17 Февруари, 2019 18:14 3 757 2

Красиви ръце в 3 лесни стъпки (ВИДЕО)

  • външен вид-
  • грижа-
  • кожа-
  • ръце-
  • красиви ръце-
  • съвети-
  • лесни стъпки

Да поддържате кожата на ръцете у дома никак не е трудно, ако спазвате няколко определени правила

Красиви ръце в 3 лесни стъпки (ВИДЕО) - 1
Снимка: Instagram

Дехидратация, студ, пране и миене на съдове. Отново и отново. Всеки ден. По 100 пъти на ден. Да, през зимата е доста трудно да поддържаме кожата на ръцете мека и гладка, а именно в това се крие тайната на красивите ръце. Все пак има как, с домашни продукти, съвсем лесно, да се погрижите за ръцете си.

На помощ идва влогърката Наталия, която ще ви посъветва как да си направите пилинг, подхранваща маска и масаж за ръце във видео по-долу.

Домашен пилинг за ръце
Ефектът от него е, че се премахват мъртвата кожа от ръцете и те се подмладяват и омекват осезаемо.

Необходимите продукти са:
2-3 супени лъжици пълномаслено прясно мляко
1 супена лъжица желатин

Как да приготвите и нанесете:
В малка купа сложете желатина. Смесете го със загрято прясно мляко, като имате предвид млякото да не е твърде горещо. Разбърквайте докато не се получи подобна на крем консистенция. След това намажете на добре измити и подсушени ръце с четка, шпатула или просто с пръсти. След това изчакайте 10-15 минути, за да попие добре млякото в кожата и маската да изсъхне. С леки движения отлепете вече засъхналата смес. По този начин ще подхраните кожата на ръцете и същевременно ще премахнете горния слой мъртви клетки. Остатъкът от сместа отмийте само с вода с температурата на кожата ви.

Красиви ръце в 3 лесни стъпки (ВИДЕО)

Маска за ръце

За нея ще са ви необходими:
1 и 1/2 с.л. мед
1 с.л. кокосово масло
1 с.л. зехтин
1 ч.л. масло от авокадо

Ето как да я приготвите:
Смесвате всички продукти и хубаво втривайте в ръцете. Ако имате възможност, преспете с чудодейната смес като просто си сложите ръкавици, за да не изцапате чаршафите и себе си с маската. Ако смятате, че ръкавиците ще ви дразнят, просто постойте с маската за 30 минутки и отмийте с хладка вода и без сапун.

Красиви ръце в 3 лесни стъпки (ВИДЕО)

Ето и още няколко примера за маски за ръце, с които ще се погрижите без много усилия за красотата им:

Овесено-медена
Смесете 3 супени лъжици овесени трици, 1 супена лъжица зехтин, 1 супена лъжица прясно мляко, 1 чаена лъжичка мед. Нанесете маската на ръцете за час, за максимално добър ефект може да сложите ръкавици.

Маслено-жълтъчна
Смесват се 1 жълтък, 1 супена лъжица растително масло, 1 чаена лъжица мед. Натрийте ръцете за 15-20 минути. Отмийте с вода и след това нанесете подхранващ крем.

Картофена
Сварете 2-3 картофа, размесете ги с мляко. Нанесете кашата на ръцете или ги потопете в нея докато изстине. Измийте с вода, нанесете подхранващ крем.

Масаж на ръцете

За добро оросяване на ръцете, за допълнителна хидратация на кожата, можете да си правите и масаж на ръцете. Бихте могли да използвате зехтин, кокосово или какаово масло, масло от авокадо.

Красиви ръце в 3 лесни стъпки (ВИДЕО)

Как се прави масажът:
Втрийте в ръцете си няколко капки от избраното масло, за да го затоплите.
След това започнете с пръсти да масажирате с кръгообразни движения дланта от вътрешната страна. После започнете да изтласквате с леко напрежение в посока пръстите, чак до самите им връхчета. След това обърнете ръката и направете същото с няколко повторения по външната страна на ръката.

После се фокусирайте върху всеки пръст индивидуално. Издърпвате от основата до върха. Обърнете специално внимание на всяка зона от пръстите. Накрая просто втрийте от една ръка в друга, а остатъкът от маслото издърпайте към китката и нагоре.

Отделете по 2-3 минутки на всяка ръка. Това действа подхранващо на кожата, заради втриването на масло в нея и подобрява кръвообращението, а освен това има и отпускащ ефект.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Моите ръце .….

    2 0 Отговор
    Са красиви без специални кремове и мазила.,,..а има много жени ,които се грижат за всяка част от тялото си,имат тази възможност,защото са от .....