14 Ноември, 2018 11:33 2 952 5

Странно явление: Това се случва с мъжете през есента

  • студено-
  • есен-
  • жена-
  • жени-
  • промяна-
  • странно-
  • явление-
  • ново

Какво се променя при мъжете през студения сезон?

Странно явление: Това се случва с мъжете през есента - 1
Снимка: Shutterstock

Есента настъпва със своите промени - времето застудява, листата на дърветата падат. Това е и сезонът на грипа и настинките. През есента в общи линии всеки мисли как да се озове на топло и уютно място.

Оказва се обаче, че това е сезонът, в който либидото расте. Според изследвания есента е сезонът, през който нивото на тестостерон се покачва, пише zdrave.to. А развитието на хормоните, които се отнасят до сексуалното желание, се отнася и за жените.

Учените още не са открили каква е точната причина. Някои смятат, че тялото през есента произвежда повече тестостерон, тъй като нивото на дневна светлина намалява, а други смятат, че е въпрос на инстинктивно поведение, което сме наследили от нашите деди. Каквито и да са причините, фактът е, че през този сезон по-често оставаме в леглото, така че и честотата на интимните ласки се увеличава.

Интересен е и фактът, че благодарение на увеличеното производство на тези хормони, по това време на годината жените имат по-здрави бедра спрямо всяко друго време на годината. Това е доказано от изследванията в университета “Саймън Фрейзър” в САЩ. Данните сочат, че мъжете смятат, че жените са привлекателни през студените месеци.

Една от причините, поради които женските тела са по-сексапилни когато захладнее, се крие във факта, че мъжете са под влияние на нарастващото количество тестостерон. Другата причина е, че през лятото често са заобиколени с гледки на голи тела, така че през есента и зимата повече искат отново да се радват на голотата.

Миризмата през есента също засягат сексуалното желание. Алън Хирш, лекар и директор на Института за изследване на мирис и вкус, твърди, че ароматите през есента, особено храната, която по това време на годината подготвяме в домовете си, предизвиква при мъжете силни асоциации с домашния уют. Господата стават носталгични, спокойни, и така - готови за нежности.

В студените нощи близостта на партньора до камината или телевизията не е нищо необичайно. В Университета за наука и технологии в Хонг Конг са проучили и тази ситуация. Въз основа на изследвания заключават, че когато изпитвате чувството, че ви е студено, това стимулира желанието за всякакъв източник на топлина. Чувствата между партньорите, независимо дали споделят легло или чаша горещ шоколад, се преплитат. Когато се затоплим, ставаме по-емоционални. Резултатът е романтика в студените нощни часове.

Изследване на социалните мрежи и статусите, които споделяме върху тях, установи, че през есента броят на тези, които се отбелязват, че са във връзка, нараства. През летните месеци по-голяма част от потребителите посочват, че отново са свободни, което означава, че прекъсват романтичните връзки, в които са били преди.

Трябва да се добави, че есента е идеалното време за правене на деца. Статистически погледнато, най-много деца се раждат 9 месеца по-късно, а причината за това се крие във факта, че мъжете заради големите горещини през лятото, произвеждат по-малко сперматозоиди в сравнение с другите месеци в годината.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 мънафоф

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "изгризан морков":

    Ей , палав гейковец. Хайде да си поиграем

    Коментиран от #4, #5

  • 4 изгризан морков

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "мънафоф":

    Мадам Злата ,дори ме е гнус да ти отговоря!Поиграйте си отново със сина..!!!!!!Въшлив гей без класа,който се хвали с маркуча си,това му дари Парцка само !!!!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.