Last news in Fakti

13 Декември, 2018 11:33 5 505 5

Стоян от Благоевград свали 140 кг само за 2 години (ВИДЕО)

  • килограми-
  • отслабване-
  • наднормено тегло-
  • свръх тегло-
  • стоян терзийски-
  • нов живот-
  • преобразяване-
  • благоевград

Историята на един българин, който успява да стопи теглото си от 230 кг на 90 и то без модерни диети или скъпи хапчета за отслабване!

Как се свалят близо 140 кг само за две години? С много упорство, воля и целеустременост, разбира се. Воден от желание за нов и по-добър живот, един мъж със свръх наднормено тегло успява да вземе живота си в ръце и да се стопи от ужасяващите 230 килограма на удивителните 90 само за 2 години.

Не, това не една от онези мелодраматични американски истории, за които се правят риалити предавания. Това е историята на един млад българин, който днес живее напълно нов и различен живот от онзи, в чийто капан се е намирал само преди 2 години. Потиснат от зависимости, обиди и безброй неудобства, той успява да се пребори със себе си и да отслабне драстично.

Главен герой е 31-годишният Стоян Терзийски от Благоевград.

Той разказва открито, спокойно и със самокритика своята история и споделя пред Нова телевизия как е успял да се пребори с наднорменото си тегло.

Детството му минава в бедно семейство, в което единственото важно било да има нещо на масата — каквото и да е. Така се формирали ранните навици на Стоян да яде нездравословно. Битката с килограмите за него обаче започва, когато в рамките на шест месеца губи родителите си.

„Тогава вследствие на изживяния стрес започнах да се тъпча. Никога не съм ял заради това, че съм бил гладен. Просто замествах тяхната липса с храна”, споделя Стоян.

При него апетитът идвал с яденето, без спиране, по цял ден. По ирония на съдбата мъжът работел в голям хранителен магазин, където всичко му било под ръка и той не подбирал. Нямало рафт, недокоснат от него. Взимал и хапвал от всичко по малко.

„С кафето изяждах два броя тестени закуски, изяждах и две-три вафли след това. На обяд изяждах половин или цял хляб с килограм кренвирши с кутийка майонеза. След обяд продължавах. Вечерях килограм и половина пържени картофи, същото количество месо. Задължително сладко след това”, разказва Стоян Терзийски.

Изчислява, че на ден е изяждал около 5-6 кг. храна. Така тъпченето направило от Стоян двойно по-голям човек, но с половин живот. Той спрял да се движи, все по-трудно се справял вкъщи, а единственото, което правил, било обилно да закусва, обядва и вечеря. Похапвал доста и през останалото време.

Повечето килограми разболяват Стоян. Рязко започва да вдига кръвно, но лекарите не успяват да установят с колко, защото апаратът не може да обгърне ръката му. Срива се и психически. 230-те му килограма стават повод за много обиди и подигравки. Един ден обаче Стоян осъзнава, че му е нужна промяна и започва да гладува. Сваля 50 кг., но за кратко. Разбира, че с глад няма да стане и започва строга диета. Спира да яде тестени изделия, сладко, ориз, картофи. Повече от две години не слага нищо такова в устата си.

Днес навсякъде Стоян среща хора с наднормено тегло. Чувства ги по някакъв начин близки, но не ги оправдава. След тежката битка със себе си и килограмите мъжът вярва, че всичко хубаво в живота му тепърва предстои.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво

    19 0 Отговор
    С упорство и воля всичко се постига.

    Човекът може да развие бизнес с диети и режим на хранене за хора като него... Те имат нужда
  • 2 Бравос

    19 0 Отговор
    Евалата на пича-поредното доказателство че" всичко е в нашите ръце.."
  • 3 Вили Симеонова

    13 0 Отговор
    Поздравления! Успех и любов !
  • 4 Радо

    0 7 Отговор
    Анорексията е коварна болест - не прощава на никого!!!
  • 5 и аз бех

    7 2 Отговор
    Бате аз бех 180см. 105кг.Със много спорт и правилно хранене станах 80кг. но бях неоформен.После започнах да ходя на фитнес да оформя тяло и това направих.Обаче според мен вече няма смисъл.Дали си 100,200 или 80 кила и то на мускули няма значение ако няма п*чета които да чешаш редовно не си заслужава да имаш хубаво тяло по-добре си яж пържолите и да не ти пука колко кила си.