Last news in Fakti

15 Ноември, 2018 18:59 7 949 11

Ако пушите повече от 5 години, спасете белите си дробове с тази рецепта

  • тютюнопушене-
  • рецепта-
  • бели дробове-
  • замърсяване-
  • респираторни проблеми-
  • дихателни проблеми-
  • замърсители-
  • здраве

Милиарди хора по света страдат от дихателни проблеми вследствие на тютюнев дим или мръсен въздух

Ако пушите повече от 5 години, спасете белите си дробове с тази рецепта - 1
Снимки: shutterstock

Вредата от тютюнопушенето е добре известна на всички. Добре известни са и всички рискове за здравето, които носи димът от цигарите. Според данни на Световната здравна организация, всяка година, вследствие на този вреден навик умират около седем милиона души.

През последните години лекари и експерти от сферата на здравеопазването откриват все повече доказателства, според които отрицателните ефекти от тютюневите изделия не се ограничават само до белите дробове.

В едно миналогодишно изследване биолози описаха как тютюневият дим ускорява стареенето на всички органи в тялото, причинява необратими промени в структурата на кръвоносните съдове, правейки стените им по-тънки и крехки и играе роля за развитието на глухота.

Едно съвсем скорошно изследване разкри, че ако човек не се откаже от цигарите до 45-тата си година, рискува да умре много по-рано, отколкото му е предопределено. Авторите на изследването обясняват, че за да се изчисти и да започне да функционира нормално, на сърдечносъдовата система са ѝ нужни цели 15 години след отказа от тютюнопушене.

Ако пушите повече от 5 години, спасете белите си дробове с тази рецепта

Независимо дали сте пушач или косвено вдишвате цигарен дим, трябва да се грижите за здравето на белите си дробове.

Освен страстните пушачи, в най-рисковата група, заплашена от белодробни заболявания, попадат и жителите на мегаполиси и райони със силно замърсен въздух, поради факта, че респираторните им органи са подложени на постоянни атаки от различни замърсители.

Ако пушите повече от 5 години, спасете белите си дробове с тази рецепта

Най-честите заболявания при тези хора са астма, бронхити и различни видове кашлица.

Все пак има нещо, което може да помогне на белите ви дробове да дишат отново нормално. Учените твърдят, че съставките на тази рецепта могат да прочистят белите ви дробове и дори да предотвратят появата на рак.

Как да прочистите белите си дробове?

Ако пушите повече от 5 години, спасете белите си дробове с тази рецепта

Нужни са ви:

1 л. вода

1 малка част от корен от джинджифил
2 ч.л. куркума
400 г чесън (обелен и нарязан)
400 грама захар (може и бяла, но кафявата е по-добре)

Как да приготвите:

Изсипете водата в тенджера, сложете я на котлона и добавете захарта. Когато заври, добавете чесъна, настъргания корен от джинджифил и куркумата. Изчакайте, докато сместа се свари. След това преместете от котлона и оставете да изстине на стайна температура.
Съхранявайте напитката в хладилника.

Как да използвате:

Пийте по 2 супени лъжици от тази смес сутрин и вечер след хранене.
За по-добра детоксикация, вземете гореща вана и вдишайте евкалиптово етерично масло.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Грешен код от картинката

    9 0 Отговор
    Всичко супер, ама айде да е БЕЗ захар..
  • 2 ТМВ

    7 2 Отговор
    А алкохола...
    Той е още по голям враг и лош съветник!
  • 3 ежко бежко

    2 0 Отговор
    30 години пушач, по една кутия на ден,спрях ги,и за кратко време се изчистиха дробовете,но увреждат друго...!

    Коментиран от #6, #8

  • 4 Потев

    3 0 Отговор
    ТЕЗИ СТАТИИ ГИ ПИШЕТЕ БЕЗ ДА ПОКАЗВАТЕ ПРОКЛЕТИТЕ ФАСОВЕ БЕ, ТОВА Е КАТО РЕКЛАМА ЗА ДЕЦАТА, А И АЗ В 5.43 НЕ ИСКАМ ДА ГЛЕДАМ ФАСОВЕ БЕ, ИНАК ИНТЕРЕСНА СТАТИЯ
  • 5 Потев

    3 0 Отговор
    ИЛИ НА КРАТКО КАЗАНО - ИЗПОЛЗВАЙТЕ ДЖИНДЖИФИЛ, ЧЕСЪН И КУРКУМА В ЯСТИЯТА
  • 6 Потев

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "ежко бежко":

    ПОЛЕЗНИТЕ ЦИГАРИ СА 1-2 НА ДЕН, 2 е максимума, 1 е минимума, но 1 може да бъде достатъчна при добре планиран ден, сега ако си тежък бачкатор който не живее . . . вече е друг тема
  • 7 Снежа.

    14 0 Отговор
    Пуших 30 г от 12 не пуша, когто пуших всяка сутрин събуждах целия блок с кашлицата си.Когато ги спрях кашлях около месец и това бе.По интересно е как ги отказах ами реших и сложих една бутилка на масата и всеки ден вместо цигари си пусках сумата в бутилката, Ще кажете не беше ли трудно --!ами беше но там идва волята ако я имаш и много инат и. Резултата 12 г не пуша....пожелавам всекиму!!!!!!!

    Коментиран от #9

  • 8 ежко бежко

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "ежко бежко":

    Пуших оригинални цигари, най-добрите,не сега дето пушат фъшкии!!!!!!С хубаво ,кафе, приятели и добър живот!Нямаше тогава порнография.....!!!!
  • 9 гост

    6 0 Отговор

    До коментар #7 от "Снежа.":

    Аз пък работех на място, което изискваше да гоня автобус и понеже склада беше отдалечен от спирката се налагаше често да бягам, за да не вися още час до следващия автобус. След 5мин. бягане преживявах час стрес със студена пот и трудно дишах. Казах си, че за един млад човек това не е нормално и спрях. С парите започнах да си купувам качествена храна, по-различна, по-хубави дрехи, екстри които като студент не си позволявах докато пушех. След това си купих и кола, малка и евтина за употреба и пак ми оставаха повече отколкото давах преди това за цигари. В днешно време пушач дава средно по 120-150лв на месец или към 1500лв годишно. Съседите ми си мислят, че имам висока заплата и реват, че нямали пари, но в магазина купуват суджук, бира и цигари, а аз за толкова пари пазаря пълни чанти със зеленчук и млечни продукти. Просто хората са ограничени в мисленето си и не разбират, че живота им е избор или цигарите, или здравето, а оттам и парите.

    Коментиран от #10

  • 10 БРАВО

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    БРАВО, ДЕ ДА МОЖЕХМЕ ВСИЧКИ КАТО ТЕБЕ . . . НЯМАШЕ ДА СМЕ МАТЕРИАЛ А ХОРА . . . ОБАЧЕ ГЕНЕТИКАТА ТЕЖИ НА МЯСТОТО СИ, ВСЕ ПАК БЕЗ ВОЛЯ ЩЕ СЕ ВЛАЧИМЕ ПО ЗЕМЯТА
  • 11 Гост

    2 3 Отговор
    Да, и си намажете г*за с люта чушка за още по-голям ефект! Глупости!