Last news in Fakti

17 Декември, 2018 13:02 14 952 20

Стефан Данаилов води страшна битка с ужасно заболяване

  • стефан данаилов-
  • здраве-
  • болен-
  • здравословни проблеми-
  • актьор-
  • паркинсон

Актьорът се бори с Паркинсон и болка от загуба на близки хора

Здравето на Стефан Данаилов напоследък е все по-колебливо. През последния месец големият български актьор не е излизал изобщо от дома си, защото не се чувства във форма, пише в. „ШОУ”.

Близки до него споделиха пред народното издание, че Ламбо все лежал, защото нямал сила да си стои на краката. А когато все пак трябвало да провежда важни делови срещи, го правел в домашна обстановка заради невъзможност за друго.

Списъкът със заболявания на Данаилов никак не е къс за жалост. Той страда от Паркинсон, който тръгва от обикновен тремор на ръцете, поясняват хора от близкото обкръжение на актьора. Става дума за двигателно разстройство, което първоначално засегнало едната му ръка, а впоследствие и другата. В момента за големия актьор не е никак лесно дори да държи чашата си с вода, защото ръцете му треперели. Затова и "Мастъра", както го наричат от години студентите му, разчитал почти изцяло на своята домашна помощница, която вършела всичко — от почистването на просторния му дом, до организацията на срещите му.

Любимият на поколения актьор от години има проблеми и с лимфома. Затова и студентите му от НАТФИЗ често ходят на лекции в дома му.

Ламбо се доверява изцяло на известния невролог акад. Лъчезар Трайков, който го лекува от години. Същият му предписва най-новите терапии и най-модерните лекарства за борбата с болестта на Паркинсон.

Извън чисто физическите проблеми, атакували здравето на големия актьор, на чисто психическо ниво много го тормози и сломява и загубата на сестра му Росица, както и на съпругата му Мария преди това. Напоследък често си правел и чисто човешки равносметки — една от тях е, че след като се влошило здравето му, голяма част от хората, които наричал свои приятели, драстично се редуцирали. „Сега моите приятели са много по-различни. Повечето близки са ми докторите. И понеже един доктор винаги има отношение към изкуството, киното и театъра, са ми много по-интересни”, споделя Данаилов. И добавя: „Не общувам много с моите колеги. Там имат някакви особени отношения. И много рядко се чувам с тях. А пък и не искам да ме съжаляват”.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Усмивката

    46 3 Отговор
    Ламбо не се отчайвай

    Коментиран от #11

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 незнайко

    40 5 Отговор
    За жалост годините не прощават . Всички по един или друг начин ще стигнем до това положение. Болестите му са необратими . АКТЬОР от най висока класа, но нищо не можем да му помогнам.
  • 4 Усмивката

    30 5 Отговор

    До коментар #2 от "Сволач руска":

    По му прилича на идеалист.Многго добър актьор и импровизатор от миналото поколение с когото от по младите няма с кого да се сравни по качества.
  • 5 Plovdiv

    29 1 Отговор
    Дано нещата се подредят добре за него! Но какво да правят хилядите обикновени българи с подобни болести, които нямат средства за адекватно лечение, камо ли за хора, които да ги гледат?...
  • 6 гост

    9 7 Отговор

    До коментар #2 от "Сволач руска":

    за теб обаче спасение няма

    Коментиран от #7

  • 7 Сволач руска

    7 14 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Като дойде новия девети или преди това :)
  • 8 Емил

    7 13 Отговор
    Всеки си заслужава живота! Получаваш само това, което ще те развие и научи. Ако единственото от което разбираш е бой по каската - това ще получиш!
  • 9 Д-Р ХАУС

    24 5 Отговор
    ДРЪЖ СЕ МАСТЪР... КУРАЖ... ЩЕ СЕ СПРАВИШ... А ТЕЗИ ТВОИ,, ПРИЯТЕЛИ ''... МАЙ НЕ СА ТИ ПРИЯТЕЛИ.... КОФТИ Е ДА НЯМАШ ПРИЯТЕЛИ НО..... ОЩЕ ПО КОФТИ Е ДА СИ МИСЛИШ, ЧЕ ИМАШ...
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ГОСТ

    6 8 Отговор

    До коментар #1 от "Усмивката":

    какво да се отчайва за него се прави най доброто възможно ( не по здравна каса разбира се) но хората са смъртни да бе друг от нас отдавна да е завършил тази битка

    Коментиран от #14

  • 12 Zellhofer Daniela

    8 1 Отговор
    Най-любимият ми актьор. С пожелание за много сили и положително мислене и напред ! Нека Бог те благослови и пази от всички други болести. БОГ С ТЕБ !!!! АМИН !!! Ще се моля за теб. ГОРЕ ГЛАВАТА НЕ СЕ ПРЕДАВАЙ !!! С далечни поздрави от Австрия /// ВИЕНА
  • 13 Zellhofer Daniela

    8 3 Отговор
    Най-любимият ми актьор. С пожелание за много сили и положително мислене и напред ! Нека Бог те благослови и пази от всички други болести. БОГ С ТЕБ !!!! АМИН !!! Ще се моля за теб. ГОРЕ ГЛАВАТА НЕ СЕ ПРЕДАВАЙ !!! С далечни поздрави от Австрия /// ВИЕНА
  • 14 Усмивката

    6 2 Отговор

    До коментар #11 от "ГОСТ":

    Има такава титла „заслужил артист”.За него можен да кажем и заслужил гражданин.Знаем че за мнозина ,дори не заслужава да се нарекат българи.
  • 15 щонизанимамвате

    1 8 Отговор
    Отвратил съм се от него, когато беше гост на Слави и разказваше как е изневерявал на жена си, бог да я прости. Простак и половина!
  • 16 истината

    2 5 Отговор
    абе актъор,беше ми ИДОЛ ама се оказа пълен провал в живота му и в политиката, като артист ако не беше на всеки километар щеше да играе по театрите милия да се замисли колко хора е наранил и колко клетви е отнесъл тои си знае за какво става въпрос и оня си знае работата отгоре....амин
  • 17 Za stefan

    4 0 Отговор
    Искам да ви дам един съвет: Стефан, според мен имаш останало семейство, покани ги у вас, или идете на море, за да се подобри здравето. Ирен да готви, да посади нещо, а Влади да ти донесе нова внучка да й се радваш. Мария е била добра, но е трябвало лекартсва за да се оправи. Аня не е готвачка и Ирен готви по-добре.
  • 18 Ти да видиш диагноза

    0 0 Отговор
    страшна битка с ужасно заболяване
  • 19 Нина

    1 0 Отговор
    Бори се .обичаме те .Велик си!!!
  • 20 Пепа

    0 2 Отговор
    Секс символ бил смях ония Миг Джагър на 72 гд дете направи а тоя с един син и той ?... Секс символ на България смях голям ???