6 145 9

Местата, на които НЕ трябва да слагаме телефона си (ВИДЕО)

Освен, че вредим на здравето си, оставянето на мобилното устройство на определени места, може да го съсипе

Местата, на които НЕ трябва да слагаме телефона си (ВИДЕО)
Снимка: shutterstock
Милена Трачева

Повечето съвременни хора не могат да си представят живота без мобилния си телефон. Но макар да заем, колко е вреден за здравето ни, не се замисляме и за миг, че можем да го оставим за малко настрана. Дали наистина е нужно го вземаме в банята или в леглото?

Но това не са единствените места, на които е по-добре да не взимаме със себе си устройството.

Вижте примери за местата, на които често оставяме смартфона си, без дори да осъзнаваме, че си вредим.

Най-голямата грешка, която всички правим, е да слагаме телефона си под възглавницата. Вълните, които излъчва устройството, могат да ни причинят главоболие, проблеми със съня, които да доведат до още по-сериозни проблеми.

Със сигурност е много удобно да слагате телефона в джоба си, но това крие редица опасности. Първо, лесно можете да счупите екрана му. Също така е изключително лесно за крадците да ви го вземат, без дори да разберете. А сещате ли се колко пъти сте набирали някой случайно, защото сте седнали върху телефона си? Да не говорим за вредите, които сигналът от телефона причинява на нашето здраве.

Учени от различни институции са доказали, че електромагнитните вълни от устройството афектират количеството и качеството на семенната течност на мъжете.

Жените пък са склонни да слагат телефона в сутиена си, но се препоръчва да не го правят, тъй като така се увеличава риска от рак.

Много майки неволно си създават навик да слагат телефона си в количката на бебето. Това също не е уместно. Проучване сочи, че този навик може да доведе до проблеми с поведението на децата, като хиперактивност и липса на внимание.

Не е хубаво да оставяте телефона си и на студено. Ако температурата е под 0 градуса и след това влезете в топло помещение, ще се получи кондензация, която ще влоши състоянието на телефона. Най-добрият начин е да си купите специални калъфи, които се пригаждат към всякакви температури.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 07:08  29.11.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • trol
  Отговор
  2 07:15  29.11.18
  фаноса
 • 3 08:49  29.11.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 4 09:09  29.11.18
  Този коментар е премахнат от модератор

 • Читател
  Отговор
  5 10:20  29.11.18
  И какво излъчва един GSM, който не се ползва? Мобилните клетки излъчват постоянно сигнал - те ни "облъчват", съгласен съм.
 • Русенец
  Отговор
  6 10:21  29.11.18
  Аме къде да го слагаме !? Смартфоните стават все по-големи и по-неудобни за носене ! Да направят екранирани чантички за тях или да измислят технология намаляваща електромагнитното излъчване !
 • 7 11:07  29.11.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 8 11:18  29.11.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Грую
  Отговор
  9 14:11  29.11.18
  Мога да посоча едно, но е нецензурно и ще се въздържа, макар че доста хора трябва да си слагат там не само телефона!

Напиши коментар:


Публикувай