Last news in Fakti

23 Октомври, 2018 17:01 10 625 15

Защо никой не може да открие съкровищата на нацистите?

  • съкровища-
  • нацисти-
  • нацистко злато-
  • адолф хитлер-
  • окултно-
  • магия-
  • неоткриваеми-
  • тайна

Мащабният план на Хитлер, да скрие всички заграбени богатства, изглежда е сработил

Защо никой не може да открие съкровищата на нацистите? - 1
Снимка: shutterstock

Нацистите си присвояват около 20% от европейското изкуство, отнемайки го от еврейски колекционери и други лица и организации в окупираните от тях страни.

Към днешна дата стотици хиляди произведения на изкуството, които включват безценни творби на известни художници, както и Кехлибарена стая от Екатерининския дворец, смятана за осмото чудо на света, никога не са открити.

Но каква е причината никой да не може да намери изгубените съкровища на нацистите?

Защо никой не може да открие съкровищата на нацистите?
Снимка: shutterstock

След падането на Нацистка Германия и края на Втората световна война, много търсачи на съкровища и учени се впускат в бясна надпревара и издирват тези скъпоценни предмети. Методите на повечето от тях се базират не на някакъв случаен принцип, а на научни факти, редки исторически документи, автентични старинни карти, разкази на очевидци, но всичко е напразно.

Когато Хитлер и приближените му виждат, че краят е неизбежен, те разработват мащабен план за укриването на всички богатства, в който били посветени само определени хора от висшето ръководство на Третия Райх.

След войната много свидетели и участници в изпълнението на плана разказват за хилядите камиони, влакови композиции и товарни кораби, с които са превозвани в неизвестна посока ценности, произведения на изкуството и злато. Някои от тях дори разкриват точното местоположение на някои от скривалищата на нацистите като езерото Топлиц в Австрия.

Защо никой не може да открие съкровищата на нацистите?
Снимка: shutterstock

Именно натам се отправят много от търсачите на съкровища, особено след изявлението на германския лейтенант Готлих, който твърдял, че лично е участвал в закопаването на 30 сандъка със злато. Но усилията на всички златотърсачи ударили на камък, когато в и около езерото не намерили нищо, освен едно голямо разочарование.

Все пак в началото на 60-те години, една организирана експедиция, изследва дъното на езерото Топлиц с модерна техника и уреди и под дебел слой тиня, на дълбочина от 80 метра, открива и изважда на повърхността 30 сандъка с нацистка маркировка. Когато ги отварят обаче, откривателите им са шокирани. В сандъците имало банкноти на стойност 10 милиона франка, но били фалшиви.

Но не всички ценности, заграбени от фюрера, остават мистерия. През годините се появяват „трохи“, които вдъхват надежда, че наоколо се намират тайните скривалища, които кротко пазят несметните богатства на Третия рай.

Защо никой не може да открие съкровищата на нацистите?
Снимка: shutterstock / Унгарска кралска корона, намерена в хранилището в рудника Кайзеррод.

Например, през 2017 година британски кораб случайно се натъкна на безценна находка край бреговете на Исландия — германски кораб, потънал през 1939 г., на борда, на който били натоварени около 4 тона злато.

През май 1945 г. е открито хранилището в Алт Аусзее (Германия), като от дъното на солните шахти били извадени ценности за около 10 милиарда марки.

Може би една от най-впечатляващите операции на американските въоръжени сили за „спасяване” на културни ценности от ръцете на нацистите е тази в рудника Кайзеррод, в района на Меркерс-Кизелбах, Тюрингия, осъществена в средата на 1945 г. Всички съкровища, извадени от безкрайните тунели, били събрани в 11 750 сандъка и натоварени на 32 10-тонни камиона, които били прехвърлени във Франкфурт при засилена охрана.

Защо никой не може да открие съкровищата на нацистите?

Но според някои изследователи, това също е капка в морето и всички ценности, извадени от дълбините на рудника, всъщност са чакали своя ред да бъдат наистина скрити.

През годините из територията на Германия биват откривани многобройни малки тайници, оставени от отделни немски политици и офицери, преди бягството им от Германия. Повечето от тях обаче не представляват и 1% от онова несметно богатство, което потъва в дън земя след краха на Третия Райх.
Носят се истории, слухове, дори легенди за тайните подземия и скривалища на Хитлер, но нито едно от тях не е открито до сега.

Дори шумът, който се вдигна около заровения в Полша нацистки влак, за който се предполагаше, че крие във вагоните си тонове злато, се оказа ненужен. На първия етап от проекта не бе открито нищо и работата по изкопаването на композицията бе прекратена, защото финансирането на подобно начинание се оказа безбожно скъпо.

След десетилетия на безплодно търсене, някои изследователи започнаха да представят странни теории, основаващи се на езотерика и окултизъм. Тези теории се основават на факта, че нацистите са имали задълбочени познания за окултното, заради залитанията на Хитлер в тази посока. Известен исторически факт е, че Фюрерът има специален отряд, занимаващ се с магии, окултизъм и езотерични практики. Именно заради това все по-често се появяват твърдения, че посветените, в плана за укриване на нацистките съкровища, са поставили магически бариери и са ги заключили с духовни "ключалки", които не позволяват на търсачите да ги открият.

Дали?


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Голям Слон

    38 0 Отговор
    Няма как да са го откарали на друга планета. А тази е достатъчно голяма, за да скриеш толкова малко неща. Убеден съм, че много от нещата отдавна се намират по частни колекции и сейфове, крити в дълбока тайна. Нещата по малко, по малко ще излизат, но според мен са необратимо изгубени.
  • 2 фжр

    30 3 Отговор
    Има една държава, дето е от другата страна на Алтантика и е любима на евреите с масонски идеи, които не ги свърта с другите евреи от Албиона ииии там ги търсете "съкровищата"!
  • 3 Щайнер

    31 1 Отговор
    Кво се правите че не знаете като е всеизвестно че америте го откраднаха
  • 4 кой плячкосва

    20 7 Отговор
    „Списък на жителите на община Паскалево (село край Добрич-б. а.), които имат иззети вещи, добитък и др. от съветските войски.”; (Оригиналът може да се види в Държавен архив – Добрич, Ф.151К, о.1, а.е.1, л. 270 ). Обхваща осем гъсто изписани на машина страници. На първата е адресатът: „До „Господина Председателя на Реквизицион. комисия гр. Добрич: Приложено тук, изпращаме Ви исканите списъци-преписи за иззетите от съветските войски храни.”

    Входящият номер е 911 с дата 3 май 1945 г.

    Какви храни и вещи са иззети от жителите на община Паскалево за нуждите на Червената армия? Поради невъзможност да се изброи всичко привеждам само няколко примера:

    От Димитър Денев са реквизирани юзди и 2 броя конове (сигурно става дума за коне, б.а.)

    От Павел Г. Узунов от с.Врачанци е конфискуван автомобил, варел с 220 л. бензин, друг със 100 л. нафта, 30 броя разни ключове, прасе, овес, ечемик, брашно, юзди.

    От други стопани са прибрани отново овес, ечемик, прасета, коне и кобили, овце, каруци, хамути, юзди, количка.

    От човек с презиме Митев – прозоречни стъкла, 40 порцеланови чинии, маркуч каучуков, обуща , блуза, маси 9, столове 20, 1 бр.цедилка.

    От Атанасов е прибран радиоапарат „Симес”(така е написано- б.а.) за 20 хиляди лева.

    По- нататък следват още радиоапарати, юргани, тенджери, тигани, няколко „костума”, черги, кожи за обуща, будилници, огледало, пак стъкла, бельо, бъчви, грозде, търмък железен, обувки 5 чифта детски, 1 цигулка , печки готварски
  • 5 още

    16 6 Отговор
    Този списък е само за една от общините от бившата Добричка околия. Ами списъците от другите общини? Ами списъците (ако има запазени такива или въобще съществуващи) по цялата българска земя, през която е преминала Червената армия? Картината е една и съща. Повсеместно плячкосване. На храни и нужни и ненужни вещи. За 3 години и 4 месеца окупация издръжката на Червената армия е струвала на българския народ 82 милиарда лева.(Вж.Архив на МВнР, СКК, оп. 1,а.е.67, л. 3; пак там, а.е. 514, л.3; а.е.518, л.1; пак там, а.е. 56, л.4 ).......Първата: Моя позната, сега жена на възраст, от богато „буржоазно” семейство преди 9 септември 1944 г., имала брат русофил (има такава болест, за щастие лечима). Като чул, че Червената армия наближава българската граница, възседнал собствения си мотор с кош и отпрашил от Добрич за Кардам да я посреща. Посрещнал я той, но кой знае защо червеноармейците не припознали в него русофила, а и да са го припознали, изглежда не са се впечатлили от това, защото му „ реквизирали” мотора. Върнал се пеша в Добрич, оклюмал, провесил нос, но излекуван от болестта си.

    Втората: Други мои познати от Добрич и досега пазят за спомен в семейния си архив хвърчащ лист с текст „Я, Миша из Москвъй взял машину”. Това е „документ” даден им от червеноармеец, за иззетата им от него лека кола.
  • 6 ам чи

    21 1 Отговор
    Не са ги открили, защото злато и пр. отдавна е вложено в немската и чужди индустрии зад които са стояли бивши нацистки величия и тех ите насдледници. Как мислите германската икономика толкова бързо се възроди и стана доминантна за дълго време...план Маршъл....друг път ;)) А що се касае до картини и др. художествени произведения ветоятно са в милионите тайни сейфове на колекционери по цял свят ! Вероятно нещо все някъде да е останало, но не и в такива количества в каквито всички си фантазират !
  • 7 Шоо

    3 1 Отговор
    Аненербе
  • 8 Маг цеци

    4 0 Отговор
    Златото е в панчарево
  • 9 Маг цеци

    3 0 Отговор
    Златото е в панчарево
  • 10 Брат ми

    13 0 Отговор
    Въпросът е от кой така наречените ”еврейски колекционери” са откраднали тези богатства и артефакти.
  • 11 Радо

    16 6 Отговор
    Вижте какво са създали след войната - какви марки/брандове: Адидас, Пума, Сименс, Мерцедес, БМВ, Ауди, Фолскваген, и стотици други светновно известни марки - това е немеца, и пак ще накара другите цървули да бачкат за него - защото е по-умен от тях!!!

    Коментиран от #12, #14, #15

  • 12 Умния шваба

    10 1 Отговор

    До коментар #11 от "Радо":

    Като е толкова умен, що избра кравата Меркел?
  • 13 Дядо

    2 1 Отговор
    Този сис малкото мустаче, е превозвал и съхранявал на определени евреи златото и скъпоценоститеим вив скривалища.
  • 14 Сталин

    7 2 Отговор

    До коментар #11 от "Радо":

    В момента немците са просто едни смирени бели роби, защото Големия брат искаше да са такива, и ги направи такива. Предстои да ги колят, да изнасилват жените и дъщерите им, да убиват братята и синовете им, а те ще си траят. Същото е и тук, на гнусната територия, която обитаваме.
  • 15 If Rty

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Радо":

    Обаче те са от преди войната, в грешка си