите
Снимки: shutterstock

Съществуват много пасти за зъби с избелващ ефект, но много научни изследвания са доказали, че този вид продукти са много опасни, защото увреждат зъбния емайл.

Ежедневното използване на продукти с високо съдържание на химически вещества прави зъбите чувствителни и уврежда венците. А един от страничните ефекти на избелването е, че може да доведе до необратимо увреждане на зъбите.

Именно по тази причина е крайно време да кажем "сбогом" на скъпата козметика и да преминем към натуралните продукти, с които да се погрижим за здравето на устната си кухина.

Бърз и лесен начин да избелите зъбите си сами у дома

Съществуват редица природни съставки, които са в състояние да направят зъбите ни по-бели и здрави. И то без странични ефекти. Предлагаме ви една рецепта за натурална избелваща паста, която е подходяща за честа употреба.

Естествена паста за зъби, която ще ви отърве от кариесите

Ето какво ви е необходимо за приготвянето ѝ:

- Кокосово масло — 1 супена лъжица

- Куркума на прах — 4-5 чаени лъжички

- Масло от мента — няколко капки

Начин на приготвяне:

Сложете кокосовото масло в стъклена чашка. Добавете към него куркумата и 5-6 капки масло от мента. Разбъркайте добре, за да се получи хомогенна смес. Нанесете на зъбите, а след това разтъркайте добре с помощта на четка за зъби. Използвайте натуралната паста два пъти седмично и ще се сдобиете с ослепително бяла усмивка.

Куркумата е в състояние да облекчи зъбобола благодарение на антибактериалните си свойства. Тя намалява раздразнението на венците, в състояние е да предотврати заболявания и замърсяване на устата.

Много хора, страдащи от проблеми със зъбите, отдавна са открили лечебните свойства на куркумата и я използват, за да се избавят от болката.

Естествена паста за зъби, която ще ви отърве от кариесите


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зъболекар

    10 1 Отговор
    Никога целта не е била в премахване на зъбната болка, а на зъбния проблем, Зъбната болка е инфикатор!
  • 2 🤣 тва е маска за

    1 2 Отговор
    обескосмяване 🤣
    ТЪРКАЙ ЗЪБИТЕ С ОРЕХОВА ЧЕРУПКА В МОМЕНТА ДО КРАЯ НА ЗЕЛЕНИТЕ ОРЕХИ , хората забравиха СИНИЯ ЙОД ,за здрави венци ( индийците дъвчат орехова клонка и четки за зъби не им трябват ) връщай еволюцията ⏮ и пусни ⏸ . НЯМА ИЗБЕЛВАЩИ ПАСТИ ИМА С + ФЛУРИДИТЕ НАТРУПВАЩИ В ОРГАНИЗМА ИЗБЕЛВАЩИ ЗЪБИТЕ ... ДО КАРИЕСИ ЧАКИРАТА ПАСТИ ДА ЯДЕ 😂СЪС 150€ ИЗБЕЛВАНЕ ГОРНИ И 150€ ИЗБЕЛЕНИ ДОЛНИ ЗЪБИ / 1 път в годината/ 🤣

    Коментиран от #3

  • 3 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "🤣 тва е маска за":

    Космите на пилето ли се махат така маиче?оли ше пробвам веднага
  • 4 Пловдивчанин

    7 0 Отговор
    Баба ми е 26ти набор и си мие зъбите като намокри четката на чешмата и после я топва в пакет със сода бикарбонат и жули, еми има си зъби и са и здрави и бели и неще да чуе за паста за зъби.