Last news in Fakti

15 Март, 2019 05:45 1 866 4

Как да избегнете сутрешния стрес с финес?

  • здраве-
  • стрес-
  • сън-
  • сутрешно събуждане-
  • съвети-
  • организиран-
  • спокойствие

Още преди да сме отворили очи, стресът вече ни е връхлетял

Как да избегнете сутрешния стрес с финес? - 1
Снимки: shutterstock

За повечето хора събуждането рано сутрин е сред най-неприятните моменти от деня им. Още с включването на шумната аларма, която ни подканя да станем от леглото, ние получаваме първата си доза стрес и напрежение и това се отразява на целия ни ден. Напрежението започва да се трупа още преди съзнанието ни да се е събудило и преди да сме отворили очи.

Този първи за деня стрес влияе пряко на физическото ни здраве, а дискомфортът, който изпитваме, всъщност съвсем не е въпрос само на настроение.

И въпреки това утрото ни може да бъде позитивно и приятно. Необходимо е само да следваме някои правила, с помощта, на които ще избягаме от сутрешния стрес.

Как да избегнете сутрешния стрес с финес?
Снимки: shutterstock

Едно от първите неща, върху които трябва да се фокусирате, е предварителното планиране на времето. Отделете няколко допълнителни минути (може би 15 ще са достатъчни) за "неочаквани затруднения", които могат да се появят. Те ще ви спестят много притеснения и ще ви спестят паниката, че "изпускате нещата от контрол и закъснявате" още преди денят ви да е започнал.

Как да избегнете сутрешния стрес с финес?
Снимки: shutterstock

Хващането на мобилния телефон в ръка още с "пукването на зората", за да проверите какво се случва из социалните мрежи също отнема много от времето ви. Направете опит да сведете до минимум този свой навик, но не се престаравайте като го изключите изцяло от програмата си. Бихте могли да съчетайте сърфирането в мрежата и проверката на съобщенията си с пиенето на кафе и закуската. Подобен ход, вероятно ще ви спести около 20 минути.

Как да избегнете сутрешния стрес с финес?

Прегледът на работните съобщения и въпроси оставете за момента, в който пристигнете на работното си място. Така ще си "откраднете" още няколко допълнителни минути спокойствие, благодарение на които ще намалите още нивата на сутрешен стрес.

За да продължи деня ви с усмивка и позитивна нагласа, щом стигнете в офиса поздравете любезно колегите си. Дружелюбното и приветливо отношение е доказано, че помага за добрия тон на целия ви ден.

Как да избегнете сутрешния стрес с финес?

Най-добрия метод за понижаване и елиминиране на стреса, е планирането на времето. Ако имате предварителен план за деня и го следвате, ще откриете, че нещата се движат по “мед и масло”, както се казва.

Набележете важните и не толкова важни ангажименти и задачи и започнете да ги отмятате една по една. Разпиляването между няколко задачи едновременно ще предизвика хаос и ще доведе до покачване на стреса, който всъщност се стремите да избегнете.

Как да избегнете сутрешния стрес с финес?


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Щом са намесени две ромки...!

    1 0 Отговор
    Няма как да избегнеш, сутрешния стрес....!!!

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 гнида

    0 0 Отговор
    Доста безсмислена статия !