13 Декември, 2018 16:46 3 740 7

Как да оцелеем на служебното коледно парти

  • оцеляване-
  • служебно-
  • коледно парти-
  • служебно парти-
  • съвети-
  • празници

Отпуснете се, но не прекалено

Как да оцелеем на служебното коледно парти - 1
Снимки: shutterstock

В сезона на предколедните партита и банкети настроението е приповдигнато, но тези мероприятия крият и известни рискове. Комбинацията от алкохол, стрес от последните задачи за годината и свалени задръжки може да доведе до неподходящо поведение, което пък в бъдеще да окаже негативно влияние върху кариерата ви.

За да не ви сполети нещо такова и да останете с приятни спомени от купона с колегите, сайтът Expert.bg дава няколко полезни съвета, които да ви помогнат да запазите благоприличие по време на служебното парти за края на годината.

1. Отидете, дори и да не ви се ходи. Добре е да покажете, че сте част от екипа. Останете поне час.

2. Поинтересувайте се предварително дали има някакъв дрескод и го спазете.

3. Използвайте партито като възможност да пообщувате с колеги, с които обичайно не си говорите толкова много. Връзките могат да ви бъдат от полза.

Как да оцелеем на служебното коледно парти

4. Дръжте се приятелски с шефа, но не твърде фамилиарно. Не забравяйте, че утре отново ще се върнете към обичайните си роли на началник и подчинен.

5. Избягвайте и чувствителни теми като политика, религия, семейно положение. Под въздействието на алкохола тези въпроси могат да доведат до сериозни спорове и конфронтации.

6. Знайте колко носите на алкохол и в никакъв случай не преминавайте лимита си. Когато сте вкъщи или с приятели, можете да се почерпите повече, но на служебен банкет това ще направи изключително лошо впечатление.

Как да оцелеем на служебното коледно парти

7. Хапнете предварително. Не е красива гледка да видиш служител, който граби с шепи от храната на партито и се тъпче.

8. Не говорете за работа и не се опитвайте да подпитвате за бонуси, повишения и т.н. Това не е нито времето, нито мястото.

9. Не сваляйте никой от колегите си, без значение какъв е семейният му статут. На подобни неща никога не се гледа с добро око.

Как да оцелеем на служебното коледно парти

10. Отпуснете се малко, но не прекалявайте. Въпреки всички изброени до момента ограничения, не бъдете студени и резервирани по време на забавата. Посмейте се, бъдете социални, демонстрирайте принадлежност.

11. Когато си тръгвате кажете "довиждане" на всички и благодарете на организаторите на банкета.

12. Внимавайте с постовете в социалните мрежи! Помнете, че шефът ви може да ги види на следващия ден. Не публикувайте нищо, което може да ви злепостави или за което ще съжалявате.

13. Ако следващият ден е работен, отидете навреме на работа и се постарайте със задачите си. Иначе ще събудите подозрения, че предишната вечер сте прекалили с пийването и купона.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АЛ КУРОПАТКИН

    23 4 Отговор
    глупости, на коледен банкет се ходи да се пие и чука

    Коментиран от #6

  • 2 кккк

    11 1 Отговор
    14. Ходи и се напий с парите на шефа

    Коментиран от #4

  • 3 Радо

    17 0 Отговор
    На следващия ден след партито, колкото повече Ви е срам от колегите, значи толкова по-хубаво сте си изкарали.
  • 4 на банкет се оди за тва

    7 3 Отговор

    До коментар #2 от "кккк":

    я на банкет ода точно с тая цел.Ич ми не пука за тъпите колеги и банкет.Важното е да изпия и изям възможно най-много с парите които и без това съм ги изкарал и са ми отнети.И да изтрескаш някоя тъпа кокошка която ти е колежка и после се праиш че нищо не помниш.
  • 5 дам

    5 1 Отговор
    И кви са тия задръстени съвети.Ква е тая скучна фирма.Ние си правим банкетче поне веднъж на два месеца и то вътре в цеха със стабилно поркане , ядене и музика без да му мислим кой къв е и да внимаваме кво ще кажаеме.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Зорлем

    7 0 Отговор
    Аз па толкова не ги харесвам тия фирмени сбирки и "тиймбилдинги", че за последно бях на такова животно преди 15-20 години и изобщо не държа да показвам, че съм "част от екипа".