Last news in Fakti

18 Февруари, 2019 15:55, обновена 18 Февруари, 2019 16:19 11 650 6

Тези 4 храни чистят никотина от организма

  • организъм-
  • детокс-
  • изчистване-
  • пречистване-
  • пушене-
  • никотин-
  • вредно-
  • полезно-
  • здраве-
  • здравословно

Веществата в тези четири храни помагат за освобождаването на организма от никотина, натрупан в тялото от пушенето

Тези 4 храни чистят никотина от организма - 1
Снимки: Shutterstock

Добре познат факт е, че никотинът е основното вещество в тютюна, което причинява най-много здравословни проблеми като високо кръвно налягане, храносмилателни проблеми и други нарушения. Как може обаче да се сведе до минимум вредата по тялото причинена от никотина?

Оказва се, че следните четири храни извеждат вредните вещества от организма и поправят вече нанесените щети от ужасния никотин. Ето кои са те:

Броколи

Тези 4 храни чистят никотина от организма

Броколите са продукт, пълен с антиоксиданти, витамини и минерали. Те са в състояние да поддържат целия ни организъм в добро състояние. Няма съмнение, че този кладенец на витамини ще бъде отлично допълнение към обичайното хранене. Освен това, броколите са добър източник на витамини В5 и С, като и двата допринасят за правилния метаболизъм, което пък помага да се отървете от натрупаните токсини, включително никотин, много по-бързо. Известно е също, че броколите съдържат протеин, наречен NRF2, който помага да се предпазят белите дробове от ефектите на пушенето.

Джинджифил

Тези 4 храни чистят никотина от организма

Джинджифилът е добре познат с многото си лечебни свойства. Въпреки това, много хора не са наясно с факта, че този продукт е необходим и на тези, които искат да почистят телата си от никотина. Той може да допринесе да се отървете от неприятните симптоми на пушенето. Пикантният вкус на джинджифил влияе върху начина, по който тялото започва да отделя повече пот, а потта е чудесен начин за детоксикация на тялото. В допълнение, сравнително скорошни изследвания потвърждават факта, че джинджифилът е способен да предотврати гаденето и повръщането, тези два симптома често се срещат при хора, които са спрели с тютюнопушенето и тялото им тепърва започва да се изчиства от вредните вещества.

Червена боровинка

Тези 4 храни чистят никотина от организма

Червената боровинка има огромно предимство пред всички други плодове, в идеалния случай трябва да я консумираме възможно най-често. Това се отнася особено за хората, които се отказват от пушенето. Това зрънце е в състояние да облекчи симптомите, които започват да се появяват веднага след като човек откаже никотина. Неговите положителни свойства се обясняват с факта, че се бори с неприятния ефект от тютюнопушенето, а именно с повишаване на нивата на кръвната захар. И всичко това се дължи на факта, че боровинките и продуктите на базата на него съдържат много естествени захари и витамин С.

Спанак

Тези 4 храни чистят никотина от организма

Поради приема на никотин много пушачи страдат от ниски нива на фолиева киселина (витамин В9), което може да доведе до различни медицински усложнения и много опасни заболявания. Спанакът оказва голяма помощ при запълването на тази празнина. В допълнение, фолиевата киселина в спанака може да повлияе на броя на консумираните цигари, и всичко това, защото пушенето след ядене на спанак причинява дискомфорт.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДДРОнег

    16 4 Отговор
    Айде сега кутията сигари става 10лв, а към всяка ще има листа броколи и спанак :):):)
  • 2 Наркомран

    6 4 Отговор
    А и по един презерватив и дъвки не искаш ли.

    Коментиран от #3

  • 3 Пломбев

    3 9 Отговор

    До коментар #2 от "Наркомран":

    Той пушача не е сексуално активен, по-скоро да прибавят надуваеми възглавнички да си полягат чат-пат

    Коментиран от #6

  • 4 Пръцко

    9 0 Отговор
    Поредните пълни глупости! Никотинът бил вреден - та той е най-безобидното вещество от стотиците в цигарения дим, а има и сумати полезни качества. А най-добрата детоксикация е доброто изакване, изпикаване, леко припотяване и душ, а ако изпуснеш и вредните газове - направо си чист като агънце :))

    Коментиран от #5

  • 5 Пломбев

    1 8 Отговор

    До коментар #4 от "Пръцко":

    Като всеки пушач най-големите ти удоволствия са физиологическите нужди, а я кажи обаче че пушача не може дори да се изходи хубаво - кога го набара нуждата само тогава, и то на удобно, топло, спокойно, ако няма тези условия ще му се пръснат червата, докато един непушач може да забави, отложи, да се изходи без нужните удобства . . .
  • 6 Пушач

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "Пломбев":

    Така лиии? Ако искаш да опитаме. Щом си толкова сигурен, наведи ми се и после говори. :)) На 50 съм и 50 пъти ще ти го .....