8 183 1

Лили Иванова погребва тайно голямата си любов

Последното желание на композитора било да бъде изпратен тихо само от най-близките

Композиторът Иван Пеев, който е голямата любов на Лили Иванова, ще бъде погребан тайно, защото по всяка вероятност ще присъства и самата прима, твърди в. "Телеграф".

Певицата от години не ходи на поклонения на свои колеги, защото се страхува да не бъде снимана отблизо, за да не ѝ се видят бръчките, които старателно крие на официалните си фотоси. Този път обаче, може би ще направи изключение, тъй като покойникът е повече от специален — за него тя казва, че е единственият мъж, когото е обичала истински.

Последното желание на музиканта е било да бъде изпратен в последния му път само от най-близките, тихо и кротко, така както и живя. Затова само едва няколко човека, които се броят на пръстите на едната ръка, са поканени на опелото, което по всяка вероятност ще бъде утре.

Ванко Пеев, както го наричат в музикалната гилдия, издъхна на 81-годишна възраст в събота, 24 ноември. Той е починал в дома си.

Въпреки че имаше куп здравословни проблеми през последните години, той се държеше до последно и всеки вторник се срещаше с най-близките си приятели от бранша. Понякога му се налагаше да пропусне сбирката, заради прием в болница, където да бъде стабилизирано състоянието му.

Преди 4-5 дни обаче, състоянието му рязко се влошило. Не можел да стане от леглото, започнал все по-трудно да говори. Единственият му син организирал така работата си, че да може да я върши от вкъщи, за да е близо до баща си и да се грижи за него.

В събота по някое време наследникът забелязал, че баща му не диша и извикал линейка. Лекарите констатирали кончината му.

"Говореше ми за смъртта в последно време. На 2-3 пъти влизаше в Александровска, а след това ми сподели: "Да знаеш, че не се страхувам". Обичаше да се шегува на тази тема като казваше: "Щом никой не се е върнал от там, сигурно е по-хубаво", разказа поетът Георги Начев.

България

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • 1 11:11  28.11.18
    Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай