Last news in Fakti

19 Февруари, 2019 13:59 13 545 6

Бивша съпруга на сръбска легенда разказа уникална история за Шабан

  • шабан шаулич-
  • сръбска музика-
  • сърбия-
  • концерт-
  • музика-
  • история

Вили Рай разказа за посещението на Шабан Шаулич в София преди години

Голямото име на сръбската музика Шабан Шаулич загина едва два месеца след прощалния си концерт в София. Той бе убит от пиян шофьор без книжка на магистрала край германския град Дортмунд. След тежкото меле изпълнителят е издъхнал в болницата от сърдечен удар.

Смъртта му шокира десетки хиляди по цял свят, а в Сърбия още не могат да осъзнаят, че певецът на 20-ти век в страната си е отишъл от този свят. В България, където той имаше хиляди фенове, също са потресени от трагичния инцидент.

На 2 декември Шабан пя последно в столичната зала "Арена Армеец", с което отбеляза 50 години на сцената. "Преди години бях водеща и преводач на концерта му в НДК. Изпи бутилка уиски в автобуса до България, изкъпа се в хотела и 3 часа пя! Беше ми приятел и винаги е бил любезен и културен човек! Страхотен професионалист! Жалко", споделила пред "Телеграф" родната певица Вили Рай, която дълги години бе звезда на сръбската музика, докато бе съпруга на легендарния певец Зоран Милевоевич.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 TERVEL BITCOIN BILLIONER

    33 5 Отговор
    Жалко за човека Нека почива в мир

    Коментиран от #3

  • 2 Наскърбен

    11 9 Отговор
    Айде след това - и спомените на бивши балдъза, шурей и шуренайка! Шабане, Шабане...що Умре, Шабанеееее?!? Моцарт да беше възкръснал и пак умрял - и с него нямаше да задръстват сайта както с тебе!!! Заради което съжалявам за смъртта ти повече от всичките ти форумни поклонници заедно събрани ...
  • 3 ключаря

    10 39 Отговор

    До коментар #1 от "TERVEL BITCOIN BILLIONER":

    Нищо особено - най-обикновен чалгар, който се харесва на сърбеещите се българи от северозапада.Те и за това са на това културно и икономическо ниво - защото толкова им е общата култура.
    Такъв е, такъв е - най-обикновен чалгаджия - по нищо не се различава от Ивана, Азис и всички други с едното име.Най-обикновен чалгаджия.При това сърбин - недолюбваща нация, нас българите, дето и не пишат на кирилица, само и само да са различни, но не успяват добре да се дегизират.Чалгаджия - независимо какъв глас е имал и каква музикална култура - всъщност, ако беше голяма, както пишат повечето от Вас щеше да съгради истинска музика, а не пошла чалга - "убаво ми е да те гледам сузе мое", "воздух мой", "слънце мое, сърце мое" и все от този род простотии, които са под достойнството на нормален човек.
  • 4 Заглавие

    11 7 Отговор
    Да ви ева уникалното
  • 5 Истината

    7 1 Отговор
    Никому неизвестна к@@евтина решила и тя да каже нещо
  • 6 мдааа

    2 3 Отговор
    Събинче, ставате смешни и жалки с такива теми. За оная - да не говорим.....оная, дето само х.я и е в главата....колежката ти, де..грозничката..