Last news in Fakti

11 Януари, 2019 15:27 5 138 7

Тръмп постави мистериозни СНИМКИ в овалния кабинет. Кои са тези хора?

  • доналд тръмп-
  • овалния кабинет-
  • белия дом-
  • мистерия-
  • тайна-
  • снимки-
  • роднини-
  • семейство-
  • мелания

Фотосите зад гърба на американския президент озадачиха мнозина

Тръмп постави мистериозни СНИМКИ в овалния кабинет. Кои са тези хора? - 1
Снимка: БГНЕС

Само преди два дни цял свят беше вперил поглед към Белия дом. В обръщение към САЩ от Овалния кабинет американският държавен глава Доналд Тръмп изтъкна, че нелегална миграция, идваща от южната граница на страната, застрашава сигурността.

8-минутното му изказване сякаш обаче остана на заден план, понеже повечето хора обърнаха внимание на странни елементи, които се видяха зад Тръмп. Камерите уловиха, че от лявата страна на американския президент има поставени три портрета. Всички се питаха коя е загадъчната жена, мъжът до нея и хората на третата снимка, който Тръмп е поставил в Овалния кабинет и които целия свят видя.

Тръмп постави мистериозни СНИМКИ в овалния кабинет. Кои са тези хора?

На един от черно-белите портрети се вижда красива, млада жена. Другият е отреден за мъж, а на третия си личи, че е съпругата на Тръмп - Мелания. Оказа се, че загадъчната дама и мъжът, които са на снимките, всъщност са родителите на американския президент - Мери Ан Тръмп и Фредерик Тръмп.

Това накара много хора да се интересуват каква е историята на знаменитото и богато американско семейство Тръмп. Оказа се, че майка му е мигрантка.

Ето каква е историята на родителите на настоящия американски президент:

Тръмп постави мистериозни СНИМКИ в овалния кабинет. Кои са тези хора?

През ноември 1929 г. 17-годишната Мери Ан Маклеъд се качва в Глазгоу на презокеанския параход „Трансилвания” и отпътува за Ню Йорк. Синеоката Маклеъд е напуснала рибарското селище Тонг, което се намира на северните шотландски острови Оутър Хебрайдс. Въпреки че по това време фондовата борса в Америка се срива, Европа, в сянката на отминалата война, не е по-добро място за живеене - особено бедният шотландски север. В търсене на по-добър живот шотландците имигрират от години отвъд океана. В Ню Йорк вече живеят двете по-големи сестри на Мери Ан и тя заварва там добре организирана шотландска общност. Стъпвайки на американска земя тя попълва документи и в графата „професия” записва „прислужница”.

Както и бащата на Барак Обама, майката на Тръмп също е имигрант в САЩ. Но по време на предизборната си кампания нейният син рядко споменава за своето шотландско потекло. В предизборния интернет сайт на Доналд Тръмп също не беше отразено, че майка му е родена в Шотландия.

Мери-Ан Маклеъд е родена на 10 май 1912 г. Баща и е рибар и същевременно пощальон на селището Тонг. Мнозина от големия род Маклеъд живеят и до днес в тази район, но никой от тях не е склонен да говори пред медиите.

През 30-те години младата Маклеъд се запознава на танцова забава с Фредерик Тръмп и между тях пламва любов. Фред Тръмп е навлязъл в строителния бизнес още като ученик. В края на 20-те години той продава еднофамилни къщи в нюйоркския район Куинс, който по това време е рай за имигранти от Западна Европа. Цената на една къща е 3990 долара. Фред и Мери се женят през 1936 г. През 1940 г. вече имат две деца, шотландка прислужница и живеят в къща за 25 000 долара, което днес се равнява на 250 000 долара. През 1942 г. Районният съд в Бруклин обявява Мери Тръмп за легална американка.

Богатството на Фред Тръмп нараства значително покрай следвоенния строителен бум, когато хората от средната класа започват масово да купуват жилища в Куинс и Бруклин. Слязлата някога от парахода бедна шотландка сега отново пътува по море, но вече на луксозни туристически круизни кораби до Бахамите, Пуерто Рико и Куба. Мери Тръмп става част от висшето общество на Ню Йорк и участва редовно в благотворителни събития.

Рибарската дъщеря от Северна Шотландия едва ли се е надявала на такъв живот. „Но тя винаги си остава донякъде провинциалистка – казва Ричард Кук, професор от университета в Пенсилвания. – Шотландците винаги са били малко далече от космополитните идеи. В същото време те не говорят с гордост и за своите предци - келтите.”

Макар в предизборната си кампания Доналд Тръмп да избягваше да говори за своя шотландски произход, в своята книга от 1997 г. „Изкуството на завръщането” той хвали майка си и индиректно критикува другите жени в своя живот. „Част от проблемите, които съм имал с жените, идват от това, че винаги съм ги сравнявал с моята невероятна майка. А тя беше убийствено умна.”

Мери Тръмп почива на 88, само година след своя съпруг. Това се случва през 2000 г., когато синът ѝ е вече преуспяващ бизнесмен. Погребана е в гробището Ню Хайд Парк. Около нея са гробовете на съпруга ѝ, на сина ѝ Фред Джуниър, и на нейните свекър и свекърва. Повече от половината от погребаните там не са родени в САЩ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бива

    11 1 Отговор
    Съби, ти си най-добрата! Само аз коментирам положително
    статиите ти. Няма ли да ме възнаградиш?

    Коментиран от #5, #6

  • 2 Морук

    5 1 Отговор
    ЕМигранта вика, емигрантите вън
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Обикновен

    6 0 Отговор
    Нищо мистериозно няма в това да поставиш на бюрото си снимките на хората, които са най-близки до сърцето ти.
    Освен, ако някой не търси под вола теле. Надявам се, че така звучи
    удобно за цензура.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Хайл

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "бива":

    Получаваш първа награда - к*р с брада
  • 7 Спиро

    0 1 Отговор
    Реално погледнато, на Мелания също може да се гледа като на емигрант. Ако Тръмп се заеме сериозно, трябва да я върне на Балканите с обратна разписка.
    Кораба Трансилвания, не беше ли първия, който е оказал помощ на Титаник?