10 Януари, 2019 14:32 7 023 9

Имате ли тези симптоми, грози ви смъртоносна болест

  • симптоми-
  • болест-
  • онкологична

Ето някои реакции на организма, които могат да са предвестници на онкологично заболяване

Имате ли тези симптоми, грози ви смъртоносна болест - 1
Снимка: Shutterstock

Здравето трябва да е на първо място в живота на всеки човек. Много е важно да знаете кои са признаците, които сигнализират за онкологични заболявания, които, за съжаление, вече са много често срещани. От jenata.blitz.bg разкриват кои са първите симптоми, на които наистина е добре да обърнете внимание.

- остра загуба на тегло без промяна на начина на хранене

- повишена телесна температура, без съпътстващи заболявания (настинки, възпаления или инфекции)

- честа замаяност

- главоболие

- повишена сънливост, умора, бърза загуба на сила

Ще бъдете изненадани, но дори диарията, коремната болка или запекът, които траят около седмица, могат да сигнализират за онкологично заболяване.

Добре е да обърнете внимание и на реакцията на организма ви. Може да се появи сърбеж, прекомерно изпотяване или някакъв обрив по кожата ви.

Ако забележите, че здравето ви започва да се влошава, наистина най-добре е да се консултирате с вашия лекар. Най-малкото може да си направите кръвен тест за туморни маркери. Не забравяйте, че заболяването се лекува много по-лесно, ако е открито на по-ранен етап.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 някой си

    15 1 Отговор
    Не съм лекар, но За изброените симтоми, мисля че е твърде късно !
  • 2 Санде

    34 2 Отговор
    нямате ли си друга работа , че плашите хората? И без това животът ни е труден а вие търсите сензация.
  • 3 Въх

    17 2 Отговор
    И какво като отидем на лекар? Ще ни мотаят по опашки, ще източат пари от касата и накрая ще кажат че ... Нищо ни няма... И те така...

    Коментиран от #4

  • 4 Ха така

    12 1 Отговор

    До коментар #3 от "Въх":

    С почти всичко съм съгласен, само за последното...по скоро ще ти измислят някакво заболяване, отколкото да ти кажат, че нищо ти няма!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Алекс

    6 0 Отговор
    Драга авторке, първо не е вярно заглавието. Тези симптоми може да са сигнал да си направи човек изследвания, но далеч не е задължително зад тях да се крие рак. Затова коригирай категоричността на заглавието! Това първо. И второ, ракът в начален стадий е лечим. Би трябвало да се просветиш по темата, преди да подхванеш да пишеш. Поизгубила си се в превода. Да превеждаш не е толкова просто и елементарно. И тук се изискват умения. Също както и да си автор. А ако искаш да си журналист, ще са ти нужни и знания. Не карай така елементарно!
  • 8 MEMENTO MORI

    0 0 Отговор
    Всички ще умрем. Весела Коледа!
  • 9 АУДИттрс420

    1 0 Отговор
    алоо
    Стига писала за болести и смърти