18 Февруари, 2019 12:32 66 714 226

Уникална СНИМКА на Тодор Живков, на която се вижда...

  • тодор живков-
  • автомобил-
  • mercedes-
  • любимка-
  • отражение-
  • посещение-
  • казанлък-
  • дража вълчева

В стъклото на Mercedes се вижда отражението на любимката на някогашния Първи човек в държавата

Уникална снимка на Тодор Живков, заснета през 70-те години на миналия ХХ век, побърка мрежата.

Черно-белият кадър е направен по време на посещение на тогавашния генерален секретар на ЦК на БКП и председател на Държавния съвет в град Казанлък.

Живков е уловен от обектива на Бончо Миланов, който по онова време е ръководител на фото клуба на оръжейницата „Фридрих Енгелс“ (преименувана в началото на 90-те години на „Арсенал“).

Кадърът е направен на площадчето пред някогашния градски комитет на БКП (където днес се намира общинската администрация). Живков тъкмо е слязъл от Mercedes-а на УБО и поздравява събралото се множество с характерния си жест с ръце.

Онова, което прави тази снимка уникална и я отличава от всички останали сходни кадри, запечатали публичните появи на някогашния Първи човек в държавата, не се забелязва на пръв поглед. По-наблюдателното око обаче, забелязва, че в отражението на задното стъкло на автомобила се вижда отражението на една от любимките на Тодор Живков.

Това е пловдивчанката Дража Вълчева, която в онези години е била кандидат-член на Политбюро.

Според слуховете, тази амбициозна и напориста кариеристка, отдадена на комунистическата идея, е била не просто любимка на Живков, а негова интимна партньорка. Причината за тази мълва може би се крие в бързото ѝ изкачване по йерархическата стълбица на Комунистическата партия.

През 1976 г. Дража Вълчева става член е на Държавния съвет, а година по-късно е назначена за министър на народната просвета (1977 — 1979), след това заема поста на заместник-председател на Министерския съвет от 1979 г. до 1981 г.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Корнелия Нинова

    405 174 Отговор
    Бай Тошо ще остане завинаги в сърцето ми!💕

    Коментиран от #11, #43, #157

  • 3 Ванга

    596 244 Отговор
    На този човек паметници тепърва ще му вдигате, това което той направи и построи за България, 30 години все още не могат дошлите след него некадърници да разрушат!

    Коментиран от #12, #32, #61, #97, #204

  • 4 Ела върни се

    507 127 Отговор
    Виждам доброто в този човек. Я виж как се интересува от народа. Повдигнал ръце и се кефи на народа. А днешните политици са се скрили като мишки не можем да им видим лицата на живо. Нито ти махат с ръце нито нещат да те погледнат. Е затова държавата ни тъне защото на днешните политици не ги интересува народа а себе си и мутрите и кафевите.

    Коментиран от #81, #89

  • 5 дочух

    100 288 Отговор
    И Тодор Живков бил бял ром.

    Коментиран от #129, #135

  • 6 Стихоплет

    215 60 Отговор
    Из народното творчество:
    А, бре, Дража п.оста,
    Кой ти даде поста?
    Даде ми го вожда,
    който ме о.ожда.

    Коментиран от #10

  • 7 стоян георгиев

    169 88 Отговор
    интересно що е с мерцедес?нямало ли е волги ?

    Коментиран от #14, #30, #203

  • 8 Зара

    434 110 Отговор
    Мир на праха му,помним го с добрините които направи за народа си и за Родината ни.Светец в сравнение с престъпниците,управлявали България след него,разрушили страната,докарали народа до просешка тояга и прогонили младите в чужбина.Срсм ме е от тях.

    Коментиран от #29, #34, #62, #136

  • 9 Другия с коня

    140 269 Отговор
    За Държавна Измяна в полза на Окупатора някой трябва да се Самссезираа,защото няма Давност....Червени Боклуци.

    Коментиран от #199

  • 10 ха ха ха

    177 22 Отговор

    До коментар #6 от "Стихоплет":

    За автор на това стихче е обявен Радой Ралин. Бай Радой е трябвало доста да я чака да го приеме и най - накрая ка то го приела, той изрецитирал това :
    "А ма Дражо неколтурна, кой ли ми те тука турна? Или пък това е вожда, който те оножда."
  • 11 Боко Б новия Тато

    60 52 Отговор

    До коментар #2 от "Корнелия Нинова":

    Съжалявам Кури обаче Бай Тошо е в моето Бойково сърце, така че намери си друго !
  • 12 А БЕ

    117 194 Отговор

    До коментар #3 от "Ванга":

    Може ли пък толкова простотия да е събрана на едно място, ми вземи излез в някоя КАПИТАЛИСТИЧЕСКА ДЪРЖАВА поразгледай се и после говори , ще имаш чувството че си живял в каменната епоха през бай ти Тошово време !!!

    Коментиран от #18, #74, #80, #132

  • 13 нервен

    86 114 Отговор
    Тоя прост селянин що го возят в "сом-а" а не в някоя газка ?? Мерцедес не е символ на капитализма ?
  • 14 Бай Шиле

    133 47 Отговор

    До коментар #7 от "стоян георгиев":

    За такива като теб не Волги и Мерцедеси,а е имало джипки one way до Белене.
  • 15 Иванчо

    94 73 Отговор
    Абе, а Тато що не е бил с Лада или Волга, а продукт от западащия Запад - Мерцедес?

    Коментиран от #113

  • 16 гост

    372 97 Отговор
    Е кво толкова? Тя Дража не се крие като гледам. Просто на снимката е зад Тато и това е. А Тато е най великия човек ръководил България. Всичко което е направил през живота си е било за родината. Накрая кво му намериха? Нищо! И лев нямаше. Живеехме горди, че сме Българи. Имахме армия каквато никога повече няма да имаме. Имахме индустрия. Имахме всичко, най вече могъщ съюзник зад гърба. Каквото и да поискаше България се случваше. Язовири над 50 от44 до 89година, а вие нещастници с един Цанков камък ограбихте милиони. Заводи над 300, а сега работите като роби ишлеметата на Европейците. Селско стопанство с производство и износ, а сега субсидийна хранилка за шепа разбойници. Здравеопазване? нямаше Българин лишен от него, а не като сегашната здравна система достъпна само за богаташи. Още си карате колите по грапавия асфалт на магистралата на излизане от София, а сега пътищата ви траят по2-3 години. Никой не можеше даже и да ни обсъжда. По онова време изсели мохамеданите, а тези който останаха им смени имената. И на мъртвите. Крайна и грешна стратегия според мен, но въпроса е, че ООН НАТО и т.н. стояха безмълвни и само гледаха. А представете си сега ако дадем този повод да бъдем унищожени какво ще ни се случи? Ще ни заличат от картата. 5 самолета не може да купите за бай ви Тодър говорите. Нещастни сираци останахме. Паметник във всеки град заслужава. А колкото до репресираните и лагерите, ето пуснаха ги на свобода, е вижте до къде я докараха.

    Коментиран от #19, #36, #51, #140, #146, #154, #196

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 ДДРОнег

    74 154 Отговор

    До коментар #16 от "гост":

    Те и сиганите са си горди "роми", ама са си пак сигани !!!
    Горди Българи са били тез, дето не са стъпвали в западните страни !!!
    Иначе може да сме били добре, ама другите страни са били далеч преди нас, а и границата се вардеше здраво, за да не могат "гордите" Българи да избягат в "прогнилия" Запад !!!

    Коментиран от #21, #59

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Гост

    185 36 Отговор

    До коментар #19 от "ДДРОнег":

    Ми ти що не ходиш на запад? Е сега няма граница. Какво те задържа тук? Покупателната ти способност? Добро здравеопазване? Горд си, че си в суверенна държава? Страхотната храна от лидъл и кауфланд? Кое по точно, че още си тук?

    Коментиран от #35, #42

  • 22 Мама-мия

    60 164 Отговор
    Защо ни занимавате с този селски простак?

    Коментиран от #44, #124

  • 23 Живял по бай Тошово време

    250 55 Отговор
    Нямаше безработица, наркомани, не знаехме какво е ипотека. Отоплявахме се на ток и плащах 20 лв. всичко ток при заплата 200. Нямаше джендъри и агресия в училищата. И не е вярно, че не сме пътували в чужбина. Сега до София ако отида с колата, няма да ми стигне заплатата.

    Коментиран от #63, #182

  • 24 Byg

    77 228 Отговор
    Един от най големите сатрапи на миналия век. Необразован селяндур с власт , диктатор загробил България.

    Коментиран от #39

  • 25 Истината

    103 205 Отговор
    След всяка революция изплуват лайната. Простаци като Тодор Живков затриха България и я изолираха от цивилизованият свят. Бяхме един ограден конлагер където произвеждахме боклуци които разменяхме с други боклуци от СИВ и когато Горбачов срина социализма се оказахме с неконкурентна промишленост чиято продукция никой вече не търсеше, защото или беше некачествена или излизаше много скъпа, защото вече ги нямаше евтините суровини от СССР.

    Коментиран от #41

  • 26 Констататор

    46 13 Отговор
    Нищо ново под Слънцето!Рибата се вмирисва откъм главата!Властта е хубаво нещо!
  • 27 Телец

    163 26 Отговор
    Коментар 16 е и моят коментар. Жалко за миналото, кошмар в днешно време, потоп в бъдеще. Никой не мисли вече за нас и нашата страна, краде се, убива се, трови се, гробищата се разрастват, а родилките домове стоят празни и в очакване... Но кой ще поиска да се ражда тук? Жалко за всичко, за трудолюбие то, за красивата природа и за народа който бяхме някога.
  • 28 тони

    58 24 Отговор
    народния тото с мерцедес, браво

    Коментиран от #33

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Гост

    30 18 Отговор

    До коментар #7 от "стоян георгиев":

    Нямало е бронирани волги
  • 31 С НАМИ БОГ

    117 7 Отговор
    БЪЛГАРИЯ НИКОГА НЯМА ДА СЕ ОПРАВИ ДОКАТО СЕ ДЕЛИТЕ НА ФАШИСТИ И ПАРТИЗАНИ.НЕ ИМ ПОЗВОЛЯВАЙТЕ ДА ВИ ПРИЛАГАТ ТАКТИКТА ''РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ''.
  • 32 Олаф Гунаршон

    68 38 Отговор

    До коментар #3 от "Ванга":

    И разбира се слиза от любимия на партията Мерцедес . Защото Тошо знае: Социализъма е едно недоносче и фалита е близо.
  • 33 Лудия Макс

    111 12 Отговор

    До коментар #28 от "тони":

    Тони, Тони! Тогава имаше само 5- 10 такива Мерцедеси, а сега са 300 броя. А нали и тези са наши избранници, народни.

    Коментиран от #37

  • 34 Ямаха

    87 137 Отговор

    До коментар #8 от "Зара":

    Светец,който хариза на СССР неприкосновения златен резерв на България,за да плати част от огромния ни дълг към тази държава,сатрап,със знанието и по поръчка на който са избити стотици невинни хора.Човекът,който през 80те години на 20ти век продаваше оръжие на терористични групи по целия свят за да отложи потъването на държавата.Моля ви.....това,че сегашните ни управляващи не стават за нищо,не ви дава правото да възхвалявате зловещ клоун.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Майна от Пловдив

    99 113 Отговор

    До коментар #16 от "гост":

    Живеели горди ,че са българи . Такива унижения съм виждал на моите сънародници пред западняците по време на соца , че още ме е срам даже да си спомня. как се молеха за една дъвка ,за по едно сапунче , как крадяха бельото и дрехите на туристите в хотелите . Една служителка в българска фирма на Пловдивския панаир рева на един германец да и даде една рекламна найлонова торбичка с рекламни химикалки ,щото като се върнела от тази командировка ,нямала какво да даде на детето си. Срам ,срам,срам . Да не говоря за елитни спортистри ,които бяха хващани по време на състезания да крадат като ги пуснат в западните градове , да продават алкохол . тАКОВА УНИЖЕНИЕ НА БЪЛГАРСКИЯ ГРАЖДАНИН ДОВЕДЕН ДО ПЪЛНО ОСКОТЯВАНЕ ОТ ЛИПСА НА ЕЛЕМЕНТАРНИ ЗА СЪЩЕСТВУВАНЕТО СИ НЕЩА. Никога повече тази въшкарска болшевишка система на българска земя!

    Коментиран от #38, #106, #163

  • 37 Сава Муткуров

    66 70 Отговор

    До коментар #33 от "Лудия Макс":

    Сега може да има и 2300 Мерцедеса щото сме надвили на масрафа . Ама сега не говорим ,че капитализма е лош ,а тогава ни обясняваха колко лош бил ,пък купуваха мерцедеси. Що така бе другари-шумкари.

    Коментиран от #181

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Драйвър

    88 48 Отговор
    Преди беше така:За партийните членове Мерцедеси и Чайки,за народа Москвич и при голям късмет-Лада,но и сегашните комунисти са същите лицемери като "бившите"!Курнела приватизирала няколко предприятия,две за нея,две три за Гергов и сега се прави на "човек от народа" и се бори с "лошия Бойко" за правата на пенсионерите!Лесно е като си милионер и въпреки това получаваш 4500 лева заплата да предложиш да се откажеш от 500,но ако попиташ нещо за Техноимпекс-веднага започва да обикаля по студията и да разправя ,че видите ли тормозят "лидера на опозицията " в България!Дано по скоро всички комуняги да отидат при тато и да се оправи тази държава!

    Коментиран от #54

  • 41 Стани

    105 31 Отговор

    До коментар #25 от "Истината":

    Ех защо ги няма тези боклуци които произвеждахме на времето да ги ям сега а не внос от резерва да не говорим за здравеопазването.
  • 42 И аз да кажа

    62 61 Отговор

    До коментар #21 от "Гост":

    И как да бъде, как да се съгласиш с безумци, дето си въздишат по оковите и по сатрапите? Ако сте млад, може да не помните как сричаше и говореше на диалект Живков и каква неграмотна селянка беше Дража. Дори и да не са крали лично, с простотията , шуробаджанащината и некадърността си ни заборчиха и това сега се подминава и се стоварва на гърба на демокрацията. При това без лустрация тъкмо комунистическите негодници се впуснаха да ни курдисват капитализъм и затова пак не им се получава като хората
  • 43 Така е

    107 14 Отговор

    До коментар #2 от "Корнелия Нинова":

    Вие комунистите свалихте Т. Живков, изключихте го от партията и го разкарвахте като някой престъпник по милиционерските участъци!
  • 44 Б Б

    88 33 Отговор

    До коментар #22 от "Мама-мия":

    Селско гейче си ти а него го уважаваше целия запад и дори далечна Япония факт...
  • 45 Я стига

    43 72 Отговор

    До коментар #38 от "върви на май на си":

    Разбира се, че ходя, и децата ми ходят, не като преди- само ония от ЦК. И ясно виждаме какво ни причини шибаният ви социализъм; поне имайте съвест и вижте с колко се е увеличила продължителността на живота от 89те години .
  • 46 Чавдар войвода

    62 86 Отговор
    Заради 50 години 'комунизъм', сме 200 години назад.

    Коментиран от #98, #198

  • 47 Разбира се

    38 89 Отговор
    че БСП изключи Тодор Живков, че и го съдиха после. Както и да е. Иначе с подобни мерцедеси се разхождат днес всички българи. Ако не с мерцедеси, с БВМ-та, пежо, Ауди и пр. И нещо важно - днес България произвежда 8 до 10 пъти по-голям брутен вътрешен продукт от брутния вътрешен продукт преди 30-тина години.

    Коментиран от #166

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Дедо1

    6 2 Отговор
    И забравих за киселите ми ......ама вие знаете
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 ИМПЕРИАЛИСТ

    41 49 Отговор

    До коментар #16 от "гост":

    Една от грешките на прехода от „социализъмът” е , че не се организираха заведения за превъзпитание на комунисти. Затова още дълго ще четеме и слушаме идиотщините Ви.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 ИМПЕРИАЛИСТ

    23 8 Отговор

    До коментар #40 от "Драйвър":

    Докато МОЧА се пъчи насред София няма да се оправим!
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 ИМПЕРИАЛИСТ

    55 11 Отговор

    До коментар #18 от "смешник":

    Не ставайте смешен. Държавата не бе съсипана от диспансеризирания Филип Димитров, нито от "Веселиновския философ Желю" и неговото вице баба Блага. На всички нива се действаше организирано и по план. Отделните министерства и ведомства действаха единно и в синхрон. Спомнете си как набързо комунистите станаха "социалисти" и "поеха вината с мезе".
  • 57 Today

    32 1 Отговор
    Лесно се гпвори за запода, а пък още по- лесно се харчат чужди (не броени)пари във магазинитеим .Ала се чудя дали имаъе ДУПЕ да си ги спечели те сами.....????
  • 58 до стихоплет

    36 17 Отговор
    Ето ти още едно народно творчество,гатанка!!! " Родена на село..с чалма на чело?! Докладите срича...на баща си прилича ?! Който познае....метрото ще копае!

    Коментиран от #77

  • 59 гост

    81 19 Отговор

    До коментар #19 от "ДДРОнег":

    30 години след Бай Тошо и комунизма , западните старани пак са далеч преди нас , а ние се върнахме 50 години назад сравнение с комунизма при Бай Тошо.
  • 60 мангал

    25 44 Отговор
    Правешки Сиганин
  • 61 Надя

    56 34 Отговор

    До коментар #3 от "Ванга":

    Селски хитрец и простак! А Дража-неграмотна и нагла к...ва, която след промените отиде във Виена, за да прави бизнес с нашите пари, изнесени от БКП. Как можете да жалите за тези?!
  • 62 аушвиц белене скравена

    31 28 Отговор

    До коментар #8 от "Зара":

    То и Хитлер е направил много добрини, Сталин също, общо взето същите "светци", като бай ти Тодор!
    Но, най-важното е не да си светец, а да си прост. Ти не си виновна, вЕрвай ми!
  • 63 Към забравилите каква мизерия и п беше!

    21 29 Отговор

    До коментар #23 от "Живял по бай Тошово време":

    Ха-ха-ха!
  • 64 Българин

    75 42 Отговор
    Бях студент по негово време, чувствахме се хора , хранихме се на студенски стол за 50ст., имахме пари за ресторат веднъж седмично и др. др. работи.Сегашните гузльовци не могат да му донесат вода на малкия пръст.Пък нека си говорят шменди капели.Всъщност само си говорят, плюят и нищо не правят.
  • 65 VARNA

    44 36 Отговор
    За мафиота с незавършен дори осми клас Мерцедес 600 СЕЛ 1970 год. за 285 000 ДМ - дойче маркки! 1970 г. За народа ЗАЗ 968 и Москвич 408 след чакане две години. И Жигула за партийните членове и орски капитани които едиствени имат достъп до покупки от Кореком!!!
  • 66 varna

    52 37 Отговор
    Богатство и охолство за всички висши членове на БКП - почивки до Швейцария и Мерцедеси. И Москвич и почивка на бунгало в ММЦПриморско за простолюдието с 85 лева заплата - това е живота в НРБ 1980 г.

    Коментиран от #160

  • 67 Docenta

    44 27 Отговор
    Бай Тошо е кръстникът на българската мафия,неговите приближени другари създадоха групировките,за да ни тормозят.Политбюро създаде и сегашния политически елит .Простият народ се командва от прости лидери както преди така и сега
  • 68 ххх

    43 26 Отговор
    Бай Тошо заслужава паметник е центъра на София,но беше обкръжен от запъртъци-като се почне от Лудмила,Батето,Дойнов,Луканов и т.н. всичко окрадоха маскарите.
  • 69 Бесен язовец на оня с коня

    54 33 Отговор
    Прошляци дето ровят по кофите, седнали да назовават Бай Тошо с имена, то се вижда по старите видеа, че човека е бил от народа и го е обичал. Аз се радвам ,че такива смешници, като злобарите дето псуват този добър и велик човек сега сте клошари, приятно ровене по кофите смешници...
  • 70 така бше

    29 15 Отговор
    Мари Дражо проста, кой ти даде поста? Даде ми го вожда, дето ме... спохожда.
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Радо

    53 16 Отговор
    Преди имахме заводи за полупроводници, че и за цели проводници - а сега нищо, циганите ги нарязаха с оксижените на скраб.
  • 74 сеирджия

    40 17 Отговор

    До коментар #12 от "А БЕ":

    Може ли пък ти да изцвъкаш толкова простотия! Излез ти в някоя западна държава, ама не в центъра на столицата, а в някое от гетата. После се разходи по-надалече-там където се произвеждат стоките за тази държава (това става в някои по-други държави, където нещата изглеждат различно). Или просто попитай някой обикновен щастлив консуматор от запада какво мисли за детската експлоатация и той ще ти обясни някои неща, та да не ходиш толкова далече. После го питай за депресията, за самоубийствата, за убийствата. Той ще ти го обясни по-добре от мен, щото е по-наясно по въпроса от мене и тебе.

    Коментиран от #79

  • 75 SDS

    31 5 Отговор
    1965-1990 това е време на промишлено ембарго за НРБ.иЗБЯГВАХМЕ ГО ЧРЕЗ ГФР.Не всички точни машини са от СССР.
  • 76 Да ама Не

    67 28 Отговор

    До коментар #71 от "Лазар":

    Толкова гаден диктатор ,че позволи да го свалят от власт ! И след няколкогодишно разследване не намериха и едно петънце в управлението му , което да го уличава като крадец , каквито са днешните управляващи ! За 33 години управление бай Тошо не открадна и една карфица от държавата !

    Коментиран от #96

  • 77 отчаян от живота в бьлгария

    15 8 Отговор

    До коментар #58 от "до стихоплет":

    казва се иорданка фандькова ,познах ли.
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 277

    7 9 Отговор

    До коментар #74 от "сеирджия":

    Не си добре, братленце!

    Коментиран от #95

  • 80 Дългия

    43 8 Отговор

    До коментар #12 от "А БЕ":

    Много си далеч от истината, ама и аз бях като теб. Гледахме лъскавите реклами, красивите коли, филмите, модата на, която подражавахме ,и си викахме и аз искам така, да ама не! Като отидеш и като почнеш да блъскаш по 12-14часа и като усетиш презрението и подигравателно отношение на местните ще ти светне, че не всичко е розово. Ела да те поразходя из Бронкс Ню йорк, кабрини гриин Чикаго Детроит Мичиган и много други тогава ще разбереш. Ама почти никои не си признава през какво е минал,особено ако си нямал документи, а и много със зелени карти не издържаха.

    Коментиран от #83

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Тошо

    50 19 Отговор
    Това което построих Вие не можете само да го боядисани 50 години.
  • 83 Късия

    37 42 Отговор

    До коментар #80 от "Дългия":

    Ами ти блъскай за 200 лв на месец, при празни магазини. За скапан руски ТВ, цветен се чакаше около година, за руски таралясник 10 години и какво ли не.
    Ако ти е мъчно посети Венецуела и Куба
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 vasik atanasova

    55 22 Отговор
    той беше голям ЧОВЕК И ПОЛИТИК
    ЖИВЯХМЕ ДОБРЕ ПРИ НЕГО
    ЖИВОТ ЖИВОТ БЕШЕ
    ЛЕКА МУ ПРЪСТ
    ВИНАГИ СИ СПОМНЯМ С ХУБАВО ЗА НЕГО
    И ХРАНАТА ХУБАВА
    И ХОРАТА БЯХА ЧОВЕЧНИ
    СМЯХ ЗАКАЧКИ ВИЦОВЕ
    СЕКС НА ПОРАЗИЯ
    ОГРОМНО СПОКОЙСТВИЕ И РАДОСТИ ИМАШЕ
    НЯКОЙ КАЗВА БИЛЕ СМЕ РЕПРЕСИРАНИ
    КОЙ Е БИЛ
    КОЙТО МНОГО МУ ЛАЕШЕ УСТАТА
    АЗ НЕ СЪМ СЕ ЧУВСТВАЛ ТАКА

    Коментиран от #91

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Милю Будалата

    34 38 Отговор
    Аман от тая носталгия по соца и бай Тошо!
    Абе вие ненормални ли сте?Ако не беше тая тъпа Руска система дето ни я натресоха другарите от Политбюро,сега щяхме да сме поне като Гърция или Турция!А за тъпите им алъш-вериши с СССР нямам думи, чушки и домати за бензин и военна техника!
    И докъде стигнахме с тези Тошкови тарикатлъци?

    Коментиран от #93

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Минчо

    31 11 Отговор

    До коментар #4 от "Ела върни се":

    Кефиш ли се като ти махат с ръце. Ами то Хитлер и Мусолини са имали хипнотично въздействие върху хората по сборища и митинги. Не, че имам нещо против тези двамата, ама народите им опраха пешкира яко. Така , че не се кефи на артистите. По онова време и да махаш и да не махаш, хората и скандиранията ти бяха гарантирани. Друг е въпроса, ако се правиш, че не знаеш, че повечето хора са докарани служебно. Ако не дойдеш - самоотлъчка от работа. Така беше на манифестации, на посрещане , изпращане и т.н. на който дойде. Не слушай какво ти приказват. Така сме посрещали германците, после руснаците. Малко след като България е ревяла по всички гари и по протежение на Ж. П. линиите когато умира Цар Борис, същата България гласува срещу Монархията за Република. Вярно, че го е правила под дулата на съветските окупатори, но го е направила. Котерийните борби в БКП след В. Червенков не спират до свалянето на Т.Живков. Не го свали народа. Свалиха го руснаците и верните им подлоги комуно- социалистите в България. И народа веднага беше готов да приветства новия вожд. Ама се размина този път. Разсъждавай по - трезво.

    Коментиран от #149, #164

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Славутич

    20 20 Отговор

    До коментар #85 от "vasik atanasova":

    Просто си остарял и физически и духовно. Приеми го и не се дърви на младите. Те също ще си спомнят с удоволтвие за управлението на Бойко Борисов и ще плюят всичко когато започнат да ги болят ставите, да не виждат и като им измрат приятелите. Това е кръговрата. Когато си млад, дори да има лошо , то се забравя. Остава хубавото. А хубаво винаги има.

    Коментиран от #103

  • 92 Тодор Живков

    50 29 Отговор
    Това, което направих за народа, което построих и създадох няма да го видите вече. Нямате вечв безплатно здравеопазване, обучение, ниски сметки, истинска храна салам направен от месо, кисело мляко направено от истинско мляко, нямате армия, нямяте и пари за непосилните високи сметки. Да ви е честита "демокрацията" и просперитета братя и сестри българи. Това, което построих. създадох още не можете да го разрушите.

    Коментиран от #112, #213

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Лош вкус

    16 17 Отговор
    Любовницата му прилича на травестит.
  • 95 сеирджия

    14 7 Отговор

    До коментар #79 от "277":

    Естествено, че не съм добре.Не познавам някого, който да е добре. Ти добре ли си? Тръмп добре ли е? Мадона добре ли е? Джеф Безос добре ли е? Що не напишеш едно "обосновано" есе на тема: "Колко е добре еди-кой си" или "Кой колко е добре" и да го пуснеш във fakti.bg да видим какви ще са коментарите отдолу- кой колко добре или недобре си мисли че е. Може да ни се образува по някоя нова мозъчна гънка.
  • 96 Вижте протоколите

    25 23 Отговор

    До коментар #76 от "Да ама Не":

    От задържането му, какви бижута и валута са били намерени и после са ги върнали на Евгения. Отделно сметките в Швейцария. Делото тук беше напълно декоративно и нищо сериозно не беше търсено, целта беше да се покаже на Запада,( от който просехме заеми че хазната беше опразнена) че искаме по нов път и ще търсим отговорност от виновните. Вие просто не сте в час, как се чепеха по света Батето, малък Тошко и другите, как се пращаха самолети да му докарат мотора или как затова му Малеев прави сватба на дъщеря си в Париж и самолети с баби летят по този случай дотам. Кумът ми беше търговски представител в Италия и Франция и разказваше как са шарели по света комунистическите вождове и как са се излагали с нахалството и простотиите си
  • 97 Аааа

    15 11 Отговор

    До коментар #3 от "Ванга":

    Живков беше съветски управник а сегашните са американски.Една истинска държава си назначава местни управници а не чужди.
  • 98 Наблюдател

    27 16 Отговор

    До коментар #46 от "Чавдар войвода":

    Така е, да. Заради "50 години социализъм останахме 200г. назад" - турското робство ни дръпна 500г. назад, а "гадния социализъм" ги съкрати с 300 та останаха само 200. Ама сега "демокрацията" пак ни върна назад с още 70г.

    Коментиран от #101

  • 99 Какво следва

    22 19 Отговор

    До коментар #93 от "Бесен язовец на оня с коня":

    Като те гледам какъв си неграмотник, хак ти е да си зле. Ако имаш минимум желание да учиш и работиш, в кол-центровете с два езика се вземат към 2000 лв и имаш възможност и да учиш. Е не е като да се издигаш с доноси по линията Комсомол- Партия. Май това ви липсва ? И да напълним затвора БГ, че да сме девет милиона...е, не, мерси.

    Коментиран от #105, #108

  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 И аз да кажа

    21 15 Отговор

    До коментар #98 от "Наблюдател":

    Под турско сме били 500 години, не сме изостанали с 500, защото е имало Възраждане и после строителство на съвременна България. Преди 1944 българите, отишли да учат в Германия, Чехия, Австрия, Франция и Швейцария си водеха жени оттам и те живееха без да се оплакват, а при соца само рускини се мъкнеха, че там беше още по-зле. И сега така, ама рускините могат да се докопат и до запада и се пласират и там, но явно не всички, щом и за турци се женят
  • 102 Някой

    30 17 Отговор
    Маика ви мръсна комунисти нас ни карахте да чакаме 15г.за москвич а вие боклуци карахте мерцедеси нали хвалехте Руските неща защо карате колите на врага.
  • 103 vasik atanasova

    26 13 Отговор

    До коментар #91 от "Славутич":

    ЗАЩО СИ МИСЛИШ ЧЕ АЗ СЪМ СТАР
    СЛЕД ТОЛКОВА ВРЕМЕ НЕ СИ РАЗБРАЛ НА КОЛКО ГОДИНИ СЪМ
    ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
    КАКВО ОБЩО ИМА БОЙКО ЧЕ МИ ГО ДАВАШ ЗА ПРИМЕР С БАЙ ТОШО ?
    ИМАШЕ РЕД И СПОКОЙСТВИЕ ПРИ ТОДОР ЖИВКОВ
    ТИ ВИЖДАШ КАКВО СТАВА СЕГА
    ТОГАВА ИМАШЕ ЛИ ТАКАВА ЦИГАНСКА ПРЕСТЪПНОСТ
    АЗ СЕ МОТАХ ПО НОЩИТЕ
    СЕГА ЧОВЕК НЕ СМЕЕ НА БАЛКОНА ДА ИЗЛЕЗЕ ДА НЕ ГО ГРЪМНАТ

    Коментиран от #111

  • 104 пурко

    20 19 Отговор
    Освен всичко друго България има три(документирани) фалита при Другаря
  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Иванов

    18 7 Отговор

    До коментар #36 от "Майна от Пловдив":

    Колега, причината за тези излагации е простотията на българския народ,която е константа,независимо от строя. Иска ви се да вярвате, че комунистите а виновни за всичко,горчивата истина е,че населението по тези земи не става и за чеп за зеле.
  • 107 аман

    11 11 Отговор
    Що ни занимавате с тия простащини бе, ей. Умряха и пак ни се завират....
  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 кеф

    7 11 Отговор
    Е дебелия му бодигард купува къщи в Баселона,като продължение на малкия си член
  • 110 Бай Тошо

    20 12 Отговор
    Тия дето 89-та година пяха 45 г стигат, вече 30 г ровят по кофите за боклук

    Коментиран от #122

  • 111 алооалооочувамелисее

    25 15 Отговор

    До коментар #103 от "vasik atanasova":

    Алоо, носталгията по хормоните?!?! Осъзнай се, изтрепали са всички смислени хора у нас с родственост или просто симпатия към предишната управа, останалите са ги навряли в кучи *§* до 10-то коляно. И като се почне колко се било построило, алоооо. Построили са се тонове простащина! И се построиха бетонни плочи в съзнанието на поколения, което е още по-мъчителното за гледане! Какво спокойствие е имало бе пич? Всеки партиен §*(§§ е можел да те сготви с донос във всяка една секунда за каквото му скимне... Спокойствие, хахахаа. Събуди се.

    Коментиран от #120

  • 112 283

    16 10 Отговор

    До коментар #92 от "Тодор Живков":

    Какво значи,"безплатно",че не мога да се сетя.

    Коментиран от #126

  • 113 Реалист

    16 6 Отговор

    До коментар #15 от "Иванчо":

    Иванчо, е за тоя ти обикновен въпрос те чакаше Белене затвора за политически...

    Коментиран от #116

  • 114 Другия с коня

    23 14 Отговор
    Колелото н Историята се върти другари Комунисти.....Е за това три милиона Емигрирахме....Ще останете САМИ с мизерията си и Червените Приватизатори яхнали ви докато мърдате все още.....И въпреки Всичко....Приемете Четвъртата Национална Катастрофа,и последна,като следствие от Промитите ви Мозъци.....Червени Боклуци....

    Коментиран от #118

  • 115 човека с каскета

    16 13 Отговор
    Социализма е голяма яма,пълна с ''НЯМА''. НЯМА БЕ ДРУГАРКЕ ,НЯМА! За това и не прокопса.
  • 116 аеси

    7 3 Отговор

    До коментар #113 от "Реалист":

    Това време е произвело болтове с поцинковани глави!
  • 117 ТСТ

    11 10 Отговор
    Вървял в балкана нейде Кумчо Бойко
    С бухалка във ръката и мобифон
    Той търсил хубавата Кума Цвета
    Шефката на публичния дом,
    че месец вече рекета не плаща
    Кокошката с пломбирания хъб
    А Баба Меца - шефа на бореца
    останала е тя без лиценз.

    И както си вървял насреща гледа
    С Макаров пистолет и автомат
    Застанал важно Цвъки Цвъков -
    Щатният горски пазач,
    Че месец вече Вълчо му не плаща
    голяма зелка, морков и домат
    А зайчетата малки сиво-бели
    Умират вкъщи те от глад

    Коментиран от #119

  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 остроимно

    4 5 Отговор

    До коментар #117 от "ТСТ":

    готин текст, но зайчетата трябваше да са синьо-бели.
  • 120 vasik atanasova

    23 12 Отговор

    До коментар #111 от "алооалооочувамелисее":

    ПИШЕШ ИЗТРЕПАЛИ СА
    А ТОГАВА СМЕ БИЛЕ БЛИЗО 9 000 000
    А СЕГА СМЕ ПАДНАЛИ ПОД 7 000 000
    Е КВО ПРАВИМ
    И ХОРАТА ИМАХА ПО 2 ДЕЦА МАСОВО
    А СЕГА СЕ ЧУДЯТ КАК ДА ГИ ГЛЕДАТ
    А И ИМА ТАКИВА КОИТО ВЪОБЩЕ 1 НЯМАТ СЕГА
    НА ТЕБЕ ПРЕХОДА ДОБРЕ ЛИ ТИ СЕ ОТРАЗИ
    АЗ БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТОЗИ ПРЕХОД
    СЕ СДОБИХ С НЯКОЛКО ЖИЛИЩА ТУКА СПОР НЯМА
    А ПРИ БАЙ ТОШО НАЙ МНОГО ДА БЯХ ВЗЕЛ 2 ПАНЕЛКИ
    НО КАЧЕСТВОТО НА ЖИВОТ БЕШЕ НИВА НАД СЕГАШНОТО

    Коментиран от #189

  • 121 ТОЧКАТА

    8 5 Отговор
    Капиталистическите калинки я сложиха в джоба си.....
  • 122 Глупостта лимит няма

    17 12 Отговор

    До коментар #110 от "Бай Тошо":

    Ако това те утешава, мисли си го. Аз мисля обаче, че именно това ви тежи на комунягите- че работим, печелим, пътуваме, купуваме си имоти и коли и не ви искаме позволение какво да мислим, къде да ходим, къде да живеем. Бар ви Тошо естествено нищо не е построил. Взеха на хората имотите и върху тях с ангария на бригадите и казармата струпаха най- глупавите и грозни сгради. Вижте че най- красивите градски постройки са от преди 9септемврин1944. Соца нищо смислено и красиво не създаде, защото се водеше от простаци и стъпваше върху принуда! Та защо да боядисваме на Тошо грозилата? Не можем да се отървем от тях, защото набутаха хората в робските панелки и ги отучиха от труд.

    Коментиран от #138, #141

  • 123 Миро Минков

    21 13 Отговор
    Човек с държавническо мислене, който обичаше народа си! Това, което бе построено по негово време, сега не само че не могат да го боядисат, но вече 30 години се опитватват да го разрушат и още не могат! Мир на праха му...
  • 124 Обикновен човек

    2 6 Отговор

    До коментар #22 от "Мама-мия":

    Не той някой друг май е простак
  • 125 Я стига

    12 8 Отговор

    До коментар #118 от "ТОЧКАТА":

    Ти май имаш самочувствието, че си победил комунист. Ма не победихте ли га дойде Червената армия? А тя пък не обърна ли немското нахлуване га американците и англичаните й дадоха рамо? Я по-полека, че вече има документи и нещата се наместват като как се е случило

    Коментиран от #127, #133

  • 126 ТОЧКАТА

    12 3 Отговор

    До коментар #112 от "283":

    Парите/наши,работата/наша,услугите/наши,армията/наша,здравеопазването/наше,образовванието/наше,ДЪРЖАВАТА /НАША....псувните/също наш,но толкова си можеммм!!!!!вземахме си витаминЦна скилидки и калиев сперманганат,,,а сега се изучихме и искаме хапчета за секс/подагра......паста за зъби/плака луд,взимаме по един глистер аналгин и търсим членник балкански/вместо шлемник байкалски....БЕ все сме си ние......БЪЛГАРИ с инат,псувни,и РАЙНА КНЯГИНЯ....
  • 127 ТОЧКАТА

    11 8 Отговор

    До коментар #125 от "Я стига":

    Сега сме загубили...всички нормални хора....А комунистите ми ги посочи някъде официално...Щом ги няма/няма ги...НО това ,което създадоха е друго..и се помни..и сравнява...ДОБРА БАЗА Е.... във всички измерения/които сега са БЕДСТВИЕ И РАЗРУХА/......И ,между другото ,КОМУНИСТИТЕ са единствените,които се бориха,победиха и...ИЗПЪЛНИХА ОБЕЩАНИЯТА СИ.....

    Коментиран от #151

  • 128 Комбина

    16 12 Отговор
    Комунистите са най-опасната секта в света. Това са тежко увредени мозъци, които след като са взривявали църкви, не могат да паднат по-ниско. Ако не си мозъчно увреден, значи си, хрантутник, тътей и лентяй, който иска да живее с чужди пари.
  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 ТОЧКАТА

    17 8 Отговор
    Къде му е ОХРАНАТА? Май не е начуколен ,както сегашните,,любимци,,..

    Коментиран от #152

  • 131 Бат Благо Жизъса

    6 1 Отговор
    Вече спокойно мога да го преместя...
  • 132 хари

    8 1 Отговор

    До коментар #12 от "А БЕ":

    И ко ша видиш просяци на всяко кюше,май не си излизал от махлата
  • 133 харито

    5 1 Отговор

    До коментар #125 от "Я стига":

    Много "Дискавъри"гледаш, а там все кьорфишеци
  • 134 СоцБоц

    17 16 Отговор
    Поклон, единствения политик мислещ за обикновения Човек!!!

    Коментиран от #139

  • 135 Димитър Кънев

    14 13 Отговор

    До коментар #5 от "дочух":

    Да Тодор Живков е от цигански произход.
  • 136 Зоро

    20 11 Отговор

    До коментар #8 от "Зара":

    Какви добрини е напрвил , комундел т.п, едва не направи Родината 16 република на азиатската кочина , а народс живееше от мизерно по мизерно.Аиде оди се скрии.Сега е супер.

    Коментиран от #197

  • 137 Шумата боде

    19 11 Отговор
    Евала Живков. Няма режим, който да е произвел толкова много крадлив и прост народ за 45 години - Н И Щ О И П О Л О В И Н А ! ! !
  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 Зоро

    8 6 Отговор

    До коментар #134 от "СоцБоц":

    Имаш предвид Владко- на тато момчето сладко, сигурно.От него по обикновен няма и няма да има
  • 140 Тони

    12 11 Отговор

    До коментар #16 от "гост":

    Ти къде си като си гост в България.Що се не разкараш в Куба или Венецуела там още строят соцализ"ъ"ма - както го наричаше любимият ти селски хитрец " бай Тошо.
  • 141 Бай Тошо

    11 9 Отговор

    До коментар #122 от "Глупостта лимит няма":

    Във тия така наречените .панелки. живеят над 50% от населението на БГ и са доста здрави. Как смяташ това 8 милионно население (тогава) как се изхранва и как се приютява (сега няма и 5 милиона), със оная стара техника и пак не е имало гладни, а сега при всичките технологии хора умират от глад и студ в БГ

    Коментиран от #150, #191

  • 142 Корки Бучек

    14 9 Отговор
    Бая народ,изглежда,забрави бурната вълна от българи,която се юрна на запад ,непосредствено след 9 ноември 1989г.Така се бяга от затвор,скъпи другарки и другари,не от рай...Днес, генетично кривите отрочета на Политбюро и ДС ,продължават да обезлюдяват тази измъчена страна-некадърно маскирани като неолиберали,НАТО-вци,бизнесмени,политици,магистрати...Части от Аушвиц са съхранени като паметник на позора;у нас позора на комунизма се бие в гърдите и ни убеждава,че репресиите са ред,доносниците са "съвестни граждани", държавата я е построил Живков,а не къртовският и робски труд на нашите дядовци и бащи...Ракът най- накрая убива организма,за разлика от комунизма,който опосква жертвите си,дори и след като ги умъртви!
  • 143 5 лева глоба

    2 1 Отговор
    1 на 2 метра -троскота влезе ли ти отзад.Сюргюн такъв. .
  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 деси атанасова

    1 11 Отговор
    Бойко Борисов - следващият Тодор Живков
  • 146 Батето

    7 3 Отговор

    До коментар #16 от "гост":

    Възможно ли е да има толкова прости хора?
  • 147 феликс дж

    8 6 Отговор
    Другарката Вълчева, изпява на ДС, кои отговорни партийни кадри критикуват нашия любим вожд и така става най-младият първи секретар на Окръжен комитет на БКП - този в Пловдив. След 10 ноември 1989 година отива в Холандия, там има фирма за производство и търговия с цветя. Почива от естествена смърт в мир, спокойствие и достатъчно пари. ТЯ Е ПОСТРОИЛА КОМУНИЗЪМА и живее при него и след 10-ти. Хвала на нея и нейния ръководител ТОДОР ХРИСТОВ ЖИВКОВ. На тях дължим днешното си съществуване и на собствената си нерешителност през 1989 г. А може и на добрата подготовка за 1989 година, която е започнала още през 1956 година (Априлският пленум, където Живков взема партийната власт на гребена на антисталинската вълна). Точно за това е бил критикуван от онези другари - комунисти, които Дража Вълчева е изпяла. Старо като древния Рим. СТАЛИН ги е разбирал тези работи, но ние в 1989 година не ги разбрахме и сега прасетата от изпод масата се качиха на масата. И комунизъм и комунистически идеи в чист вид няма в България от 1956 година и отговорен за това е Живков. Радвайте му се. Това е духовния баща на задкулисието днес.
  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 150 Глупостта лимит няма

    18 5 Отговор

    До коментар #141 от "Бай Тошо":

    Това население да не е било сакато, че някой да го изхранва и подслонява? Отнемаше се всяка инициатива и мотивация и се внушаваше, че Партията "давала". Никоя партия и никой политик не дават, най- много да вземат и преразпределят! Жалко че има хора които плуват в заблуди и невежество...

    Коментиран от #170

  • 151 И аз да кажа

    15 6 Отговор

    До коментар #127 от "ТОЧКАТА":

    Помним, и като победиха, си курдисаха привилегии до гроб, че и за децата си АБПФК и ръководна роля на Партията, а който не е във възторг - по лагери, даже не можехме да се махнем от шибания ви строй. И вместо да поискате прошка от жертвите си, пак се хвалите. Ако е било толкова хубаво, защо хората с риск да ги застрелят бягаха от изпълнените ви обещания? Той и Боков с мезе поемаше вината, но нали знаеш как нищо не остана от децата му? Не злорадствам, защото е грях ама ако бях комунист, бих се позамислил дали да не искам прошка за насаждането на атеизма, за преследването на вярата, за насърчаването на доносниците и некадърниците, за разделянето на нацията на "наши" и "враждебни на комунистическия строй"! Не се вайкайте, вие посадихте разделението и безбожието!
  • 152 Да добавя

    8 3 Отговор

    До коментар #130 от "ТОЧКАТА":

    Напротив, имах съученик в Службите, който ми беше казал:" Чуеш ли сирените на УБО, замръзваш, няма да се обръщаш, няма да се бъркаш за носна кърпа или цигари, защото нареждането е да се стреля при съмнение!"
  • 153 Що се афектираш

    10 6 Отговор

    До коментар #138 от "Ааааазззззз":

    Май те улучиха по болно място - властването ти липсва и беснее и обиждаш. Ама животът се промени и хората- младите и посъбудените наистина пътуват, купуват си нови хубави коли и жилища. Учат езици, работят извънредно и живеят добре. Заведенията са пълни и не само в София, а за броя им да не говорим, че при соца имаше поне 20 пъти по- малко. Или и това ще оспориш? Аз съм от София и помня как с гости от Гърция сме обикаляли по 10 места и нямаше къде едно кафе да седнеш да изпиеш, отделно дето разни ченгета се подпираха по барчетата да слухтят. И не съм от ГЕРБ, просто имам либерално мислене извън комунистическите ви догми
  • 154 Клюкар

    10 2 Отговор

    До коментар #16 от "гост":

    Пропусна две седмици Кранево,15 лв. Летни бригади,яко купони.
  • 155 Тошо

    7 4 Отговор
    Тошо ,Тошо без тебе много лошо пшеница
  • 156 Кирил

    16 6 Отговор
    Интересно ,но ако знаете жълтата гостенка беше изгонена при Тошо а сега се завърна отново .Да не говорим за морбилите.Тя е идвала и била при царя ,а и сега при демокрацията .Тогава отиваш при лекар който ти трябва,нямаше здравна каса за некъдърни лекари , които да вземат по големи заплати от добрите лекари.Храма в болниците и в училищата ,даваха на корем ,а не сандвичи със мухал. Не ме разбирайте погрешно,и тогава имаше доста трески за деляне.Да вярно имаше комунисти, но имаше и доста партийци които бяха само за келепира ,.Е тия партийци станаха десиденти след 89 г .Те командват в момента,а вие сте доста тъпи че гласувате за тях ,не зависимо как се казват ,ГЕРБ , БСП или патриоти./такива няма на практика/Те са само за парата
  • 157 Еретика

    5 5 Отговор

    До коментар #2 от "Корнелия Нинова":

    Да ще остане винаги в сърцето на комунистът Бойко Борисов и оня възпитаник на училището на деца с намалена умствена недостатъчност и агент на ДС Цветан Цветанов.
  • 158 Помнящ

    13 1 Отговор
    Тези които най-много го плюят , на времето му носеха портрета по време на манифестациите и скандираха : БКП - БКП - БКП . . .! ! !
  • 159 Еретика

    1 5 Отговор
    А бе неграмотник.Какво сте рева ли МОРБИЛИ ТА МОРБИЛИ голяма работа.Пийнем детето глътка винце и точка.Избият пъпките и готово.Това че децата не са имунизирани е проблем на упрвстващите.Което дете не е преболедували дребна шарка има проблем като възрастен.Всичката тази истерия се подклажда изкуствено от олигофрени като агентът на ДС Цветан Цветанов.

    Коментиран от #205

  • 160 ванката

    0 6 Отговор

    До коментар #66 от "varna":

    за най-обикновенните чиновници можеха да си позволят хотел ако искат и някои го и правеха но друг е въпроса дали е искал човек да отдели повече пари за почивката всички по бунгалата тръгваха с храната и пиенето към морето а други си плащаха в хотела или по ресторанти отивъж веднъж на море защо да си скот всеки можеше но не всеки искаше...

    Коментиран от #173

  • 161 Еретика

    10 3 Отговор
    Да носеха му го Бойко Борисов,Цветан Цветанов,Антон Тодоров и всички от ГЕРБ без изключение е даже се гордеят с това че са били агенти на ДС.
  • 162 Гад

    10 12 Отговор
    Правилно ви го каза Бойко, като чета коментарите 80% сте калпав материал и си заслужавате битието. Мързеливи мрънкащи тъпаци бленувайки за лентяйството по соца
  • 163 Каллашник

    2 7 Отговор

    До коментар #36 от "Майна от Пловдив":

    От както съм човек, по простак от Пловдивчанин не съм срещал.
  • 164 Аз не знам

    10 1 Отговор

    До коментар #89 от "Минчо":

    От интервю на американски агент на ЦРУ, смяната на правителствата България и Албания е тяхно дело.
  • 165 КРАЛИ МАРКО

    15 5 Отговор
    Най Великия Българин управлявал тази симбиоза от етноси наречена България. И най важното е че хората бяхме много различни - човеци. Сега не сме и едва ли някога вече ще бъдеме. С циганите нямаше никакви ядове за разлика от сега. Сега има само омраза ,и то от българин към българин.

    Коментиран от #224

  • 166 Хаджи хаджи Българин

    13 7 Отговор

    До коментар #47 от "Разбира се":

    Прав си брат! Сега България произвежда 8-10 пъти повече дрога, проститутки, гейове, джебчии и подобни! За какво са ни корабостроителници, фабрики, заводи! Всичко на скрап и на вторични! Ходи си вземи дозата и си лягай!
  • 167 deadman1488

    15 6 Отговор
    тодор велики ще го търсим ний ..ВСИЧКИ ЖИВЯХМЕ КЪТО БОГОВЕ
  • 168 гост

    4 13 Отговор
    дано покой не види този тодор живков
  • 169 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 170 Бай Тошо

    14 7 Отговор

    До коментар #150 от "Глупостта лимит няма":

    Ще го кажа така, и най бедните по селата си строяха къщи и то не малки, сега с минималната заплата или пенсия, колко къщи може да вдигнат

    Коментиран от #176

  • 171 герб

    8 5 Отговор
    Тогава си имахме Тодор Живков. Сега си имаме Цветан Цветанов!

    Коментиран от #207

  • 172 Сега си живея

    4 0 Отговор
    Чакам ви
  • 173 Хи хи , не хи а фи

    18 3 Отговор

    До коментар #160 от "ванката":

    Напротив ,чиновниците взимаха два пъти по малки заплати от бачкаторите . Бачкатори ,миньори взимаха големите заплати ,и можеха да си ходят където поискат на почивка.За това и ги имаше в изобилие ,за разлика от сега,мощна подкупна администрация, и малко бачкатори.
  • 174 Голямо триене

    10 7 Отговор
    Е, и??????Променихте ли истината, че комунделите ни продадоха на едни господари, а преди 30г. на други. "Великият държавник" беше телевизор с дистанционно от Москва. Сегашните негови последователи се командват от противоположната посока.

    Коментиран от #178

  • 175 Шопо

    16 4 Отговор
    Плюйте по Тошо колкото искате. Но аз си пазя вкъщи една интересна хартийка от онова време (1985 година) - квитанция за платена почивка в почивната станция на профсъюзите в Приморско. 14 дни, двама възрастни и две деца, пълен пансион в чисто нова сграда на 50 метра от плажа. На цена...14.70 лв. (9% от тогавашната ми заплата).
    Хайде плюещите тук да ви покажат нещо подобно от днешно време!?
    Само ще им припомня, че при омразния комунизъм в България имаше 3442 почивни станции за бачкаторите (отделно тези за номенклатурата)! А сега колко са?

    Коментиран от #179, #184, #190

  • 176 Глупостта лимит няма

    10 5 Отговор

    До коментар #170 от "Бай Тошо":

    Така де, селяните строяха и ги оставяха неизмазани и живееха в една стая на приземния етаж. Затова те днес си хвалят Живков. Нищо против тях, хората си отглеждаха храната( или крадяха от ТКЗС-то) и им оставаха пари да строят. То какво да ги правят- не можеш да пътуваш, не можеш да инвестираш, не можеш да идеш да живееш в някой град. А в София знаеш ли как беше? Ако имаш два жилищни имота, в двегодишен срок трябва да се освободиш от единия. Ако нямаш- две възможности: или внасяш в ДСК огромна сума и с някакви лихвоточки след някакви години нещо ти се предлага, но малко хора разполагаха с такива големи суми; другата възможност беше от службата да получиш, но там беше за военни, милиционери, за някои предприятия и там се вихреха интриги и шуробаджанащина, трябваше събрание да потвърди, че имаш нужда. А за избор на квартал изобщо да не говорим. Колко семейства се разбиваха, защото се тъпчеха по три семейства в един двустаен, просто не забравяйте, че го имаше и това
  • 177 Alpha_Lone_Wolf

    8 8 Отговор
    ЦИГАНИН Е ТОШКАТА, ОТ КИЛОМЕТЪР ЛИЧИ.
    ЦИГАНИЗАЦИЯТА Е ЗАПОЧНАЛА ОЩЕ С ИДВАНЕТО НА КОМУНИЗМА.

    Коментиран от #202

  • 178 Алко

    5 0 Отговор

    До коментар #174 от "Голямо триене":

    А сега на кой ни плодадоха
  • 179 Я стига

    5 1 Отговор

    До коментар #175 от "Шопо":

    Аз пък помня, че студентската карта за бунгалата на Равда, без тоалетна и баня през 1983 година беше 16 или 18 лева на човек. Ти в каква организация си работил, а?

    Коментиран от #217

  • 180 88 набор

    0 4 Отговор
    Местим ли го?
  • 181 Милла

    3 1 Отговор

    До коментар #37 от "Сава Муткуров":

    Щоту Г-н Ганьу, ут таа ти ни демокрация убава ут как се унода у нази и са разбеснеха уси у кошера пчелите фанаха пу чужбината да прават мед.
  • 182 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 183 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 184 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 185 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 186 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 187 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 188 Countryman

    2 1 Отговор
    Абе аз не мога да ви изчета коментарите. Много свободно време имате и само с глупости го запълвате.
  • 189 алооалооочувам

    10 2 Отговор

    До коментар #120 от "vasik atanasova":

    Хахаха! Примера ти е еманация на малоумието. БилЕ сме, да.. Аз бих избрал 10 човека като Евлоги и Христо Георгиеви и Буров пред 1000 като Живков и Червенков, ако ме разбираш...

    Удобно ти е да пропускаш пасажа с доносите и ''спокойствието''. На теб ти е толкова ограничена мисълта и светогледа, че се простира до там да имаш 2 апартамента и да си се наял. Това е и можело да се прави единствено по времето на БАЙ ТОШО, както по братски му викате.

    За количеството( Т'ваа населението, което ми пробутваш, бройката, бройката, т'ваа - килото налЕ) България след освобождението се е развивала с такива темпове, които не може и да си представиш и то към запад! С изключително образовани хора, учили в най-добрите университети по света и връщали се за да градят страната си. 90% от комунистите не са имали и средно образование, но защо ли им е като са изпълнители на московски поръчения?!?!Преди 44-та сме били ( билИ се казва, не билЕ!) европейска държава и то ФАКТОР в Европа!


    Когато едно общество не е научено УМИШЛЕНО на самостоятелност,(понеже тогава няма да може да се командва..трябва да си тъп като болтче и зависим от властта, която ти дава привидна сигурност.) заради похлупака на доктрината е ясно, че когато се махне то ще се върти в границите, които е живяло години наред. Това са бетонните плочи в съзнанието, пич.
    С това мислене няма как да сме Германия, Франция хеле па Австрия.
  • 190 алооалооочувамелисее

    9 4 Отговор

    До коментар #175 от "Шопо":

    Демокрацията е за сободни хора, които имат качества, пич. Свършиха се благините срещи партийно послушание. Не ни бива като нация, защото манталитета ни е посткомунистически. Качества, пич. Качества! Пазарна икономика, конкуренция, чаткаш ли? Не похлупаци!
  • 191 алооалооочувамелисее

    10 4 Отговор

    До коментар #141 от "Бай Тошо":

    Набутаха ги по панелките щото им взеха собствените наследствени имоти. Къде да били отишли, хахахаха. Те са си имали къде да са, драги ми. От луната сигурно са се спуснали тези хора или за 10 години всички са станали на по 30-50-70 години. То хората по-бързо са пораствали тогава може би?
  • 192 Българофил

    13 5 Отговор
    По времето на Правешкия Простак България е фалирала два пъти, българското злато от БНБ е дадено на съхранение в Москва и ще го върнат руснаците, когато върнат българския държавен архив ограбен през 1944г!!!КГБ уби Людмила и бай Тошо не гъкна да не я последва с цялото домочадие!!! България бе напълнена със руски допотопни заводи, а модерното производство бе под руски контрол

    Коментиран от #201

  • 193 Изгнил

    1 1 Отговор
    А къде е този човек сега
  • 194 filo

    5 5 Отговор
    Боли ме к.ра за престъпника Тодор Живков, унищожил България.

    Коментиран от #200

  • 195 ВБА

    1 3 Отговор
    Хахаха, а познайте, колко % са дебилите сега останали в България, а. Нищо лично!
  • 196 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 197 читател

    5 5 Отговор

    До коментар #136 от "Зоро":

    Точно така! НЕ НИ НАПРАВИ 16 съветска република! А сегашните лекета ни продадоха на Европейския псевдосъюз подписвайки клаузи, според които наредбите на евр. органи са над нашите закони. Честито на тъпанджиите като тебе. Продължавай да биеш тъпана с глава чугунена! Това явно ти е таланта.
  • 198 Мокра фантазия от чавдар войвода

    3 0 Отговор

    До коментар #46 от "Чавдар войвода":

    Браво чавдаре ти си войвода колкото травестит е жена.Земи свали на дедоси медала от блузката че може да се набодеш на него и престани с фатазията , че щте направиш някоя глупост на скъп курорт....
  • 199 Коньъ

    5 2 Отговор

    До коментар #9 от "Другия с коня":

    Торбата с зоб слагай на главата и не драскай за неща които не разбираш. Някой са били деца тогава,но още помнят безгрижния живот,спокойствието на родителите си ,а не дивия капитализъм в български вариант какъвто бе 30г до сега.Всяко сем.можеше да си позволи почивка на море,или планина .Да нямало е много неща но хората си живееха добре.Сигурен съм че много разбирачи ще вземат сега да плюят,но не ми дреме особенно щото знам какво детство имах. И виждам какво е детството на сегашните ни деца,дето няма Детски градини за тях,а дори сме и с 1,2 милиона по-малко население. За друго да не пиша че става дълго..!

    Коментиран от #215

  • 200 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 201 Българофоб...си май

    7 5 Отговор

    До коментар #192 от "Българофил":

    И то от най-лошите.Тия конспирации недоказани,а носещи се като народна песен из пространството са за „масово потребление” Същото е като - „Две баби седнали отвън на пейката и взели да си разказват”..! Живков бе простоват човек,но не и глупав.Още по времето на Брежнев,той искаше и черпеше опит в икономиката от страни като Белгия,и Япония. Електрониката ни тогава е била една от най-добрите,изнасяли сме дори за Австралия,калкулатори „Елка” с бутон за коренуване .! Така че не плюйте човека. Няма само черно,или само бяло истината е някъде по-средата..!

    Коментиран от #218

  • 202 Фантазьорче...

    4 1 Отговор

    До коментар #177 от "Alpha_Lone_Wolf":

    Ако ти си покажеш снимката тук,може би с по-голяма увереност можеш да кажеш че сиганчето ти е братче..ама надали ще имаш смелост. То нали силата ви е като сте на тумба,ако ви излезе някой 1:1 и се оглеждате за камъни,нали бе брат,чед..?
  • 203 Минчо

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "стоян георгиев":

    Мерцедеса на У. Б. О пише по горе чети....
  • 204 вестник Правда

    9 1 Отговор

    До коментар #3 от "Ванга":

    40 тона злато България предаде на ССССР по времето на ТЖ ,за оръжейната помощ. Е, нали сме братя ? А, ЕС помогна на Гърция да излезе от кризата без злато... Нали сме само комшии ?
  • 205 На бабати хурката

    3 0 Отговор

    До коментар #159 от "Еретика":

    И ти си пъпчив бе ,,другарю" ? Така е, когато слушате оная с коня. Дето ви изпраща за емисари по селца и паланки. Подготовка за избори ! Ха дано не прехванете...морбили !
  • 206 filo

    5 0 Отговор

    До коментар #200 от "Петър":

    Абе колега, ти чуваш ли се какво говориш? Навремето всеки крадеше от държавата и затова соца фалира накрая. Дано проумееш.

    Коментиран от #212

  • 207 filo

    1 1 Отговор

    До коментар #171 от "герб":

    Е, Цецо е къде, къде по-готин.
  • 208 666

    3 4 Отговор
    ВСИЧКИ ОТ ГЕРБ ДРУЖНО ПОД ЗЕМЯТА-ЛОЗУНГ НА МИНИ ПЕРНИК
  • 209 Като по времето на СТАЛИН

    6 2 Отговор

    До коментар #200 от "Петър":

    Нещо за резиденциите по всички градове на България да кажеш ? Къде другаде го има това пилеене на държавни пари ? А, как се използваха служебните коли в държавата за децата на държавните мъже. До морето и ....

    Коментиран от #216

  • 210 filo

    7 2 Отговор
    Факти, престанете да ни занимавате с тоя идиот и доказан бандит Тодор Живков, селяндури.
  • 211 Турчина

    4 0 Отговор
    Почивай в мир другарю башбакан.
  • 212 Рибата се омирисва от главата след 1970

    8 0 Отговор

    До коментар #206 от "filo":

    На началниците им се работеше безплатно,вили ,апартаменти...И стана нещо нормално.Щом шефовете могат да крадът ние какво чакаме.Всеки шофьор надписваше машиносмени и км за се краде нафта и бензин. Започнаха да оцветяват бензина, други пък измислиха неутрализатор на оцветяването... Накрая се реши: ,,раздържавяване на държавното" ! И тогава продължи да се краде,както и преди. Пак същите...

    Коментиран от #214

  • 213 filo

    3 0 Отговор

    До коментар #92 от "Тодор Живков":

    Скрий се бе муньо. Не ми е мъчно за тебе. Сега съм много по-добре, разбра ли бре селяк.
  • 214 filo

    3 0 Отговор

    До коментар #212 от "Рибата се омирисва от главата след 1970":

    Точно!
  • 215 Какво ти липсва ?

    6 0 Отговор

    До коментар #199 от "Коньъ":

    Трябва да си имал добро детство?А, участвал ли си в бригадирското движение с безплатен труд ? Сигурно си получавал всичко, за което ние се редяхме на дълги опашки. Сега вече има всичко ! Доволни сме.И всички пътуват с личен автомобил даже до магазина.
  • 216 Петър

    1 2 Отговор

    До коментар #209 от "Като по времето на СТАЛИН":

    Не,ти ми говориш за дребните кокошкарски кражби. Да така беше но аз имах в предвид кражбите за милиони сега,надявам се ме разбираш..?
  • 217 Да те допълня

    2 0 Отговор

    До коментар #179 от "Я стига":

    18 лв за студенти, а за преподавател даже за детето му беше по 45 лв. И като за без клозет не беше баш евтино. Сякаш сме живяли в паралелна действителност, такива небивалици четем тук! Дали лъжат или е имало специални цени за някои " по-равни"?
  • 218 Я стига

    7 1 Отговор

    До коментар #201 от "Българофоб...си май":

    Аз пък смятам, че българофоби и са ония, дето бият чела в земята пред руснаците. Човечецът ви Живков беше убиец и властолюбец, невежа и самозабравил се простак. Беше нагласил, както всички диктатори , дъщеря си в ЦК и за министър на културата, а зет си за шеф на телевизията- единствената. Виж, че и до днес така правят всички диктатори от Азия и Африка! Защо бе, хора все към тях ви тегли? Коя държава с такова управление е прокопсала? Срам ме е да чувам колко добре сте се чувствали и какво било разкошно! Само добиче може да е доволно от затвора си, щото не било гладно и не го биели много! Как да не избягат младите и будните от такава задръстена държава?
    И за циганите- Живков доведе много от тях(вижте документи) и ката се множат активно, точно след около три поколения се увеличи броят им така осезаемо. За тях благодарете на любимия си Живков - хитреца. А, и за вноса от Запада, не че Живков много се беше усетил, но понеже електрониката беше под ембарго, руснаците избутваха нашите да правят кооперирани производства,за да има откъде да копират. Забележи, че ти обяснявам спокойно- ако имаш разум, опомни се. Но повечето хора тук влизат с афект и като глухари повтарят каквото им беше набито в мозъка от комунистическата демагогия. Най ми е любимо, дето бил човек от народа- тоя самозабравил се деспот, хич не им пукаше за вас - народеца, казвам ти го като човек- съученик на три генералски деца от бригадата "Чавдар". Коооолко мога да ви обяснявам как ви "обичаха"!
  • 219 Разузнавателно управление

    4 1 Отговор
    Хитър влашки циганин излезе Тодор Христов Живков.
    Като агент на фашистката полиция и по специално на Гешев колко истински комунисти предаде и бяха убити не може да ги преброите.
    После след Червенков с интриги държа властта 36 години .
    И каза после че даже му били кърпели чорапите и не бил крал .
    Ама внука му вече 30 ,годинки пие по кръчмите без да работи сигурно от икономиите от курортните чорапи на диктатора Живков.
    Ама никои не провери колко милиона долара има в швейцария диктатора след десети ноември.
  • 220 Разузнавателно управление

    4 1 Отговор
    И за прословутия възродителен процес какви щети нанесе .
    Работливи турски народ замина за Турция и после няма кои да работи в Мадара Шумен и другите заводи и няма кои да прибере реколтата.
    За някаква смяна на едни имена България загуби за три години икономически десет милиарда долара че няма кои да работи.
  • 221 Да гледаме само напред

    3 2 Отговор
    Много хора милеят за бай Тошо и мечтаят за стари времена. Цялата истина е че абсолютно всички държави които останаха със СССР са роби на останалите и няма да могат да се възстановят дълги години

    Коментиран от #222

  • 222 Все едно кой

    2 0 Отговор

    До коментар #221 от "Да гледаме само напред":

    Защото от руският социализъм ,попаднаха с двата крака в западният колониализъм,благодарение на безхаберните с и продажни и алчни управници.
  • 223 Патриот.

    3 1 Отговор
    Има филм "Народен дом на терора" ,гледайте го всички -"тошовци".
  • 224 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 225 Ртъиоои

    2 0 Отговор
    С 30 г."демокгация"България се превърна във сергия за 1лв.
  • 226 Няква си

    1 0 Отговор
    Да бе, ще му издигаме паметник! Не всички страдат от Стокхолмски синдром. Бай Тошо освен Дражка, е поклащал и целия български народ, ама къса памет имате.