19 Февруари, 2019 18:22 8 239 16

Приятелка за цял живот? Ето колко дълго продължава женското приятелство

  • приятелки-
  • приятелство-
  • жени-
  • приятелка за цял живот-
  • женско приятелство-
  • проучване

Проучване разкрива дали шест най-добри приятелки за един живот са достатъчни

Приятелка за цял живот? Ето колко дълго продължава женското приятелство - 1
Снимка: Shutterstock

През целия си жизнен път представителките на нежния пол имат средно по 6 най-добри приятелки. Това сочат резултатите от ново проучване.

Според изследването женските дружби са много променливи и в живота не съществува понятието "приятелка за цял живот". Средната продължителност на най-близките приятелства между жени трае по около 16 години.

Приятелка за цял живот? Ето колко дълго продължава женското приятелство
Снимка: Shutterstock

В проучването, проведено от популярен британски уебсайт за подаръци, се споменава още, че тези приятелства са по-дълготрайни от романтичните връзки на жените, които средно траят по около 10 години.

10% от анкетираните жени са признали също, че се забавляват повече с най-добрата си приятелка, отколкото в компанията на своя партньор. 1/4 от тях пък доверяват, че най-добрата им приятелка ги познава много по-добре, отколкото техният интимен партньор.

Вие как мислите? Много или малко са шест най-добри приятелки за един живот?

Приятелка за цял живот? Ето колко дълго продължава женското приятелство
Снимка: Shutterstock

Ако вземем предвид резките промени и нашия живот и смяната на обкръжението ни, преминавайки през училището, университета, смяната на работното място или промяна в семейния ни статут, то това число изглежда разумно.

Приятелка за цял живот? Ето колко дълго продължава женското приятелство
Снимка: Shutterstock


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 TERVEL BITCOIN

    30 5 Отговор
    Женското приятелство е мит. Две отровни змии трудно могат да се сприятелят помежду си.

    Коментиран от #3

  • 2 Mark Haynes Rukaisho

    3 1 Отговор
    Моят двойник започва да ми харесва
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Meganoob BG

    7 0 Отговор
    А приятелите от мъжки пол които сменят са в пъти повече.
  • 5 Мишето

    13 1 Отговор
    Тук в Бг,много рядко може да съществува приятелство между две жени,не сме стигнали интелекта на западната жена...!То е завист,злословене и други неприятни неща...!Това е предостатъчно като факт...!!!

    Коментиран от #6, #10

  • 6 Точно

    17 1 Отговор

    До коментар #5 от "Мишето":

    Факт, българката преобладаващо е злобна и незадоволена жена. Завистлива и с много ниско самочувствие, което крие чрез надменност и агресия. Не се обичат и нямат самоуважение. Простотия, бате.
  • 7 ахаххаха

    19 0 Отговор
    Драйва ми се като чета в фб лигни под снимки между приятелки. "оо миличка, ооо страхотна сиии... '' А после ти разправя колко въпросната е надута, дебела, стара или тъпа...
  • 8 Курви

    17 1 Отговор
    Са всичките! Между жени приятелство няма как да има!Подмолни са до една!
  • 9 Дебора

    1 4 Отговор
    Има приятелство между жени и то много трайно и изпитано във времето. 27години как ви звучи?!! Не може без приятелки!!!
  • 10 ГосТ

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Мишето":

    Мише, какво става с Антарктида ? Дамите се познават по поведението,а не по местонахождението.

    Коментиран от #12

  • 11 Варна

    4 0 Отговор
    Приятелка за цял живот с гаранция до 16 години :-)) - Както потвърждава статията няма такова нещо! Ние мъжете имаме приятелства за цял живот, но при мацките нещата са като в детските им години. Днес приятелката и е една - утре е смъртен враг :-))
    Аз да чукам на дърво имам приятели повече от 20 години. Някои от тях са от детските ми години, което означава цифрата " х 2". Не са много но онези, които са останали "всичките, обаче са пробвани в боя" . Устояха на превратностите и това ме радва.
  • 12 Така ли..?

    2 1 Отговор

    До коментар #10 от "ГосТ":

    Ти ли ми нареди така перфектно,апарата....?Не мисля ...!Ти ли дойде на едно място,тъй като съм и художник,да те нарисувам...!Има един куп неща ,които мога да кажа....!Но нека ковра се радва на временната си страст....!Така са мъжете ,подиграват се с не когото трябва и твоя ред ще дойде....!!!!

    Коментиран от #14

  • 13 Аз имах...!

    4 0 Отговор
    Една приятелка ,красива като мен ,казваше се Кърчева,толкова добра ,че реши пред мен да флиртува с моя рогоносец....!Как ви се струва това приятелство....???!Повече приказки на пазара....между бабите клюкарки,доста новини се научават от тях ...!
  • 14 ГосТ

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Така ли..?":

    Оооо на всичко съм готов,ще се съблека ! За твоите черни щрихи,на фона на снега. Ще чакам своя ред, и докато ме рисуваш,аз с ръце ще те извая от арктическия лед !
  • 15 Гост

    3 0 Отговор
    Също като женската солидарност - не съществува, или както с извънземните - всички са чували и говорят за това , но никой не го е виждал! :)
  • 16 джими

    1 0 Отговор
    имаше един виц, който казва всичко по въпроса - жена казала на мъжа си, че е била при приятелка през нощта. Той прозванил петте и най-добри приятелки, като всички казали, че за първи път чуват такова нещо, а две от тах го поканили на среща. Мъж казва на жена си, че е бил през нощта при приятел - тя прозвънява петте му най-близки приятели - от тях трима потвърждават, а двама казват, че още е там.