1 703 2

Пътници се вдигнаха на бунт заради карго с миризлив плод в самолета

Заради случката индонезийският самолет излетял с цял час закъснение

Пътници се вдигнаха на бунт заради карго с миризлив плод в самолета
Снимки: shutterstock
Милена Трачева

Карго с азиатския плод дуриан, известен с отвратителната си миризма, възпрепятства излитането на индонезийски самолет, съобщава вестник Jakarta Post.

Забавянето от един час се наложило след като пътниците се вдигнали на бунт и отказали да пътуват в самолета, заради вонята.

В Азия дурианът се смята за деликатес заради кремообразната текстура и вкуса му, наподобяващ синьо сирене. Плодът, който идва от растението Durio zibethinus, също така е с богато съдържание на витамин С и витамин В, както и на тиамин, желязо и ненаситени мазнини. Миризмата му обаче, е отблъскваща и често е сравнявана с тази на мръсен канал и гниещо месо. Именно заради това в някои страни е забранено сервирането на плода в ресторанти, както и превозването му с обществен транспорт.

Пътници се вдигнаха на бунт заради карго с миризлив плод в самолета

Пасажерите от самолета на индонезийската авиокомпания Sriwajiya Air, който трябвало да излети в понеделник от Бенгкулу, на о-в Суматра за Джакарта, отказали да се качат на борда. Те били притеснени не само от миризмата на плода, но и от теглото на товара.

След възникналия проблем, от авиокомпанията признават, че в самолета са били натоварени повече от два тона дуриани. Въпреки това представители на авиопревозвача заявяват, че товарът по никакъв начин не би застрашил безопасността на пътниците, а неприятната миризма щяла да изчезне, когато самолетът се издигне във въздуха.

Пътници се вдигнаха на бунт заради карго с миризлив плод в самолета

Все пак дурианите били разтоварени, а пътниците излетели с час закъснение за Джакарта.

Главният корпоративен мениджър на Sriwijaya Air заяви пред изданието, че авиокомпанията има право да превозва екзотичните плодове.

"Не е незаконно да се пренася дуриан със самолет, стига да е опакован правилно, в съответствие с правилника и да бъде вътре в товарното отделение", обясни той, като допълни, че има много авиокомпании, които правят това."

Индонезия

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • като герберастите
  Отговор
  1 18:34  08.11.18
  Ако мине... !
 • Той е
  Отговор
  2 18:41  08.11.18
  Божествен вкус съчетан с отвратителен мирис, най-добре да се яде със запушен нос

Напиши коментар:


Публикувай