Last news in Fakti

9 Януари, 2019 18:18 7 241 11

Естествените афродизиаци, които засилват желанието ни за секс

Те поддържат тялото в добра форма и облекчават усещането за умора

Естествените афродизиаци, които засилват желанието ни за секс - 1
Снимка: Shutterstock

Чудно или не, има храни, които действат благоприятно върху интимния живот. Действието идва от влиянието на тези храни върху хормоните, нивото на стрес, енергията и мозъчната активност.

Афродизиаците (от гръцки афродизиак - „любовен”) са храни и подправки, които повишават настроението, увеличават чувствеността, изпълват ни с енергия, възбуждат сексуалното желание, отключват фантазиите.

Експерти от цял ​​свят са доказали, че афродизиаците спомагат за подобряване на сексуалния живот. Освен това е полезно да ги използваме за енергийно насищане, което е толкова необходимо за всеки от нас.

Най-добрите афродизиаци са ядките, гъбите, морските дарове и яйцата. Те се ценят заради високото съдържание на протеини. Но от изброените продукти, трябва да се обърне специално внимание на гъбите. Именно в тях цинкът се съдържа в огромни количества, което е необходимо за правилното храносмилане. Той също има стимулиращ ефект върху целия организъм - засяга увеличаването на кръвния поток. Независимо от това как се приготвят, всички ценни качества на гъбите се запазват във всякаква форма.

Естествените афродизиаци, които засилват желанието ни за секс
Снимка: Shutterstock


Към тази категория се включват и различни морски дарове: миди, охлюви, стриди, пише Zdrave.to. Всички те са много богати на желязо и цинк, които от своя страна поддържат тялото в добра форма и облекчават усещането за умора.

Естествените афродизиаци са и някои плодове: манго, банани, фурми. Бананите, поради съдържанието на калий в големи количества, помагат за борба с умората.

Естествените афродизиаци, които засилват желанието ни за секс
Снимка: Shutterstock



Тези афродизиаци, включени в ежедневната диета, ще помогнат на организма да се справи в стресови ситуации.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киро

    19 1 Отговор
    И домашно винце.
  • 2 Остър х.й

    9 7 Отговор
    И без тези храни съм вечно разгонен !!!
  • 3 Маги

    10 2 Отговор
    Хапвам пиивам и като хвана някой и му разцепвам шортите от кекс.
  • 4 туземец

    9 0 Отговор
    Магданоз и целина.
  • 5 onq s konq

    0 4 Отговор
    Ас ниамам моа афродизак е Ристе само кат гу надуша и яирекциата е на лице а па утзат ставам кат мокръ гъбъ за баниа
  • 6 Пустиняка

    11 0 Отговор
    Пълни глупости са това.. Ако не мое ти стане от млада ..утка и големи .ици пиши го бегал. Не се надявай на захар, мед или сироп от глухарче да ти го дигне...

    Коментиран от #7

  • 7 100 патрона

    5 2 Отговор

    До коментар #6 от "Пустиняка":

    Абе като ми дъхне на миди, риби и други пълзящи във водата или като попръцне след ядене на яйца - направо ми увяхва настроението.
  • 8 Радо

    1 2 Отговор
    Един х** като почне да подбира - по-добре го режи!!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Гост

    2 0 Отговор
    Днес не съм споменала за героинята мадам Злата!Мадам ,какъв афродизиак даваш на Аяна,та не може да ти се нарадва...!!!!Досещам се ,какъв е ,правиш и смешки,нали все пак си циркаджия. ...!!!!!