6 874 15

Мегз втрещи мрежата (СНИМКИ)

Изборът на дизайнерката да се маскира са Хелоуин стана повод за яростна интернет дискусия

Мегз втрещи мрежата (СНИМКИ)
Милена Трачева

Дизайнерка Миглена Каканашева - Мегз за пореден път взриви социалната мрежа със скандална публикация, посветен на Хелоуин.

Още в петък, Мегз сподели във Facebook снимка, с която уведомява последователите си, че се подготвя за празника, но за сега е готова само 1/3 от костюма, който е избрала.

„Можете ли да познаете каква ще бъде крайната ми визия??? Който познае, получава каквото поиска от MEGZ”, обеща дизайнерката. Може би именно това обещание подтикна феновете ѝ да се втурнат през глава да коментират и да гадаят на какъв костюм се е спряла скандалната дизайнерка за предстоящия Хелоуин. Предположенията са най-разнообразни - от скучни и предвидими като "жена, ухапана от вампир/зомби/див звяр"; през социално обвързани като "събирателен образ на 1/2от българските жени, които са жертва на домашен тормоз/насилие"; до хапливи предположения като "Мегз след катастрофата преди 2 години". Сред стотиците потребители, написали своето предположение, се оказа, че неколцина са уцелили в десетката, но... крайният резултат все пак се оказа повече от шокиращ.

Окървавена и полугола, Каканашева пъчи бременен корем пред кухненския плот.

В текста към снимката Каканашева реши яростно да брани предстоящия празник и избора си на костюм.

„Кръвта, коремът, булото и голотата в снимката никак не са случайни — поогледайте се”, призова тя последователите си в мрежата и подробно обясни смисъла, който е вложила в тази визия: „тази снимка е на всички жертви на криворазбраното ни общество по отношение на думите — любов, брак, дете, семейство”.

Ето и пълния текст към снимката:

Halloween
Моят коментар:
О, виждали сте и много по-грозни неща, повярвайте ми???? — сега ще ви ги разкажа: Тази снимка е на всички жертви на криворазбраното ни общество по отношение на думите — любов, брак, дете, семейство…

Знаете ли кое е отвратителното?

1. Съпругите, които стоят, когато мъжете им изневеряват и не ги уважават, защото виждаш ли деца имали. Същите тези стават жертва на домашен тормоз и пак стоят. Заради децата или собствените им страхове и зависимости, питам?!

2. Младите момичета, които виждат в надутия корем билет за хубав живот. Същите онези, които после правят аборти… или знаете ли новата мода — изнудват богатите си и женени любовници, че ако не им дадат пари — ще разкажат или родят…

Хелоуин не е гнусен празник. Гнусно ви е когато се оглеждаме като общество в изродените костюми. Кръвта, коремът, булото и голотата в снимката никак не са случайни — поогледайте се.

Въпреки огромният и дълбок смисъл, който Мегз е вложила, в иначе не много оригиналната си визия, интернет потребителите, я разпъват на кръст. Голяма част от тях са възмутени от нея - не само заради костюма или заради факта, че си е позволила да се снима по този начин, а и заради думите, с които обяснява идеята си.

„Не мисля, че една бременност може да се свързва с тази гледка, та дори и за Хелоуин", коментират някои.

„Ужас! Отвратена съм! Как е възможно да се гаврите с едно толкова свято нещо като бременността? Бременност + Halloween + вампирски елементи + Мегз = раздвоение на личността", пише ядосана потребителка.

„Бременността е едно чудо на природата, най-свято и чисто нещо в нашия свят! Изобщо не е уместно да се маскирате така за Хелоуин, празник на мъртвите. Извратено е!”, смята друга фенка на дизайнерката.

"С бременността не трябва да се прави шега, при положение колко хора не могат да имат деца! Иска се малко АКЪЛ… но когато господ е давал🤔… Сигурно си била в пещера", гласи един от стотиците коментари под снимката на Мегз.

Не липсват и коментари на "родолюбиви" българи, които "строго и сляпо" следват българските традиции и обичаи и заклеймяват всяко вредно външно влияние: " Вместо да се облечете като жени и с народни носии и да отидете да изиграете хора вие ми се правите на изроди."

"Миглена Каканашева, счупи тъпометъра отново и то брутално!", плюе по нея поредната възмутена потребителка.

Все пак, сред морето от коментари, оставени от злобни, ядосани, възмутени, обидени, отвратени, ужасени, шокирани, погнусени и гневни потребители, се намират и шепа застъпници на Мегз, които одобряват вида ѝ и застават зад концепцията, вложена в него.

Все пак Хелоуин си е празник на зловещите и ужасяващи създания и костюмът на Мегз е съвсем в този дух. Макар да не е никак оригинален, зад него има дълбока идея, обвързана с ред социални проблеми, а видът на Мегз е премерено "отвратителен" и "гнусен".

Вижте какви други варианти на този костюм можеше да избере:

Мегз втрещи мрежата (СНИМКИ)

Мегз втрещи мрежата (СНИМКИ)

Мегз втрещи мрежата (СНИМКИ)

Мегз втрещи мрежата (СНИМКИ)

България

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Дри
  Отговор
  1 14:07  29.10.18
  Преди малко имаше статия за най-страшните фишми на ужасите.... Е, МегЗ отвя конкуренцията...
 • ванката
  Отговор
  2 14:10  29.10.18
  тази уродлива фъфлеща девойка да не е хамериканка че празнува този тъп празник ? и изобщо ние защо трябва да четем за нейната глупост??? о да забравих нали за това ви плащат да пишете само глупости
 • хахахах
  Отговор
  3 14:13  29.10.18
  А може би просто не трябва да се гримира
 • 4 14:14  29.10.18
  Този коментар е премахнат от модератор

 • Сизайнерката?
  Отговор
  5 14:18  29.10.18
  Изборът на сизайнерката да се маскира са Хелоуин стана повод за яростна интернет сидкусия Това е пародия предвид фъфлещата раковчанка?
 • 6 14:19  29.10.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • hold up
  Отговор
  7 14:23  29.10.18
  Някой с Хелоуин,без Хелоуин ,изглеждат зашеметяващо...по този начин...!!!!
 • 8 15:26  29.10.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Кую
  Отговор
  9 15:28  29.10.18
  Остатъчен мазут.Туй нещо за нищо не става.
 • 10 16:10  29.10.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Apple
  Отговор
  11 16:19  29.10.18
  Простапотхя
 • JEEP
  Отговор
  12 16:19  29.10.18
  Абе, тая мрежа как издържа на толкова взривявания всеки ден? Тая не мисля да я коментирам.
 • газо
  Отговор
  13 16:40  29.10.18
  Ми тя просто не трябва да се гримира и ще отвее всички на хелуин. Апропо, трябваше да сложите +18 на снимките!
 • Гост
  Отговор
  14 11:40  30.10.18
  Тя тая Мегз няма нужда от никакъв грим, тя си е природно готова за празника!:))))) А докога ще продължаваме да възприемаме тея западни простотии - Хелоуин и тем подобни?
 • гощо
  Отговор
  15 11:48  30.10.18
  Когато идваш от село,когато си расъл на място където тоалетната е в двора а не у вас си готов на всичко за да успееш и се интегрираш в големият град!

Напиши коментар:


Публикувай