29 Октомври, 2018 00:30 31 312 45

Сексът след 40 г. е най-страхотен

  • секс-
  • 40-
  • страхотен-
  • възраст

С напредване на възрастта качеството започва да превъзхожда количеството

Сексът след 40 г. е най-страхотен - 1
Снимка: Shutterstock

Сексуалната зрялост при мъжете настъпва на 40-50 г., и е пряко свързана с повечето успешни оргазми при жените на тази възраст. Досега не се бяхме замисляли, че например 30-годишните имат да покоряват още доста сексуални върхове, докато се усъвършенстват, но има логика в това твърдение на американския сексолог Дейвид Шнарц, пише highviewart.com. То е подкрепено и с анкета на втория по популярност британски сайт за извънбрачни запознанства - illicitencounters.com.

На въпрос към почитателите си: "На каква възраст сексът е най-удовлетворяващ?", получава следните резултати: 37% от жените и 34% от мъжете отговарят, че това се случва след 40-годишна възраст. Един от участниците в проучването се обосновава така: "40-годишните имат по-малко задръжки от 20-годишните, а и повече опит. Те наистина знаят какво искат в интимния си живот и това е: страхотен секс!"

Вярно е, че при една дългогодишна връзка сексът се превръща в рутина и се прави по-рядко, но когато се случи, наистина е великолепно преживяване. Така е, защото с течение на времето партньорите са напаснали страстите и извивките си, знаят перфектно какво искат един от друг и как да си го доставят. Може би преживяването не е чак толкова бурно и зареждащо с адреналин, както когато сме студенти и се опитваме да го направим преди съквартирантката ни да се е прибрала вкъщи, но е интимно по начин, който никога преди това не сме си представяли.

Друго проучване - на американския информационен сайт healthywomen.org сочи, че 89% от жените на възраст между 45 и 55 г. експериментират усилено в леглото. Този процент е учудващо по-висок от която и да било друга възрастова група - дори и 18-годишните авантюристки са по-свенливи в еротичните си желания.

Освен това жените на 40+ имат много по-големи шансове да получават оргазъм, отколкото момичетата на 20 г., според американския сайт за запознанства okcupid.com. Неговото изследване по темата установява, че 40% от 20-годишните жени имат проблем с достигането на оргазъм, в сравнение със само 20% от дамите на(д) 40.

"Този проблем при по-младите жени може да се дължи и на силния пол - мъжете на 20 г. все още не са достигнали своята сексуална зрялост", твърди д-р Дейвид Шнарц и допълва: "Половата зрялост настъпва преди сексуалната, а това означава, че 20-годишните момчета може и да правят много секс, но не значи, че го правят добре."

Изводът е, че сексът е деликатна работа, и както с много други неща качеството започва да превъзхожда количеството с напредване на възрастта. Но междувременно е хубаво да се усъвършенстваме с много практика.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 vasik atanasova

    28 35 Отговор
    не вярвам на това
    един мъж е в силата си от 30 до 35 години
    истината е че жените харесват по зрели мъже

    Коментиран от #35

  • 3 Д-р Фройд

    56 6 Отговор
    Тая работа или я можеш или не я можеш не се учи!
  • 4 Иван

    81 25 Отговор
    Сексът след 40 е най-страхотен само ако мадамата е под 20 годишна.
  • 5 ХАЙДИ УСПЕХ ДЖЕНТЪЛМЕНИ

    17 29 Отговор
    Ееееее да ви каже някой с много опит в живота и в любовта:
    Няма никакво значение на колко си годинки , има значение имашли време и настроение.
    Аз съм женен и с три гаджета , а това е много важно разнообразието .
    Иначе всеки ден боб боб , ама друго нещо е друга или чужда булка на чуждо място и чужди разноски ехееей .
    По добре си е обмен на опит с чужда , тоест няма чужди жени.
    Плюс това , на един мъж се пада две жени и половина в БГ .
    А и от тези мъже няколко % са не казвам джендъри , а са от четвъртия пол.
    За това , зарадвайте хората ... хора , след тежък труд цяла седмица малко внимание за личния живод и: ФОНДЪТ И АЗ СЪМ ЧОВЕК , ТРЯБВА В ДЕЙСТВИЕ.
    Аз тъй я карам цял живот без да развалям семейната хармония .
    И , КОЛКО Е КРАСИВ СВЕТЪТ, ТА ГОСПОД ДАВА НО В КОШАРА НЕ ВКАРВА.
    Работете , яжте , пийте и живейте , втора възможност няма .
    ГОДИНИТЕ И РАЗМЕРЪТ НЯМАТ ЗНАЧЕНИЕ.

    Коментиран от #13

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Да да

    9 4 Отговор
    Значи сега да чакам 4 години така ли? И аз искам повече ласки ама няма. Но има много работа и малко време. Ще кажете, че който иска намира време. Мислех, че брака само на това се крепи и винаги само кекса ми е бил в главата и докато мога ще го правя.
  • 8 гост

    10 15 Отговор
    Дадоха му самочувствие на изгризания морков...!!!!!
  • 9 Истината

    3 19 Отговор
    Те не доживяват до толкова вече, окапват на 40 .
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Pompev

    9 5 Отговор
    Ех тия коментари,всички са верни И допълват статията,добро утро
  • 12 Напаст Божия

    2 7 Отговор
    На такъв извънземен,да се страхуваш и ръката му да хванеш...!!!!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Радо

    28 9 Отговор
    Заменям една 45 годишна с опит за една 20 годишна свенлива авантюристка.
  • 15 шефа

    14 2 Отговор
    А бе хубаво нещо е клатенето независимо на колко си години стига да слуша набора и с нещо по младо................
  • 16 Шаран БГ

    24 5 Отговор
    Всичко е строго индивидуално ! Тука се дават някакви средностатистически цифри - може и да са вярни - щом у ч е н и ги пишат ?!?! Имах позната жена на 71 години. Запазена, запазена, колко да е запазена ? На въпрос : Как си, нещо липсва ли ти ? отговори ясно и кратко: " Със всичко се справям, нямам болежки, имам си всичко. Липсва ми само секс !" Щях да падна. На земята, не в прегръдките и ...... Има и "церови талпи" по на 22 години - за нищо не стават, за нищо не мечтаят - камо ли за мъжка ласка.
  • 17 ръгач

    10 5 Отговор
    ръгъм сичку
  • 18 А тези които са девствени?

    15 1 Отговор
    Нямат опит искат секс не знаят какво да правят а всички други са го правили. И като чуят за девствени на определена възраст тези които са го правили ги отхвърлят. Много е лошо това нещо. Все едно не са хора и на тях им се прави секс независимо че нямат опит. Дайте им шанс. Не ги лишавайте щом го искат. Все пак и те са хора и на тях им се ебе.
  • 19 ко речи

    5 8 Отговор
    По аналагия - оптималната възраст з футбол е след 40 години....мдаммм, гледам на терените - професионални и аматьорски 50, 60 г. чиляци, а 15-30 годишните чакат да им изгрее звездата.
  • 20 Хммм

    11 3 Отговор
    Сексът си е супер, но статистиката отчита ли хормоналния дисбаланс между 45-55 г и спадането на либидото?
  • 21 чистач на помийни ями

    2 3 Отговор
    Откъдето и да командвам , авторитет=zero!!!!!!!!
  • 22 Атака

    2 3 Отговор
    Спинарите,да си гледат ,,Айшето и да не са правят на големите е..........чи!!!!!!!!
  • 23 mdamda

    19 5 Отговор
    Тя Венчето друго има предвид, след 40 се разхлабва халката на дупиту и не боли при вкарване, само кеф
  • 24 Христо

    10 5 Отговор
    Бе на 30г съм. Секса винаги ми харесва, раздавам се яко при условие, че не съм пребит от работа и главата ми не е пълна с мисли за работата. Та на 40г ще е по-хубав секса ако вече не мисля за работа и пари(съответно си имам) а мисля само за лашкане на някоя малка жабка и как мойта да не ме хване :)
  • 25 PlimP

    2 4 Отговор
    дрън, дрън
  • 26 бай Киро

    17 3 Отговор
    Абсолютна истина. Казвам го от опит. На 52 съм и никакви млади момичета не ми трябват. Такъв вълнуващ секс не съм правил на младини и с младите момичета.
  • 27 луда 🐞

    4 5 Отговор
    Жената има 3 отвора и ушите по желание, който го можел,можел!Като си загорел и може да полудел и няма оттървел...!А някои ,,мъже,,със своя един отвор,правят яко анално изживяване,така мисля!!!!Това е философията на на Голямото пътуване по различните урви и долини.....!!!!!

    Коментиран от #36

  • 28 боцмана

    15 2 Отговор
    Глупости на търкалета. Секса винаги си е секс и винаги е върховно изживяване. Или искате да ми кажете ,че ако за някой секса до 40 не е кой знае какво след 40 ще стане върховно удоволствие. Затова от 18 до 80 всичко под ножа. Защото на жените винаги им се иска но не винаги им стиска да го направят.
  • 29 красив ум

    2 3 Отговор
    Много се изучил нещо клепналия..!Да ти се върне тъпкано,това което ми причини...!!!!
  • 30 Атанасов Кръъъъ

    9 1 Отговор
    Секс му е майката! И любов де!
  • 31 кюфте

    3 1 Отговор
    Хормонален дисбаланс в мозъка! Така говори някой ,като че ли е с най големия опитен и красив полов орган!Я анализирай черния голям диференциал и много приказки на Айшето говори...!!!Няма нужда да ни учиш, до сега ние те учихме...!
  • 32 Българина

    3 7 Отговор
    Ало това го четат и деца и стари хора,Вие сте извратени типове,понеже Cars.bg е по гледаният и посещаван сайт и се чудете как да привлечете внимание и пишете само глупости и порнографски материали,като сте толкова сексуални си го начукайте отзад
  • 33 Внимавай коя ще бараш че ще те млатя

    2 1 Отговор
    Секса може да те унищожи. Жените използват секс като оръжие. Секс е всичко освен секс. Власт , сила. Секса не е само секс. Затова че внимавайте. Можете да изядете боя от някой ревнивец. Или боксьор. То какви проблеми и драми се навлечете само за 5 минути търкане. Струва ли си.
  • 34 Само ако знаете .......

    2 1 Отговор
    Кака ви Радка какви минети ми върти.........е ми вече има 25 години стаж.

    Коментиран от #37

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 ЦСКА умре

    3 1 Отговор

    До коментар #27 от "луда 🐞":

    Я повтори пак, щото нищо не разбрах.

    Коментиран от #40

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Грую

    1 2 Отговор
    Да, точно тогава , когато вече започваш да не можеш да го вдигнеш!
  • 39 hmhmhm

    10 0 Отговор
    Секса за всеки мъж над 40 е винаги страхотен , когато жената не я боли я глава я друго ...
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 кипящ чайник

    3 1 Отговор
    Танцьорките са млади ,забележете,но някои от тях задните им части са като тесто от ,,не зная,, какво..?!
  • 43 Жена

    8 1 Отговор
    Той е 28 г. по-голям от мен, но всичко между нас е страхотно!

    Коментиран от #44

  • 44 Франки

    1 2 Отговор

    До коментар #43 от "Жена":

    До кога обаче?! 👻 Всичко е до време! А после?!
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.