16 Ноември, 2018 11:07 8 841 6

Гери Малкоданска говори за първи път за кошмара с раждането на сина си

  • гери малкоданска-
  • раждане-
  • недоносени деца-
  • преждевременно раждане-
  • родилка-
  • страх-
  • фондация нашите недоносени деца

Синоптичката на NOVA подкрепя каузата на Фондация „Нашите недоносени деца”

Гери Малкоданска говори за първи път за кошмара с раждането на сина си - 1

„Искам хората да знаят и да участват по един или друг начин, да се набират средства, да се говори за това нещо, защото тенденцията е броят на недоносените деца да расте всяка една година и в България статистиката е 6000 на година, което е 10% от децата, които се раждат”, обясни в ефира на „Здравей, България” синоптичката Гери Малкоданска, която е един от най-отдадените поддръжници на каузата на Фондация „Нашите недоносени деца”.

Целта на кампанията тази година е да се изградят в България повече отделения по неонатология, които да поемат грижите за недоносените деца. Освен това ще се организират и помещения, където родителите да могат да виждат децата си по време на болничния им престой.

„Всеки може да се включи в кампанията за недоносените бебета със SMS на номер 17 777 с текст DMS BEBE”, добави Гери Малкоданска.

Младата майка разказа за преждевременното раждане на нейния син Лео.

"Сега Лео е добре. Проблемите започнаха в петия месец. Тогава вече се знаеше, че ще има преждевременно раждане. Кога точно ще се случи, никой не може да ти каже. Аз бях подготвена родилка, която ще роди недоносено дете“, сподели своята лична история Малкоданска, която наскоро стана майка.

„Моят апел е към всички майки, които тепърва минават през това нещо е да правят често прегледи, да слушат лекарите, защото когато си подготвен за едно преждевременно раждане е много по-различно, отколкото когато отидеш и просто да родиш в 7-и или 8-и месец. Страхът го има постоянно. Той е с мен все още. Страхът е, че ти можеш да родиш детенце, което е под килограм, страхът е, че то може и да се справи, но не знаеш какви ще са последствията, страхът да родиш и в 7 месец — не знаеш в много дълъг период дали детето ти ще вижда, дали ще те чува, дали ще се развива нормално и дали няма да има някакви увреждания. Страхът е голям и най-щастливото нещо в живота ти — раждането, е съпътствано с най-големия ти ужас. Чувствата са много противоречиви“, разказва тя.

„Последният ми болничен престой беше един месец. Моето ставане беше единствено до банята. Всичко останало беше предвижване в инвалидна количка. Аз бях в болница, която беше подготвена да поеме толкова малко детенце с ниско тегло. Бях на много медикаменти, които се опитаха да спрат раждането, но в даден момент няма спиране", призна красавицата.

„Аз нямах щастието да родя и да прегърна детето си. То беше взето на секундата. Най-големият страх беше, когато ме заведоха при него. Самата гледка ме уплаши. Всичко беше страшно — нощите, дните, обажданията по телефона. Той след това беше месец в болница, аз имах право да го виждам веднъж на ден, за малко време”, сподели Гери Малкоданска.

„И в момента е страшно. Слава на всички лекари, които се грижат за него. Това е едно от най-страшните неща, за които никой не е подготвен. Може да се случи на всеки и трябва да се говори, да се знае и да се помага на родители и деца", завърши разказа си тя.Гери Малкоданска говори за първи път за кошмара с раждането на сина си


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русенец

    27 2 Отговор
    Е и ако не беше Гери Малкоданска, щяхте ли да напишете тази статия ? В България обикновени хора няма ли за вас ? Или те са само пълнеж и данъкоплатци ?

    Коментиран от #2

  • 2 стоян георгиев

    10 1 Отговор

    До коментар #1 от "Русенец":

    идеята баико е да се говори за проблеми на обикновенните хора от известни такива за да се даде гластност на самия проблем.малкоданска разказва за личните си премеждия като маика на недоносено дете.такива проблеми имат мнозина ,но понеже са анонимни трудно се стига до по-сериозна дискусия и много от нещата остават неразкрити,а хората като изпаднат в такава ситуация нямат достатъчно инфо и подкрепа!няма нищо лошо в тва маконданска да повдигне тази толкова наболяла тема ,а тва че е известна само помага.
  • 3 Вероятни причини

    8 1 Отговор
    Антигенна непоносимост ( социалният момент надделява над биологичния при избор на партньор), лоша физическа кондиция на бъдещата майка ... Все неща , дето са по силите на самата майка
  • 4 Denis

    16 1 Отговор
    Диетите, предпочитането да се ходи модерно през зимата, а не топло облечена ( увреждане на яйчниците) лоша физическа кондиция отново от диети, късно раждане, приемане на различни лекарства за отслабване за фигура, за незнам какво още , както и опасни процедури за разкрасяване ...водят до трудно раждане.
    Дива мания постоянно да излгеждат добре, а не да бъдат майки.
  • 5 реклама

    6 0 Отговор
    на женската красота е професията на тази жена и сега някаква висша сила я връща на земята с истинската стойност !Дано не разглезят детето от престараване.
  • 6 курвоазие

    5 1 Отговор
    Кампания води жената, пак лошотията и завистта избликва!Напоследък ,много деца се раждат недоносени, това е ад и за майката и за детето!Ако каже някой нещо положително,то ще бъде от рода на ,,хубавото да са живи и здрави,,няма лошо ,но просто речника е беден!Ако няма този израз, започват нападките!Мислете с каквото се мисли,не със задната част!