Last news in Fakti

10 Декември, 2018 17:39 8 240 11

Каква е ползата да спите с половин лимон до леглото?

  • лимон-
  • половин лимон-
  • сън-
  • до леглото-
  • ползи-
  • свойства-
  • полезен-
  • цитросов плод-
  • здраве

Жълтият цитрусов плод пречиства, тонизира, дезинфекцира, успокоява

Каква е ползата да спите с половин лимон до леглото? - 1
Снимки: shutterstock

Лимоните са полезни поради високото си съдържание на витамин С. Добавяме киселите цитрусови плодове към чая си, използваме ги когато приготвим различни ястия, а освен това се възползваме от лечебните им свойства, когато се борим със състояния на грип и настинки.

Но с това не се изчерпват всички полезни свойства на лимоните, защото този полезен плод има куп приложения и е способен да повлияе добре както на здравето ви, така и на заобикалящата ви среда. Има куп начини да използвате лимоните и още толкова разнообразни приложения.

Например, пробвали ли сте да сложите половин лимон до леглото си, преди да заспите? Ако не сте - опитайте! Несъмнено ще бъдете много приятно изненадани от настъпилите промени.

Ето какви са те:

Каква е ползата да спите с половин лимон до леглото?

Пълен релакс

Ароматът на лимон намалява тревожността, успокоява нервната система и помага за облекчаване на напрежението след труден работен ден. За да се отпуснете напълно, поставете лимон до леглото и полегнете. Буквално след 20 минути вашето тяло и ум ще се върнат напълно към нормалното си състояние.

Подобрена концентрация и внимание

Ако вдъхвате аромата на лимон всяка нощ, можете да постигнете невероятен резултат! Само за една седмица концентрацията и паметта ви ще се подобрят и умствената ви активност ще се увеличи значително. Ще правите по-малко грешки в работата, а новата информация ще запомняте незабавно.

Подобрява настроението

Ароматът на лимон е най-доброто средство за депресия и лошо настроение. Ако сте просто разстроена от някое събитие, то само за половин час настроението ви ще се подобри значително, когато вдишате приятна миризма. В случай на продължителна депресия, ще е необходимо по-дълго време за подобряване на настроението — поне няколко седмици.

Пречиства въздуха от микроби

Мислили ли сте някога колко микроби има във въздуха? Ако не, тогава не си струва. Просто знайте, че ако поставите половин лимон до леглото, всички микроби ще бъдат унищожени. Тази процедура е особено полезна по време, когато в дома има човек с простуда.

Понижава кръвното налягане

Наистина невероятно свойство на аромата на лимон е способността да понижава кръвното налягане. Ако страдате от хипертония, тогава половин лимон до леглото е незаменим инструмент за борба с нея.

Прогонва насекомите

Ако къщата мирише на лимон, тогава мравките, мухите и комарите в паника ще напуснат стаята. Тези вредни насекоми не понасят аромата на полезните цитрусови плодове. Половин лимон в стаята е чудесна алтернатива на химикалите за борба с вредителите. За да постигнете най-добър ефект, поставете в лимона изсушени цветове от карамфил.

Каква е ползата да спите с половин лимон до леглото?


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 кучето шаро

    2 2 Отговор
    По - добре шише с вода , върши чудеса !
  • 3 ванката

    15 3 Отговор
    абе аз спа с един лимон и като се прибера вечер пиян лимона става 2-3 пъти по-кисел...
  • 4 Джудже

    17 3 Отговор
    Ако спите със скумрия лимона ще е от полза;-)
  • 5 Радо

    6 3 Отговор
    Лимонът ми действа най-добре релаксиращо като е нарязан в каната с виното.
  • 6 Ефектна диета

    4 3 Отговор
    Браво, Миленче, приятна статия. Също така от лимон се отслабва, аз така се отървах от тъй омразните излишни килограми! Хапвате лимон (без мед или захар!) на гладно всеки ден и след няколко дни се проявява видим ефект! Естествено трябва да има пълно въздържание от всякаква вредна храна, а позволената - в малки порции.
  • 7 нервен

    2 3 Отговор
    Оооо веднага отивам да си направя една плодова салата и да си легна в нея да пробвам ...дали ще съм нов човек утре
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 dsadsa

    1 1 Отговор
    До леглото 3 шота текила, малко сол и с лимона спа като мечка зимен сън
  • 10 Истинския Сладур

    2 0 Отговор
    Ухае хубаво и това е добра идея ,до леглото,но пущения е много кисел....!Виж за домашна лимонада,приготвена от готин барман през лятото си е супер напитка...!!!!
  • 11 Полито

    0 0 Отговор
    Страхотно.Знам ,че лимоните помагат за много неща.За кръвното и за наднорменото тегло съм сигурна.Всяка сутрин си правя по едно шише 1.5л вода със три изцедени лимона.Чувствам се страхотно,но за нервите ,напрежението и паметта малко се съмнявам.От опит го казвам😉