Last news in Fakti

12 Февруари, 2019 17:15 17 832 19

Ето как реагира тялото ни, ако спрем хляба (ВИДЕО)

  • хляб-
  • здраве-
  • тяло-
  • организъм-
  • реагира-
  • глутен-
  • хранене-
  • диета-
  • въглехидрати

Спирането на хляба и тестените изделия е водещо при повечето диети

Ето как реагира тялото ни, ако спрем хляба (ВИДЕО) - 1
Снимка: Shutterstock

Има тенденция затлъстяването да се превърне в пандемия в световен мащаб. Именно заради това през последните години диетите са на върха на своята популярност.

Когато започнем диета първото нещо, което елиминираме от менюто си е хлябът и заедно с него тестените изделия и сладкишите. Но как реагира тялото ни при една такава промяна в хранителния режим?

Една от последните модни тенденции в диетите, която набира скорост в последно време, е ниско въглехидратната диета, известна още като Кето диета или Кетогенна диета. В този хранителен режим хлябът е направо забранена дума. В същото време обаче, той е традиционна част от родната кухня и присъства на масата ни при всяко хранене.

Какво ще се случи с тялото ви, ако изведнъж спрете хляба?

1. Сваляте килограми
Но това са преди всичко задържани течности. За обработката на всеки грам въглехидрат, тялото задържа 3-4 грама вода.

Ето как реагира тялото ни, ако спрем хляба (ВИДЕО)
Снимка: Shutterstock

2. Хващате "нисковъглехидратен" грип
Когато гликогенните депа се изчерпят, на тялото му трябва време, за да се препрограмира и да използва телесните мазнини за енергия вместо въглехидратите. Тогава се чувстваме отпаднали, имаме и проблеми със съня. Чувстваме се като при грип.

3. Ядат ви се въглехидрати
Бързите въглехидрати качват кръвната захар до небесата. Това действа пристрастяващо за мозъка и когато не му подадем нова доза, той започва да ни изпраща сигнали, че има нужда от бързи въглехидрати.

Ето как реагира тялото ни, ако спрем хляба (ВИДЕО)
Снимка: Shutterstock

4. Намалявате риска от сърдечни заболявания и диабет
Тук разковничето е във вида зърнени продукти. Бялата захар и белият хляб значително увеличават риска от сърдечни заболявания и диабет от втори тип.

5. Имате проблеми в тоалетната
Фибрите действат благоприятно на перисталтиката. Без тях започват проблеми в тоалетната, като констипацията е най-често срещаният.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 балама

    94 6 Отговор
    А, как ще реагира тялото ни, ако ядем хубав хляб, от истинско хлебно жито, не фуражно. Хляб без химически добавки, а?

    Коментиран от #19

  • 2 отегчен

    27 5 Отговор
    Сериозна кампания от петнайсетина години насам срещу хляба - основната храна на бялата раса . Така както ориза е на жълтите, царевицата на червените и соргото на черните. Зопочанаха под прикритие на борба с цолиакриата, която засяга 3% от населението, от които само 30% с някакви изразени симптоми. Пък вдигнаха вой повече отколкото срещу рака и сърдечните болести.

    Коментиран от #3

  • 3 отегчен

    5 3 Отговор

    До коментар #2 от "отегчен":

    0.3% НУЛА ТОЧКА ТРИ ПРОЦЕНТА
  • 4 Сомун Душманларъ

    57 0 Отговор
    Стига лъжи ! Човек трябва да яде всичко което му харесва , но умерено , в нормални количества ! Дозата прави отровата ! Проблема на днешното общество е обездвижването ! Минавайте всеки ден по 10 -15 километра пеш и ви обещавам ,че теглото ви ще се нормализира !

    Коментиран от #11, #12, #16

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Botev

    24 1 Отговор
    Правилно - предците ни не са яли хляб от фуражна пшеница (500 кг добив от декар), която е за угояване на животни. В мелниците се добавят няколко съставки (в БДС бяха изброени 5) за да стане от фуражното брашно подобие на хляб. Организмът ни се лишава от полезни съставки, които са поддържали доброто здраве на предците ни...Здравната система получава пациенти, лекарите имат работа, дори започват да недостигат. Това е 21-и век!
  • 7 технолог

    11 12 Отговор
    Една от съставките на промишлените хлябове, която прави хлябовете лъскави и еластични, се извлича в Китай, от човешка коса, която събират в китайските бръснарници.
  • 8 Радо

    7 7 Отговор
    Най мий убаво `га ям бял ляп и га и*ъ.
  • 9 Моамба

    16 17 Отговор
    ХЛЯБА Е БОЖИ ДАР, И Е В ОСНОВАТА НА ХРАНЕНЕТО, РАЗБИРА СЕ АКО ЧОВЕК ЯДЕ ПО 1/2кг МЕСО НА ДЕН НЕ МУ ТРЯБВА НИЩО - МЕСОТО ИМА ВСИЧКО НО НИСКОКАЧЕСТВЕНО, ЖИВОТНИТЕ ГИ ХРАНЯТ С ФУРАЖИ, ГМО, СОЕВ ПРОТЕИН. АЗ ЯМ 100-150ГР МЕСО НА ДЕН - ДРУГОТО Е ХЛЯБ, ПАСТА, ПИЦА, ВАРИВА, САЛАТИ, КАРТОФИ СА МИ ЛЮБИМИТЕ, СПАНАК С ОРИЗ . . . . ИНТЕЛИГЕНТИЯТ ЧОВЕК СЕ ХРАНИ ИНТЕЛИГЕНТНО, КАКВО ДА ОБЯСНЯВАМ НА РАЗНИ ПОЛУЧОВЕЦИ КОИТО ПУШАТ ПО 1 КУТИЯ НА ДЕН
  • 10 Хлебар

    22 4 Отговор
    Най обичам леба и гаеба.
  • 11 Моамба

    18 2 Отговор

    До коментар #4 от "Сомун Душманларъ":

    Човек който ходи 3-4 км на ден знае много точно какво да яде, и яде предимно въглехидрати, проблема идва от обездвижването

    Коментиран от #17

  • 12 душман

    8 11 Отговор

    До коментар #4 от "Сомун Душманларъ":

    Абе ти добре ли си-15км. на ден!За седмица може;)
  • 13 Обратния

    5 3 Отговор
    Хляб и зрелища ,после коври и обратни,на това се казва кръговрат....!От колата не слизам и акъл давам...!
  • 14 Сандокан

    14 1 Отговор
    Всички сте прави, но и всички грешите!!! Човек трябва да похапва от всичко но то да е наистина с ЧИСТ природен произход, тогава няма да ги има и страничните проблеми!

    Коментиран от #15

  • 15 Въйййй...!

    7 2 Отговор

    До коментар #14 от "Сандокан":

    Просто да не повярва.човек,явно ядеш много хляб и пасти ,та си станал куртурен.....!!!!?
  • 16 бош вер

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "Сомун Душманларъ":

    анламазлар
  • 17 гост

    7 0 Отговор

    До коментар #11 от "Моамба":

    3-4км на ден е нищо но да прав си за обездвижването от нас в колата от колата в офиса от офиса в колата от колата в заведението от там в колата и пак в нас на ден ти се събира няма и 1км
  • 18 ЗЛОБЕН

    12 1 Отговор
    ВСИЧКО В СТАТИЯТА Е ВЯРНО, САМО НЕ ЗА БЪЛГАРИЯ. У НАС ВСИЧКО, АМА ВСИЧКО Е ФАЛШИВО. ПАЛМОВО МАСЛО ИМА В СИРЕНЕТО, КАШКАВАЛА, КОЛБАСИТЕ, МАЙОНЕЗИ, ТОПЕНИ И ПУШЕНИ СИРЕНА, КОНФИТЮРИ, ВАФЛИ, СЛАДКИ, СОЛЕНКИ, ШОКОЛАДИ, СЛАДОЛЕДИ ВЪВ ВСИЧКО, ВСИЧКО, ВСИЧКО. УМОРИХ СЕ ДА ИЗБРОЯВАМ .ПОЛОВИНАТА СВЯТ ЗАБРАНИ ВНОСА НА ПАЛМОВО МАСЛО. ТУК УПРАВЛЯВАЩИТЕ САМО ВДИГАТ ПРАХ В КАЛНО ВРЕМЕ. УШКИМ ЗАБРАНЯВАТ ПАЛМОВОТО , НО СИ КАРАТ БЕЗ ПРОМЯНА. А ТО СЕ НАТРУПВА В КРЪВОНОСТНИТЕ СЪДОВЕ, И ЧОВЕК СИ ОТИВА В ГРОБА С НЕГО. БЪЛГАРИЯ Е НА ПЪРВО МЯСТО В ЕС ПО ИНФАРКТИ И ИНСУЛТИ. РАЗЛИЧНИ ВИДОВЕ РАК, ДИАБЕТ, И ТН. И ТН, И ТН. ТОВА КАЗАНО С ЕДНА ДУМА СЕ НАРИЧА ГЕНОЦИД.
  • 19 vasik atanasova

    10 1 Отговор

    До коментар #1 от "балама":

    какъвто беше по комунизма
    живот си живеехме
    сега младите нищо не знаят
    пита ги къде отиваш
    ами да пия кафе
    и това го имат за забавление
    биле сме репресирани
    аз не бях
    само си спомням че това бяха най хубавите ми години