7 Януари, 2019 11:19 42 160 32

Видите ли това върху пилешкото, веднага го изхвърлете

  • пилешко-
  • месо-
  • ивици-
  • мазнини-
  • вредно

Белите ивици, преминаващи през центъра на месото, са сигнал за повече мазнини в пилешкото

Видите ли това върху пилешкото, веднага го изхвърлете - 1
Снимка: Shutterstock

Служителите на организацията за защита на животните Compassion in World Farming твърдят, че белите ивици върху пилешкото филе трябва да ви спират да го купувате. Експертите предупреждават за опасностите за здравето, които крият птиците, отглеждани в неподходящи условия, и ви приканват да проверявате продуктите своевременно, преди да ги сложите в пазарската си кошницата.

Пилетата са диетични и достъпни. Хората по целия свят предпочитат да ядат пилешко по няколко причини. Това месо е достъпно и изгодно от икономическа гледна точка. Този продукт е избиран от всички, които искат да изградят мускулна маса, да отслабнат или да се предпазят от рак.

Известно е, че консумацията на червено месо в дългосрочен план причинява сърдечносъдови проблеми и растеж на ракови клетки. Ето защо хората, които не са готови да се откажат от храните от животински произход, са намерили по-здравословна алтернатива на протеините. Обаче, здравето е застрашено, ако самото пиле не живее здравословно, пише zdrave.to.

Фабричната продукция използва хормони и ГМО добавки

Неотдавна зоозащитници публикуваха в YouTube видеоклип, в който информират обществеността за опасностите от яденето на месо. Те разказват за неадекватните условия за отглеждане и хранене на птиците в големите фабрични производства. В търсене на печалба производителите хранят пилетата с хормони и генетично модифицирани добавки, които са предназначени да предотвратят огромната смъртност.

Когато всички тези лекарства, заедно с храната, влязат в тялото на птицата, тя започва процеса на частично разрушаване на мускулната тъкан. Мускулната тъкан на птицата променя структурата си.

Също така във видеото се говори за ужасните условия на живот на пилетата, които не виждат слънце, свеж въздух и са принудени да се скупчат в затворено пространство. Това води до намаляване на двигателната активност и лошо развитие на мускулите. Месото от такава птица има необичайно твърда текстура. Добавките и липсата на движение правят пилетата растящи на височина, а генетичните промени променят облика на техните продукти. Всичко това влияе неблагоприятно върху здравето на потребителите.

Изследванията стигнаха до разочароващо заключение

Проучването на италиански експерти, които са засегнали тази тема, разкри разочароващи резултати. Според констатациите от експеримента, публикуван в списание Zootekhnija, бели ивици на пилешкото филе присъстват в 96% от 285 тествани проби. Но това не е всичко. Според наблюденията на експертите, през последните години белите ивици стават все по-изразени. Това означава, че месото има повишено съдържание на мазнини и намалено съдържание на протеини, което се отразява негативно на качеството на пилешките гърди. Този продукт от диетата се превръща в мазнини, и следователно е опасен за здравето.

Съвет: при разглеждане на продуктите преди закупуване, не бъркайте опасните бели ивици с малки парченца мазнини, разположени от двете страни на филето. Тези елементи обикновено остават върху месото след отстраняване на кожата. Но белите ивици, преминаващи през центъра на месото, трябва да бият аларма у вас.

Видите ли това върху пилешкото, веднага го изхвърлете


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    60 19 Отговор
    Гаргите плашите! Точно на това месо от снимката нищо му няма, чак ми се прияде

    Коментиран от #3

  • 2 Плевен даге

    82 4 Отговор
    Кво ти стана ма Венелинке?Кви пилета,милети,бройлери.Кажи нещо по оная част,дето ти е силата.
  • 3 Стойнев

    31 8 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    И аз мисля така, лошите пилета са инжектирани с разтвор, главно вода, за да тежат повече, това на снимката може да е по-добро от всичко на пазара
  • 4 Сиромаха

    47 7 Отговор
    ВЕДНАГА ГО ИЗХВЪРЛЕТЕ !!!! в " ТИГАНА " !!!!!!!! На скарата става СУХО !!!!
  • 5 полиненаситени в олиото

    84 2 Отговор
    И какво ще ядем,месото вредно, сладките са вредно,тестените изделия са вредни,зеленчуците са с много нитрати .Няма да изхвърлям вече старите си обувки.Ще ги варя и тях ще ги изям като ЧАРЛИ ЧАПЛИН.
  • 6 Иван

    16 11 Отговор
    Пак ви пуснаха захранваща статийка колко е гадна Европа и България и вие кълвете като шаранчета....
    Не ви ли е ясно какво се крие зад всичко това...
  • 7 Кебапчев

    57 11 Отговор
    Убий веган-спаси дърво.
  • 8 Реалист

    55 7 Отговор
    "Публикувано във факти.бг: Известно е, че консумацията на червено месо в дългосрочен план причинява сърдечносъдови проблеми и растеж на ракови клетки."
    А бе вие нормални ли сте бе?! Това е абсурдно! Известно било...на май-ка ви пут-ката, не будалкайте хората!!! Яжте си пържолите, хора...
  • 9 ежаожга

    33 5 Отговор
    Известно е, че консумацията на червено месо в дългосрочен план причинява сърдечносъдови проблеми и растеж на ракови клетки.
    Да и затова вегетарианците живеят цели 2год. повече от другите , но пък се мъчат цял живот. По много начини можете да си осигурите повече от 2те вегетариански години години .
  • 10 аофжао

    31 3 Отговор
    Не съм видял жив човек , който да не яде мазнини и въглехидрати. Дали ще ги поемеш от пилешко или от друго е все тая. Важно е колко ще бъдат и дали си с наднормено тегло.
  • 11 ГОРАЗД

    21 6 Отговор
    Не пишете за неща,от които не разбирате!Как омесихте хормоните с ГМО-то и какво общо имат.И какво точно значи гмо добавки? Опасността от ГМО не е когато се яде.Опасността е от появата на инвазивни видове и промяна на екосистемата!
  • 12 Селянин

    21 4 Отговор
    Венелинке, я от сексо, че се откажем ама от пилешкото никоги!
  • 13 Палячо

    13 3 Отговор
    Вени пак не си се наспала...

    Коментиран от #19

  • 14 Seysey

    2 1 Отговор
    https://www.wideopeneats.com/chicken-breasts-have-white-stripes/
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Фалю

    4 1 Отговор
    Бързо ама много бързо го дайте на 🐈 котката!
  • 19 С,В.

    17 4 Отговор

    До коментар #13 от "Палячо":

    Тъпотията ходи по хората. Абе умници някой от вас ходил ли е в птицефермс? Ами направете си труда да отидете и няма да помислите за пилешко. Където и да отидете ,в каквато и да е ферма за животни, ще бъдете ужасени. Идете в мандра за мляко и млечни произведения - гарантирам ви че няма да помиришете мляко,сирене,кашкавал и др. Навсякъде в.по големите ферми и мандри вдичко е тъпкано с хормони. Лал мислите дали са безвредни? Лечението на животните с антибиотици и ваксини дали е полезно,Ами яжте си заразите. Аз купувам мляко и млечни само от хора които имат по 2-3 животни и ги гледат и за себе си. Същото се отнася и за яйцата. Ако малко повече се интересувахте щяхте да си обясните бума на раковите заболявания,сърд.съдовите,психичните. Аз не говоря празни приказки, а съм го видяла и знам. С тези корумпирани доктори от Агенцията за контрол на храните няма абсолютно никакви проветки. Е всеки прави своя избор,да ви е сладко. Едно обаче знайте,щом дом.ви любимец отказва да яде някакво месо,колбас,млечен продукт или яйце, това е най верният тест за качеството на йраната ви.

    Коментиран от #21, #22

  • 20 АЛ КУРОПАТКИН

    11 2 Отговор
    Отивам в кауфланд пълня количката с пилешко и на касата казвам че отивам да го хвърлям
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 арджентата

    5 1 Отговор

    До коментар #19 от "С,В.":

    Моят котарак е "хищник", не е веган. Единственото месо което яде е точно като на снимката ... Не съм се заглеждала има ли бели линии по филето...
  • 23 Бай Шиле

    4 2 Отговор
    А бе най добре е да станем вегани.Хем здравословно,хем няма да се излагаме пред чужденците.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Хфатки

    1 0 Отговор
    иЗхвъРЛих пилеШкото На бездомните кучета така да се порадват малко .Всеки ден по едно добро.
  • 27 Плачков

    0 1 Отговор
    На мен ми умряха 16 пилци. Сложнах ги в фризеро и оцелях зимъска. И прасето се спомина та се облажих за коледа
  • 28 Здравомислещ

    1 0 Отговор
    ,,Този продукт от диетата се превръща в мазнини, и следователно е опасен за здравето.,,
    Уникално заключение!
    Ако кажа, че убийството на зелен или веган е благородна постъпка, ще бъде също толкова вярно.
  • 29 Дядото

    4 0 Отговор
    Вместо да ни съветвате да не ядем това или онова, защо някой не отиде при производителите или вносителите и ако установи нарушения да налага глоби, затваряне на бизнеса ако трябва и затвор.В магазините трябва да се продава не вредна за здравето храна! Те ми продават вредна, отровена храна значи, че се опитват да ни отровят и това е опит за убийство и да се таксува като такова!
  • 30 Drittes Reich

    4 1 Отговор
    Веганите в лудницата!
  • 31 🇧🇬 Gun Goddess M4 🇧🇬

    2 0 Отговор
    Най-доброто пилешко месо е домашното!
  • 32 кико

    1 0 Отговор
    Целят да ни сломят,психически,А ма другият път.Върви с дом. ракийца