21 Декември, 2018 22:00 5 555 9

Храни, които ще направят чашата с вино по-добра

  • вино-
  • сирене-
  • маслини

Ето кои са те:

Зимата е тук! Това означава дълги нощи, през които седиш с най-близките си приятели в уюта на вашата топла, уютна къща ... как да се насладите по-добре на това, отколкото с чаша вино и добра храна? foodpanda, препоръчва следните храни, които биха могли да допълнят моменти като тези.

1.Сирене
Класическа комбинация. Комбинирането на вино и сирене прави вкуса и на двете по-пълен. Въпреки че, специалистите по сирене и вино препоръчват да се съчетаят определени вина и видове сирене, зависи от вас кои текстури и аромати предпочитате най-добре.

2.Тъмен шоколад
Да, това е вярно! Тъмният шоколад предлага ползи за здравето (когато се яде в не твърде големи порции). Трябва да се спомене, че когато става дума за ползите за здравето, колкото по-горчиво, толкова по-добре. Причината за това е, че съставът на тъмния шоколад, който помага за понижаването на кръвното налягане и холестерола, също дава на шоколада горчив вкус. И тук, особено червеното, виното помага. Когато взимате малки хапки от тъмен шоколад, горчивината се компенсира от танините в червеното вино, давайки му пълен и плодов вкус.

3.Хумус
Кремообразният и пълен вкус на хумуса върви добре с виното. Докато обикновеният хумус може да се комбинира най-добре с червено вино, ароматизираният с чесън хумус се съчетава със сухо или сладко бяло вино.

4.Ядки
Бадеми, ядки от кашу, шам фъстък, орехи ... Пълни с влакна, важни хранителни вещества и перфектна компания на виното. Не печено и без сол, моля. Яжте кашу и шам фъстъци със сладко вино, орехите са по-добри с червено вино. И опитайте шампанско с бадеми. Ще бъдете изненадани!

5.Маслини
Има причина, поради която маслиновите дървета често се развиват близо до лозя. Маслини и грозде-добра комбинация. Но бъдете внимателни, това не означава автоматично, че всички вина се справят добре с всички видове маслини. Вземете силно бяло вино, когато ядете зелени зрели маслини и опитайте светло червено вино с черни маслини.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    15 0 Отговор
    А за свинското най добрата компания са гъбите с гъбения сос...
  • 2 Шпек Салам Народен

    27 1 Отговор
    Домашен суджук,полусух,лееекичко втиганен с домашно Мерло,прясно избистрено,с леко горчиви нотки и леко стипцаво.Току що дегустирахме с жената половинка винце.Не заменям тази комбинация нито за шоколад,нито за хумус,нито за разни винпромски промивки,наречени вино. Бъдете здрави и весели празници!
  • 3 Drittes Reich

    20 1 Отговор
    Овча пастърма.
    Козе сирене.
    Спържа.
    Пастърма.
    Еленски бут
    Кайзер пастърма.
  • 4 Хасан

    13 1 Отговор
    Свинска вратна пържола или свински ребърца.

    Коментиран от #5

  • 5 Виго

    6 1 Отговор

    До коментар #4 от "Хасан":

    Асане виж ся,не си ли чел Корана ,че свинското е вредно(забранено),аз като пия червено со свинско и утре кръвно,главобол и т.н. Затова телешко пич и вино на корем! А сиренце и кашкавал също,истински че ментаците провокират киселини!
  • 6 Веган

    4 13 Отговор
    Най-доброто мезе е моркови , цвекло , целина и др. А виното да е вода .
  • 7 ЗА ВЕГАНА

    7 0 Отговор
    Наи добре П_ _ _А...
  • 8 Бивш алкохолик

    1 3 Отговор
    От сирене ,по хубаво мезе за домашно вино няма..!А за изискани хора ,изисканите вина с изискани мезета....за простаците един ритник в мекия....!!!!!
  • 9 Дедо1

    2 0 Отговор
    Спрете се бре,немате милост,веке точим плюнки