9 611 8

Гъмов направи емоционална изповед, жена му го оставила заради...

Актьорът разказа за разочарованията в живота си

Събина Андреева

Станимир Гъмов е символ на комедията не само пред камерите на "ВИП Брадър", но и в живота. Животът на актьора обаче не е пълен само със смях и забава, а и с тъга, огорчение и разочарования. Това е признавал самият той, разбира се, уточнявайки, че съумява бързо да излезе от тези опустошителни емоционални състояния.

"Не ги наричам депресии. Това е диагноза в крайна сметка, много сериозно нещо е депресията... Тъгата... Има и самосъжаление понякога... И си казваш: "Защо пък сега на мен?!" Много бързо излизам от тези състояния. Гледам да не се подчинявам на тези неща. Плюс това като имаш много приятели около себе си, прекрасна работа и нямаш време... В крайна сметка то е въпрос на его", споделял е Станимир Гъмов.

Актьорът не е изтъквал конкретните причини, поради които периодично затъва в блатото на негативните чувства. В артистичните среди се коментира, че вероятно поводи в миналото му са били моментите на безпаричие в семейството. В един такъв момент актьорът все пак успял да се вземе в ръце и намерил изход от безизходицата. Цяло лято бил общ работник на строеж. Гъмов не се срамува да си го признае.

"От бачкане не ме е страх. Трудил съм се на строеж. Носехме, мъкнехме, стъргахме, грундирахме – по 10 часа на ден", признава той. От тогава той помни и забавна случка. Стъпил на тухла четворка, за да маже с грунд по-нависоко, но взел, че паднал и изсипал кофата върху себе си. "Станах червен... Как се маха ли?! С времето", разказва Гъмов с емблематичното си чувство за хумор.

Моментите на финансови затруднения със сигурност са били неприятни за актьора, но това, което го мъчело години наред, а и днес има своето отражение върху емоционалното му състояние, е раздялата с жена му Ани. Той не е споделял причините за нея, но пък е признавал, че чувства силна вина за разрива помежду им. В арт съсловието се мълви, че причината е злоупотребата му с алкохола и бохемските компании, с които пирува до зори. Днес двамата са запазили добри отношения и си поделят грижите за сина им Иван, пише "Уикенд".

А Станимир Гъмов, както се убеждават всяка делнична вечер и зрителите на "ВИП Брадър", е изключително забавен. Ръси шеги и споделя житейски истории, почти изигравайки ги като скеч. Както веднъж, малко преди да влезе в Къщата, актьорът сподели, че се крил, за да не влезе в казармата. "Ако не ме бяха приели за актьор, може би щеше да ми се наложи да отида в казарма и това съвсем да обърка нещата... Аз се крих до 30 години. Търсиха ме много упорито, непрекъснато дишаха във врата ми, но вече бях във ВИТИЗ."Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Зайко Байко многознайко
  Отговор
  1 16:51  26.11.18
  Гъмов, ти знаеш как да се лекуваш, обади се на Васко да Гама от село рупча и си сипете по едно, жените са до време, алкохолът до живот, тъй казваше баба ми.

  Коментиран от #4

 • Иванчев
  Отговор
  2 18:41  26.11.18
  Гъмов, тегли две "магистрали" и газ до дупка. Животът е радост и тъга. Явно ЯЯ ти липсва, брато. Жалим много, но ти сам го изгони.
 • боцмана
  Отговор
  3 19:04  26.11.18
  Заради това , че пълен боклук.
 • Питам
  Отговор
  4 04:50  27.11.18

  До коментар #1 от "Зайко Байко многознайко":

  Твоята педеразия докога ще е ?

 • един
  Отговор
  5 09:15  27.11.18
  Гъмов с чувството си за хумор и таланта си е добър комедиен актьор. Беше голяма излагация участието му в едно предаване на брадъра, в което крещеше и сипеше обиди по адрес на Кичка Бодурова. Крайно непристойно и долно - по млад човек да обижда и разплаква по-възрастна от него дама. Толкова беше непоносим, че не се траеше. Нещо се беше главозамаял от интерес от страна на разни млади момичета и една фолк певица, разхождаше се пиян и беше дал воля на всичко, научено на строежа. Сега е в по-добра светлина, а в мюзикъла, който направиха, беше страхотен.
 • 6 16:17  27.11.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • ЕКСПЕРТА
  Отговор
  7 03:51  28.11.18
  ЗАРАДИ ПИЯНСТВАНЕТО
 • Krasi Kloninga
  Отговор
  8 23:14  28.11.18
  Хора нека се оби4аме и бъдем по -добри! Животът е миг между две ве4ности , нека го ценим и да се събуждаме в утрешния ден 4е сме по-добри и справедливи от в4ерашния ден ! Да ценим доброто в хората, а не да използваме ситуацията и да прикриваме злобни и тирани! Бог да ни пази и закриля!

Напиши коментар:


Публикувай