15 Февруари, 2019 16:17 3 762 2

Ето как се празнува Трифон Зарезан (ВИДЕО)

  • катаржина естейт-
  • трифон зарезан-
  • празник-
  • вино-
  • румен порожанов

Румен Порожанов, Министър на земеделието, храните и горите беше специален гост в една от най-големите и качествени винарски изби в България

Ето как се празнува Трифон Зарезан (ВИДЕО) - 1

Вчера в Катаржина Естейт беше отпразнуван най-важният за избата празник – Трифон Зарезан. На този голям празник, спазвайки българския вековен ритуал, бяха зарязани лозите и поляти корените им с червено вино. С това тук, в Катаржина Естейт беше сложено началото на обработката на лозята.

От една от най-големите и качествени винарски изби в България си пожелават спорна година, плодородни лозя, качествено грозде, от което ще бъдат сътворени прекрасни вина, които получават признание на световно ниво на най-големите винени конкурси. Това е факт, с който от Катаржина Естейт се гордеят.

Домакините благодарят на г-н Румен Порожанов, Министър на земеделието, храните и горите, на инж.Красимир Коев, Директор на ИАЛВ, че бяха техни гости и се включиха в зарязването, както и на всички останали гости, медии и приятели, че бяха част от този важен ден!

Благодарности и на ансамбъл "Българе", че със своите изпълнения на народни танци създадоха невероятно настроение за празника.

„Пожелавам спорна и плодородна година на нас и на всички колеги, чиято страст и живот е виното. Пожелавам също така всички заедно да се обединим и да работим за каузата да превърнем България във фактор на световната вина карта, защото имаме огромен потенциал да застанем наравно с най-големите винопроизводители в световен мащаб“ - с тези думи Цветелина Николова, управляващ директор на избата поздрави всички гости.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Именно

    1 0 Отговор
    Как се празнува Трифон Зарезан е една от най-големите български мистерии.
    Ако някой си спомня как го е отпразнувал значи го е правил грешно ;)