26 Ноември, 2018 18:30 8 635 10

Евтина корекция на носа струва живота на млада жена точно преди сватбата

  • ринопластика-
  • пластична операция-
  • неуспешна-
  • кома-
  • сърдечен арест-
  • мозъчен оток-
  • мексико-
  • мозъчно увреждане-
  • почина

Американката изпадна в кома и получи трайни мозъчни увреждания заради грешно поставена упойка

Американката, която изпадна в кома след неуспешна операция за коригиране на носа, е починала. Това съобщи нейният адвокат в събота.

Трагичната история на Лаура Авила, агент по недвижими имоти от Далас, започва като приказка за една бъдеща булка, която искала да бъде неотразима на сватбата си. Ето защо тя поискала да направи няколко дребни подобрения по себе си и за целта избрала клиника по пластична хирургия в Мексико.

Младата жена влиза в центъра "Рино" в град Сиудад Хуарес през октомври, за да се подложи на няколко прости интервенции — корекция на носа и поставяне на силиконови импланти в гърдите. Изборът ѝ на клиника зад граница бил свързан с цената на процедурите, които в САЩ стрували изключително скъпо. За това свое решение обаче, младата жена плаща с живота си.

Когато влиза за операцията обаче, Авила не подозира, че 8 часа по-късно ще излезе от там на системи, борейки се за живота си.

Грешка на анестезиолога по време на операцията причинила подуване на мозъка, бъбречна криза и сърдечен арест, от които американката изпада в кома.

Сестрата на Лаура — Анджи Авила разказа пред CBS News, че лекарите в мексиканската болница, където първоначално била приета сестра ѝ, обяснили, че упойката е била поставена на грешното място в гръбначния стълб на Лаура, което довело до страшните последици.

След като е транспортирана от Мексико в САЩ, 36-годишната американка е настанена в интензивно отделение, където лекарите констатират, че е получила трайни мозъчни увреждания.

Въпреки грижите и усилията, които американските лекари полагат, за да спасят живота на Лаура, тя все пак умира.

В изявлението по повод смъртта на младата жена, нейният адвокат Лари Фридман се обърна с апел към обществото:

"Нека нейната смърт да не е напразна. Нека служи за пример. Хората трябва да си спомнят за Лаура, преди да потърсят услугите на хирурзи зад граница, в опит да спестят пари. Те трябва да си напишат домашното и да проучат опита, обучението и историята на всеки лекар, преди да се запишат за операция. Винаги поглеждайте, преди да скочите", призова той.

Годеникът на Лаура — Енрике Крус, който заминава с нея за Мексико, заяви пред телевизионния канал CBS News, че проверил клиниката преди заминаването им и открил множество положителни отзиви онлайн.

В опит да защити решението на сестра си, да се оперира в Мексико, Анджи разказа, че тяхното семейство има много близки семейни приятели там и като малки те често пресичали границата, за да ги посетят в Ел Пасо.

"Ако за някого действията на сестра ми изглеждат безразсъдни и откачени и си каже: "О, те са отишли от друга страна, в непозната страна", то аз искам да му кажа, че за нас там е у дома, място, което познаваме", заяви Анджи Авила.

След трагичната загуба на любимата си, годеникът ѝ е решен да съди клиниката. Пред CBS DFW той заяви, че ще повдигне обвинение в убийство срещу клиниката и екипа, който е трябвало да оперира бъдещата му съпруга.

Енрике Крус разказа, че интервенциите, за които Лаура е влязла в клиниката така и не са били направени, защото анестезиологът е проявил некомпетентност, още преди началото на операцията.

"Вече сме наели адвокати — това вече помага клиниката да бъде затворена от властите. Вече повдигнахме обвинение в лекарска небрежност, а сега ще ги съдим и за убийство".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Експерта

    21 7 Отговор
    НЕПРАВИЛНА ИНТРУБАЦИЯ ОТ СТРАНА НА АНЕСТЕЗИОЛОГА ,КОЙТО Е ТИКНАЛ ТРЪБАТА ВМЕСТО В ТРАХЕЯТА В ХРАНАПРОВОДА,ОТ КОЕТО СЛЕДВА ЗАДУШАВАНЕ,ПОДУВАНЕ НА МОЗЪКА СЪПРОВОДЕНО СЪС СЪРДЕЧЕН АРЕСТ КОМА И СМЪРТ
  • 2 877

    6 2 Отговор
    Така, така
  • 3 hmhmhm

    29 4 Отговор
    е корекции и какво ти пречиха гърдите или носа. Сега в кофчега как си?! За мен корекции се правят когато са жизнено необходими такива глезотиики не ги толерирам.
  • 4 Експерта

    3 3 Отговор
    НЕ Е ЛЕСНО ДАЖЕ И ПРАВИЛНО ДА Я ИНТУБИРА ТОВА ТРЯБВА ДА СТАНЕ В РАМКИТЕ НА 30СЕКУНДИ СЛЕД ВЛИВАНЕТО НА ТЕЧНОСТИТЕ ЗАЩОТО ТОГАВА СПИРА САМОСТОЯТЕЛНОТО ДИШАНЕ ИЗПАДАШ В КОМА
  • 5 гост

    6 1 Отговор
    Пълно е с тъпаци на тая планета

    Коментиран от #8

  • 6 Очевидец

    5 4 Отговор
    Американските простотии край нямат !
  • 7 Що бе мило

    3 4 Отговор
    Щом си прави такиз изцепки не се уважава като човек. Дявола я наказа. Майната му какво мислят другите. Е затова не искам никой да ме харесва. През онази работа ми е. Важното да имам цигари , бира и другото не ме търси. Ти да видиш па моя нос къв е смазан и жените се възбуждат от мене. Ма аз гледам да се напия и да си легна и те да си жулят пичките докато спя на пейката държейки бирата в ръката си.
  • 8 антрашпиц

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Светът ще се свърши но тъпаците не.
  • 9 Morgoth

    0 0 Отговор
    Какво по дяволите не си харесва на носа???
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.