13 Март, 2019 15:10 4 938 6

Това растение действа като магия за здравето

  • здраве-
  • здравословно-
  • полезно-
  • алое вера-
  • магия

Алое вера съдържа многобройни полезни за тялото вещества

Това растение действа като магия за здравето - 1
Снимки: Shutterstock

Алое вера е изключително полезно растение, съдържащо десетки вещества, укрепващи и помагащи на организма. Гелът от алое вера има мощни противовъзпалителни свойства, благодарение на които този продукт е полезен и за кръвообращението.

Това растение действа като магия за здравето

Алое вера несъмнено се счита за едно от най-популярните и използвани растения в света. То не само се отличава с наличието на множество хранителни вещества, но и има многобройни медицински и козметични свойства. В алоето има над 200 активни съставки.

Тъй като алое съдържа голямо количество есенциални антиоксиданти, витамини и минерали, неговото приложение в медицината започва още преди векове. То се използва като естествена добавка за превенция и лечение на различни заболявания.

Това растение действа като магия за здравето

Сега можете да намерите много продукти на базата на алое вера на пазара, защото фармацевтите и козметолозите много често използват това растение като основен компонент.

Въпреки това, повечето хора обичат да използват алое вера в чистия му и необработен вид. Това не е изненадващо, тъй като само естествените продукти правят възможно използването на всички невероятни ползи от алое вера за тялото без нежелани странични ефекти.

Това растение действа като магия за здравето

Благоприятните свойства на алое са резултат от изключително богатото съдържание на витамини, минерали и други хранителни вещества като:

Полизахариди - Те засилват имунната система и осигуряват дългосрочно енергийно снабдяване. Подхранват ставите, мозъка, нервната система и кожата;

Витамините А, С, Е, фолиева киселина и витамини от група В - мощни антиоксиданти, които подпомагат работата на клетките в цялото тяло (включително и на мозъка, мускулите и кожата);

Калций, магнезий, селен, цинк, хром - Микроелементи необходими за правилното функциониране на тялото, включително имунната система, мозъка, костите и сърдечно-съдовата система;

Аминокиселини - включително аминокиселините, необходими за метаболизма на протеините, които човешкото тяло не произвежда и е необходимо да им се осигури храна;

Диетични фибри - полезни за правилната работа на храносмилателната система.

Това растение действа като магия за здравето

Алое вера има и още полезни свойства:

1. Подпомага храносмилането

2. Намалява холестерола

3. Грижи се за устната хигиена

4. Детоксикация на организма

5. Заздравява кожата.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бр@во!

    15 0 Отговор
    Чудесна статия! Ние досега си нямахме и най-малка представа за полезните свойства на алое вера! Искрено благодарим на авторката за уникалната информация!
  • 2 Антъни Иванов

    4 3 Отговор
    Абсолютно всички точки в края на статията ги прави и едно мъжко растение с пещеристи тела и разширени вени! При това пуска гел готов за употреба с телесна температура за моментална употреба!

    Коментиран от #3, #5

  • 3 завистлив

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Антъни Иванов":

    Браво бе пич, ти си го стигаш, щастливец! Пу, да ни тъ урочасам.
  • 4 Любо

    3 0 Отговор
    И как се рупа туй нещо, с тръните ли?
  • 5 Потков

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Антъни Иванов":

    Мажи са снего, моиш да омажиш цялуто симейство, даж и децата
  • 6 Шпори

    3 0 Отговор
    Къде се мушка за да работи най добре ?